Eksempler på læringsmodeller på lerret - Casestudier for bil og Amazon

Forretningsmodell-lerretet er et verktøy som brukes av bedriftseiere og ledere for å planlegge strategien Strategisk planlegging Strategisk planlegging er kunsten å formulere forretningsstrategier, implementere dem og evaluere deres innvirkning på organisatoriske mål. Konseptet og forretningsmodellen. Dette verktøyet kan brukes til å planlegge enhver form for virksomhet, fra nisje til massemarkeder. I denne artikkelen har vi utarbeidet noen eksempler på forretningsmodell-lerret ved hjelp av malen Business Model Canvas Template. Business-modellen canvas-mal er et strategisk planleggingsverktøy som brukes av ledere for å illustrere, oppsummere og utvikle forretningsmodellen. .

Corporate Finance Institute® tilbyr et bedrifts- og forretningsstrategikurs som kan lære deg flere verktøy å bruke for å planlegge virksomheten din!

Last ned gratis malen

Skriv inn navn og e-post i skjemaet nedenfor og last ned gratis malen nå!

Sammendrag

Det er ni hovedbyggesteiner i lerretsmalen for forretningsmodellen:

 1. Viktige partnere: De strategiske forholdene virksomheten din skaper med andre selskaper eller mennesker.
 2. Nøkkelaktiviteter: Aktiviteter eller oppgaver som er integrert i driften av selskapet ditt.
 3. Nøkkelressurser: Eiendeler som kreves for å drive og levere selskapets verdiproposisjon Verdiproposisjon Verdiproposisjon er et løfte om verdi oppgitt av et selskap som oppsummerer fordelen (e) med selskapets produkt eller tjeneste og hvordan de blir levert.
 4. Value Proposition : Det grunnleggende behovet ditt firma prøver å oppfylle for sine kunder. Hvorfor firmaet ditt eksisterer.
 5. Kundeforhold: Type interaksjoner bedriften har med kundene og støttenivået det gir.
 6. Kanaler: Ulike metoder som din bedrift bruker for å levere sine produkter og verdiforslag til kunder.
 7. Kundesegmenter: De forskjellige kundegruppene Kundetyper Kunder spiller en viktig rolle i enhver virksomhet. Ved å bedre forstå de forskjellige kundetyper, kan bedrifter være bedre rustet til å utvikle seg som bedriften din samhandler med.
 8. Kostnadsstruktur: Hvordan et selskap bruker penger på drift. De viktigste kostnadene og kostnadsnivået for bedriften din.
 9. Inntektsstrømmer: Bedriftens kilder til kontantstrømmer Operativ kontantstrøm Operativ kontantstrøm (OCF) er mengden kontanter generert av den vanlige driftsaktiviteten til en virksomhet i en bestemt tidsperiode. Formelen for drift av kontantstrøm er nettoinntekt (danner bunnen av resultatregnskapet), pluss eventuelle ikke-kontante poster, pluss justeringer for endringer i arbeidskapital.

Følgende er noen eksempler på forretningsmodell lerret for forskjellige virksomheter og bransjer:

# 1 Automobile Company Eksempel

Det første av disse forretningsmodell-lerreteksemplene er for et bilfirma. Selskapet som er portrettert i dette eksemplet er et selskap med fokus på sikkerhet, pålitelighet, stil og masseappell. For eksempel vil et selskap som Honda eller Toyota passe til beskrivelsen av denne virksomheten.

Forretningsmodell lerret - bileksempel

# 2 Amazon Eksempel

Det andre av disse forretningsmodellens lerreteksempler er for en e-handel Introduksjon til e-handel E-handel refererer til kommersielle transaksjoner med varer eller tjenester utført over internett. I løpet av de siste årene har e-handel raskt utviklet seg til å bli en kombinasjon av online og offline detaljhandel, som er vertikalt integrert. Netthandelsselskaper selger forskjellige produkter og tjenester. Intro Guide selskap. Dette forretningsmodellen lerreteksempel vil være et enkelt blikk på Amazon, et av de største e-handelsselskapene i verden.

Business Model Canvas - Amazon Eksempel

Finance's Advanced Financial Modelling & Valuation Course tar en dyp titt på Amazons strategi, forretningsmodell og økonomi. Sjekk det ut hvis du vil lære hvordan du bruker avanserte verdsettelsesteknikker til et av de største og mest kompliserte selskapene i verden!

Tilleggsressurser

Riktig økonomistyring er ryggraden i enhver virksomhet. Corporate Finance Institute har ressurser som vil hjelpe deg med å utvide kunnskapen din, fremme karrieren din og administrere økonomien til din bedrift! Ta en titt på økonomikoblingene nedenfor, inkludert vår forretningsmodell lerretsmal som forklarer dette verktøyet ytterligere:

 • Financial Modellering & Valuation Analyst (FMVA) ® Certification Program FMVA® Certification Bli med på 350 600 studenter som jobber for selskaper som Amazon, JP Morgan og Ferrari
 • Bedrifts- og forretningsstrategi
 • Budsjettering og prognoser
 • Business Model Canvas Template Business Model Canvas Template Business model Canvas Template er et strategisk planleggingsverktøy som brukes av ledere for å illustrere, oppsummere og utvikle forretningsmodellen.

Siste innlegg