Banker i Polen - Oversikt over de 10 beste bankene i Polen

Banker i Polen står for rundt 70% av eiendelene i finanssektoren og spiller en viktig rolle i landets finansielle system. Polen er hjemsted for flere statseide banker, selv om de fleste banker i landet er privateide, og tar rundt 80% av markedet. Kommisjonen for banktilsyn er ansvarlig for tilsyn med finansinstitusjoner og banker i Polen. Det er et autonomt organ under Narodowy Bank Polski eller National Bank of Poland.

Banker i Polen

Moody's Investors Service opprettholder stabile utsikter for Polens banksystem. Byrået forventer solid økonomisk vekst og økt sysselsetting og inntektsnivå som vil skape muligheter for banker i Polen.

For alle som vurderer en karriere innen bankvirksomhet i Polen, er denne listen over de beste bankene i Polen en nyttig guide om hvor du skal begynne. For å lære mer, se vår liste over finansinstitusjoner Bedriftslister over hovedaktørene i bedriftsfinansiering. Vi har lister over de viktigste finansselskapene, bankene, institusjonene, regnskapsbyråene og selskapene i bransjen. Bla gjennom disse guidene for å forberede deg på en karriere innen finansielle tjenester og start nettverk i dag for å få fart på karrieren din.

De beste bankene i Polen er:

PKO BP

Grunnlagt i 1948, er Powszechna Kasa Oszczędności Bank Polski Spółka Akcyjna, ofte kalt PKO Bank Polski eller PKO BP, den største av bankene i Polen når det gjelder eiendeler. Det er også en av de ledende finanskonsernene i Sentral- og Øst-Europa. Banken tilbyr detaljhandel, kommersiell og privat banktjenester til enkeltpersoner og bedrifter. Med hovedkvarter i sentrum av Warszawa opprettholder også statskontrollert PKO BP i Ukraina etter oppkjøpet av bankinstitusjonen KredoBank.

Inntekter: 10,92 milliarder PLN (2017)

Netto inntekt: 3,109 milliarder PLN (2017)

Sum eiendeler: 296,912 milliarder PLN (2017)

Bank Pekao

Bank Polska Kasa Opieki Spółka Akcyjna, ofte kalt Bank Pekao, ble etablert i 1929 i Warszawa av finansdepartementet for å tilby finansielle tjenester til polske borgere som bor utenlands. Faktisk drev den i 1939 filialer i nesten alle hovedstader i land der polakkene bodde. Den italienske banken UniCredit eide 59% av banken, men solgte den i 2016. Bank Pekao er den nest største av bankene i Polen når det gjelder eiendeler.

Inntekter: 7,28 milliarder PLN (2017)

Nettoinntekt: 2,28 milliarder PLN (2017)

Sum eiendeler: 174,21 milliarder PLN (2017)

BZ WBK

Bank Zachodni WBK (BZ WBK) ble dannet i 2001 da Bank Zachodni SA fusjonerte med Wielkopolski Bank Kredytowy SA. Det er landets tredje største bank når det gjelder eiendeler. Med 1000 filialer er det også den tredje største banken i Polen når det gjelder filialnettverk, og betjener 3,5 millioner kunder. I 2013 fusjonerte BZ WBK med Kredyt Bank, noe som gjorde Bank Zachodni WBK Polens tredje største bank når det gjelder markedsandeler.

Inntekter: 3,79 milliarder PLN (2017)

Netto inntekt: 1,92 milliarder PLN (2017)

Sum eiendeler: 132,86 milliarder PLN (2017)

mBank

Dannet i 1986 og tidligere kalt BRE Bank, er mBank den fjerde største universelle bankkonsernet i Polen når det gjelder totale eiendeler og lån. Det rangerer også femte når det gjelder innskudd fra 2016. Konsernet tilbyr et bredt spekter av bank- og finansielle løsninger, inkludert detaljhandel, bedrifts- og investeringsbank, leasing, factoring, forsikring, formuestyring, bedriftsfinansiering og rådgivningstjenester.

Inntekter: 4,454 milliarder PLN (2017)

Nettoinntekt: 1,09 milliarder PLN (2017)

Sum eiendeler: 131,24 milliarder PLN (2017)

ING Bank Śląski

Basert i Katowice ble ING Bank Śląski SA (ING BSK) dannet i 1988 etter at den ble skilt fra Polens nasjonale bank. Nederlandsk ING Group ble bankens hovedaksjonær i 1996, men i 2001 fusjonerte Bank Śląski med ING Bank NV i Warszawa, og endret navn til ING Bank Śląski.

Inntekter: 4,57 milliarder PLN (2017)

Netto inntekt: 1.348 milliarder PLN (2017)

Sum eiendeler: 122,11 milliarder PLN (2017)

BGZ BNP Paribas

BGZ BNP Paribas ble grunnlagt i 2015 og er medlem av den internasjonale BNP Paribas bankkonsernet. Universalbanken tilbyr et omfattende utvalg av spare- og investeringsprodukter, lån og økonomiske løsninger til mikrobedrifter, SMB og selskaper. Det tilbyr også tjenester til bedrifter i næringsmiddelindustrien, med fokus på å skaffe midler til landbruk, matøkonomi og regional infrastruktur.

Inntekter: 2,67 milliarder PLN (2017)

Netto inntekt: 279,71 millioner PLN (2017)

Sum eiendeler: 72,75 milliarder PLN (2017)

Bank Millennium

Bank Millennium ble grunnlagt i 1990 og tilbyr bank- og finanstjenester til over 1,6 millioner privatkunder og 13 000 bedriftskunder. Den har tilsyn med 360 filialer og bruker de nyeste teknologiene for online-, telefon- og mobilbank. I 1989 ble Bank Millennium etablert som Bank Inicjatyw Gospodarczych BIG SA. I 1997 fusjonerte den med Bank Gdański SA og lanserte Millennium detaljistnettverk året etter.

Inntekter: 2,49 milliarder PLN (2017)

Netto inntekt: 648,95 millioner PLN (2017)

Sum eiendeler: 70,64 milliarder PLN (2017)

Getin Noble Bank

Getin Noble Bank er den sjette største av bankene i Polen når det gjelder eiendeler og den 13. når det gjelder antall filialer. Det polske bank- og finansselskapet tilbyr detaljhandel og kommersiell finansiering, investeringsbank, kapitalforvaltning og private banktjenester. Det ble etablert i 2010 i Warszawa da Getin Bank SA fusjonerte med Noble Bank SA.

Inntekter: 347,8 millioner (H1 2017)

Netto inntekt (tap): (103,8 millioner) (H1 2017)

Sum eiendeler: 64,46 milliarder PLN (første halvår 2017)

Alior Bank

I 2008 dannet den italienske gruppen Carlo Tassara Alior Bank, den tiende største finansielle gruppen i Polen. I 2012 ble den notert på børsen i Warszawa og ble verdsatt til 2,1 milliarder PLN, det høyeste tilbudet i historien til landets børs. Med hovedkontor i Warszawa, tilbyr Alior Bank bank- og finansielle tjenester og er engasjert i fusjoner og oppkjøp. Det kjøpte Meritum Bank i 2015 og Bank BPH i 2016.

I 2012 anerkjente BAI Global Banking Innovation Awards Alior Bank som den mest innovative banken, mens Retail Banker International kåret den til den beste europeiske detaljbanken i 2015.

Inntekter: 3,60 milliarder kroner (2017)

Netto inntekt: PLN 515,62 millioner (2017)

Sum eiendeler: PLN 69,49 milliarder (2017)

Citi Handlowy

Den polske banken Citi Handlowy eller Bank Handlowy (BHW) ble grunnlagt i 1870, noe som gjør den til en av de eldste bankene i Polen og også i Europa. Det er den tiende største banken i landet og rangerer 18. når det gjelder antall filialer. Citi Handlowy har hovedkontor i Jabłonowski-palasset, og eies av Citigroup, derav navnet. Den ble opprettet i 2001 etter fusjonen mellom Bank Handlowy og Citibank (Polen) SA.

Inntekter: 1,35 milliarder PLN (2017)

Netto inntekt: PLN 537,1 millioner (2017)

Sum eiendeler: 42,86 milliarder PLN (2017)

Karrierer innen investeringsbank

For å bryte inn i investeringsbank, jobber Bla gjennom stillingsbeskrivelser: krav og ferdigheter for stillingsannonser i investeringsbank, aksjeforskning, statskasse, FP&A, bedriftsøkonomi, regnskap og andre finansområder. Disse stillingsbeskrivelsene er samlet ved å ta de vanligste lister over ferdigheter, krav, utdannelse, erfaring og annet. Det er flere viktige ting å fokusere på. Disse inkluderer nettverk, gjenoppta mal for gjenoppta investeringsbank Fortsett. Lær hvordan du skriver et CV for investeringsbank (Analyst eller Associate) med Finance gratis guide og CV-mal. IB-CV er unikt. Det er viktig å skreddersy CV-en din til bransjestandarden for å unngå å bli umiddelbart slettet, erfaring,og økonomiske modelleringsevner Finansielle modelleringsevner Lær de 10 viktigste økonomiske modelleringsevnene og hva som kreves for å være gode på økonomisk modellering i Excel. De viktigste ferdighetene: regnskap. For å lære mer, utforsk vårt interaktive karrierekart…. For bankkarrierer vil du ha en betydelig fordel over konkurrentene med våre økonomiske modelleringskurs.

Tilleggsressurser

Dette har vært Finance sin guide til de beste bankene i Polen. For alle som leter etter en karriere innen bank, er denne listen et flott sted å starte nettverket ditt. Se også disse tilleggsressursene:

  • Toppbanker i Tyskland Toppbanker i Tyskland Banker i Tyskland er delt inn i tre separate nivåer: private banker, offentlig eide sparebanker (Landesbanks) og medlemseide kredittforeninger. Det tyske banksystemet består av nesten 1800 banker, som inkluderer 200 private banker, 400 offentlig eide banker og 1100 medlemseide kredittforeninger.
  • Topp 100 investeringsbanker Bedrifter Lister over hovedaktørene innen bedriftsfinansiering. Vi har lister over de viktigste finansselskapene, bankene, institusjonene, regnskapsbyråene og selskapene i bransjen. Bla gjennom disse guidene for å forberede deg på en karriere innen finansielle tjenester og start nettverk i dag for å få fart på karrieren din
  • Investeringsbankintervju spørsmål Intervjuer Ace ditt neste intervju! Ta en titt på Finance's intervjuguider med de vanligste spørsmålene og de beste svarene for enhver stilling innen corporate finance. Intervju spørsmål og svar for økonomi, regnskap, investeringsbank, aksjeforskning, kommersiell bank, FP&A, mer! Gratis guider og øvelser for å få tak i intervjuet ditt
  • Gå meg gjennom en DCF Gå meg gjennom en DCF Spørsmålet, gå meg gjennom en DCF-analyse er vanlig i investeringsbankintervjuer. Lær hvordan du får tak i spørsmålet med Finance sin detaljerte svarveiledning. Bygg en 5-årsprognose over uberørt fri kontantstrøm, beregne en terminalverdi og diskonter alle disse kontantstrømmene til nåverdien ved hjelp av WACC.
  • Finansiell modelleringsguide Gratis finansiell modelleringsveiledning Denne økonomiske modelleringsveiledningen dekker Excel-tips og beste praksis om antakelser, drivere, prognoser, kobling av de tre uttalelsene, DCF-analyse, mer

Siste innlegg