CFA vs MBA - Hvilken er bedre for en karriere innen bedriftsfinansiering?

En av de vanligste debattene blant håpefulle finanspersoner er om man skal få en CFA vs MBA. Begge er svært ettertraktede, og begge har en lang liste med vellykkede alumner. Det er imidlertid noen veldig viktige forskjeller å vurdere, avhengig av hvilke karrieremål du har.

CFA vs MBA? Begge er høyt ansett finans akkrediteringer som krever mye hardt arbeid og kan gi utmerket karriere mobilitet. For å enkelt oppsummere avveiningene mellom de to betegnelsene, har vi laget en tabell som skisserer de viktigste punktene for hver enkelt.

CFA vs MBA avgjørelse

CFA vs MBA - Hva er forskjellen mellom programmene?

Se sammendragstabellen nedenfor for å sammenligne de to alternativene - CFA vs MBA - og se hvilke som passer bedre for deg og dine personlige mål.

CFA®

MBA

Tidsrom:

3-4 år

1-2 år

Koste:

~ $ 5000

$ 50.000 - $ 180.000

Prestisje:

Høy (lik)

Lav til Ultra-høy (variabel)

Faglig fokus:

Porteføljeforvaltning

Bedriftsledelse

Nettverk:

CFA-samfunn

Brede student- / alumni-nettverk

antall betegnelseholdere:

120 000+

Millioner +

Bestått rate:

~ 50%

~ 85%

Karriereytelse:

Teknisk kunnskap

Forbindelser og rekruttering

Karriereveier:

-Kapitalforskning

-Kapitalforvaltning

-FP & A.

-Investering bank

-Selskapsutvikling

-Privat egenkapital

CFA vs MBA - Hvilken passer best for deg?

Oppsummert er det virkelig opp til deg og hva dine personlige mål er så langt som å bestemme det riktige svaret for deg selv i CFA vs MBA-debatten.

CFA vs MBA - CFA

CFA-programmet koster mindre enn en MBA og er mer økonomispesifikt og teknisk fokusert. Det er best egnet for folk som er interessert i aksjeforskning Aksjeforskning Oversikt Aksjeforskere er ansvarlige for å produsere analyser, anbefalinger og rapporter om investeringsmuligheter som investeringsbanker, institusjoner eller deres kunder kan være interessert i. Aksjeforskningsavdelingen er en gruppe analytikere og tilknyttede selskaper. Denne oversiktsguiden for aksjeforskning og porteføljestyring. Prestisje med å ha charteret er helt homogent, da det bare er en standard. Programmet fokuserer mer på tekniske ferdigheter og har lite eller ingen nettverk involvert.

CFA vs MBA - MBA

På den annen side er MBA-programmer en MBA verdt det? Hvis du tenker på å gå på handelshøyskolen, spør du kanskje, er en MBA verdt det ?. Svaret (som i alle MBA-klasser) er: "det kommer an på". Annet enn arbeidsmengden ved å gjøre en MBA, er det nesten ingen grunn til ikke å gjøre en MBA hvis sjefen din betaler for det. De kan bruke det som innflytelse mot deg og låse deg inne, men avkastningen er utrolig hvis den er gratis (tydeligvis). har høy grad av variasjon, og prestisje måles i skolen du fikk den fra. Det er ikke rettferdig å spørre, "er en CFA-legitimasjon bedre enn en MBA?", Når egentlig spørsmålet må være: "Er en Harvard MBA eller en University of Phoenix MBA bedre enn en CFA-legitimasjon?". Selvfølgelig er svaret fremdeles subjektivt. Skolen som du fikk din MBA fra, betyr mye.De beste MBA-skolene inkluderer Harvard, Stanford og Wharton School of Business ved University of Pennsylvania.

MBA er bedre egnet for folk som er mer interessert i generell ledelse og ledelse Lederskapstrekk Ledertrekk refererer til personlige egenskaper som definerer effektive ledere. Ledelse refererer til evnen til et individ eller en organisasjon til å veilede enkeltpersoner, team eller organisasjoner mot oppfyllelse av mål og mål. Ledelse spiller en viktig funksjon i ledelsen. MBA-karriereveier har en tendens til å være mer populære blant folk innen investeringsbank, private equity og bedriftsutvikling Bedriftsutvikling Bedriftsutvikling er gruppen i et selskap som er ansvarlig for strategiske beslutninger om å vokse og omstrukturere virksomheten, etablere strategiske partnerskap, delta i fusjoner og oppkjøp (M&A), og / eller oppnå organisatorisk fortreffelighet.Corp Dev forfølger også muligheter som utnytter verdien av selskapets forretningsplattform. .

MBA-programmer inkluderer vanligvis mye nettverk, noe som er en av hovedfordelene.

Sammenlign flere betegnelser

Nedenfor er en nyttig oppsummeringstabell med flere betegnelser, utover bare CFA vs MBA, for enkel referanse.

CFA® CPA® CAIA® CFP® FRM® FMVA®
Antall nivåer 3 1 2 2 2 1
Kostnader $ 4000 til $ 5000 $ 1000 til $ 3000 $ 3000 $ 2000 $ 1500 $ 497
Eksamen bestått rate 30-50% 40-50% 70% 67% 40-50% 70%
Innholdsfokus Porteføljestyring, investeringer Økonomisk rapportering, revisjon Real eiendeler, alternative investeringer Finansiell planlegging Finansiell risikostyring Økonomisk modellering, verdsettelse
Karrieresøknad Altomfattende Regnskap og finans Kapitalforvaltning Detaljhandel og formuesforvaltning Risikostyring Altomfattende
Studietid (timer) 300-350 per eksamen Varierer 200 per eksamen Varierer 200-300 per eksamen 120-200 totalt
Fullføringstid 3-5 år 2,5 - 5 år 1-2 år 4 år <1 år <1 år
Arbeidserfaring 4 år 1 år 1 år 3 år 2 år Ingen

Tilleggsressurser

Dette har vært Finance sin guide for å sammenligne CFA vs MBA. For å sammenligne flere betegnelser og grader, kan du utforske tilleggsveiledningene nedenfor:

  • Finansiell modelleringsguide Gratis finansiell modelleringsveiledning Denne økonomiske modelleringsveiledningen dekker Excel-tips og beste praksis om antakelser, drivere, prognoser, kobling av de tre uttalelsene, DCF-analyse, mer
  • Verdsettelsesmetoder Verdsettelsesmetoder Når det er verdsatt et selskap som et løpende selskap, er det tre hovedverdsettelsesmetoder som brukes: DCF-analyse, sammenlignbare selskaper og presedens transaksjoner. Disse metodene for verdsettelse brukes i investeringsbank, aksjeforskning, private equity, bedriftsutvikling, fusjoner og oppkjøp, gjeldsrike oppkjøp og finansiering
  • Er en MBA verdt det? Er en MBA verdt det? Hvis du tenker på å gå på handelshøyskolen, spør du kanskje, er en MBA verdt det ?. Svaret (som i alle MBA-klasser) er: "det kommer an på". Annet enn arbeidsmengden ved å gjøre en MBA, er det nesten ingen grunn til ikke å gjøre en MBA hvis sjefen din betaler for det. De kan bruke det som innflytelse mot deg og låse deg inne, men avkastningen er utrolig hvis den er gratis (tydeligvis).
  • Financial Modellering and Valuation Analyst (FMVA) FMVA®-sertifisering Bli med på 350 600 studenter som jobber for selskaper som Amazon, JP Morgan og Ferrari

Siste innlegg