Banker i Zimbabwe - Oversikt, guide til de beste bankene i Zimbabwe

Reserve Bank of Zimbabwe fungerer som den sentrale monetære autoriteten i landet. Sentralbanken ble grunnlagt i 1964 og fører tilsyn med mikrofinansieringsinstitusjoner, bygningsselskaper, institusjoner for utlån av penger og banker i Zimbabwe. Den formulerer og implementerer også pengepolitikk, opprettholder prisstabilitet og fremmer et stabilt finanssystem.

Banker i Zimbabwe

Sørafrikansk kredittrankingsinstitusjon NKC African Economics oppgraderte nylig kredittvurderingen for banker i Zimbabwe fra negativ til stabil. Investorer kan utnytte mulighetene, etter landets valg av ny president i 2017, ifølge det internasjonalt anerkjente økonomiske forskningsfirmaet.

For alle som vurderer en bankkarriere i Zimbabwe, er denne listen over de beste bankene i Zimbabwe en nyttig guide om hvor du skal begynne. For å lære mer, se vår liste over finansinstitusjoner Bedriftslister over hovedaktørene i bedriftsfinansiering. Vi har lister over de viktigste finansselskapene, bankene, institusjonene, regnskapsbyråene og selskapene i bransjen. Bla gjennom disse guidene for å forberede deg på en karriere innen finansielle tjenester og start nettverk i dag for å få fart på karrieren din.

De beste bankene i Zimbabwe er:

CBZ Bank

CBZ Bank er en av de ledende bankene i Zimbabwe, og tilbyr et bredt spekter av bank- og finansielle tjenester til individuelle og bedriftskunder. I 1991 overtok Zimbabwes regjering den tidligere Bank of Credit and Commerce og omdøpte banken Commercial Bank of Zimbabwe Ltd. I 2004 vedtok den CBZ Bank-navnet og ble et heleid datterselskap av CBZ Holdings.

Banken har en kortsiktig kredittvurdering på A1 og en langsiktig rating på A fra Global Credit Rating Company i Sør-Afrika. Det har for tiden 923 ansatte og driver et nettverk av 66 filialer over hele landet.

Inntekter: USD 152,95 millioner (2017)

Nettoinntekt: USD 27,84 millioner (2017)

Sum eiendeler: 2,19 milliarder dollar (2017)

ZB Bank Limited i Zimbabwe

ZB Bank sporer sin opprinnelse til den nederlandske banken i Sør-Afrika, som ble etablert i 1951. I 1992 ble den et datterselskap av Zimbabwe Financial Holdings Limited (ZBFH) og senere adopterte navnet ZB Bank Limited i 2006, etter at gruppen vedtok en monolitisk merke.

Næringsbanken har hovedkontor i Harare, 631 personer og administrerer 47 filialer.

Inntekter (ZBFH): USD 72,7 millioner (2017)

Netto inntekt (ZBFH): USD 15,5 millioner (2017)

Sum eiendeler (ZBFH): USD 527,7 millioner (2017)

BancABC Zimbabwe

BancABC Zimbabwe opererer som et datterselskap av den pan-afrikanske finansleverandøren ABC Holdings Limited. Det tilbyr personlige, forretningsmessige og engros banktjenester i hele Zimbabwe. BancABC startet sin kommersielle bankvirksomhet i landet i 2009.

Banken har for tiden 315 ansatte som administrerer og fører tilsyn med 19 filialer og 35 minibanker.

Barclays Bank of Zimbabwe

Barclays Bank of Zimbabwe er et datterselskap av Barclays Bank Plc. Banken tilbyr personlig bank, kommersiell bank og internettbank tjenester til kunder over hele Zimbabwe. Den startet sin bankvirksomhet i 1912 - noe som gjorde den til en av de eldste bankene i Zimbabwe - etter at National Bank of South Africa kjøpte Bank of Africa og effektivt ble (Sør-Afrika-kontrollert) Barclays Bank.

Forretningsbanken har rundt 713 ansatte og fører tilsyn med et nettverk med 27 filialer og 46 minibanker som ligger i store kommersielle sentre i landet.

Inntekter: USD 71,51 millioner (2017)

Netto inntekt: 19,79 millioner dollar (2017)

Sum eiendeler: 551,61 millioner USD (2017)

Steward Bank

Innlemmet i 1970 mottok Steward Bank sin kommersielle banklisens i 2008. Den opererer for tiden som et datterselskap av Econet Wireless Zimbabwe Limited, som i 2013 kjøpte en majoritetsandel i TN Bank, Steward Banks forgjenger. Banken tilbyr innovative finansielle løsninger gjennom sin fokus på kombinert bruk av telekommunikasjon og teknologi.

Inntekter: USD 30,1 millioner (2017)

Netto inntekt: 6,16 millioner dollar (2017)

Sum eiendeler: 226,06 millioner dollar (2017)

Standard Chartered Bank Zimbabwe

Standard Chartered Bank Zimbabwe ble innlemmet i 1983 og tilbyr et omfattende utvalg av personlige og forretningsbankprodukter og -tjenester. Det rangerer høyest blant banker i Zimbabwe som mottaker av flere prestisjetunge priser, inkludert Best Bank i Zimbabwe 2017 fra Euromoney, Best Digital Bank i Zimbabwe 2017 fra Global Finance og Zimbabwe Bank of the Year 2017 fra The Banker Magazine.

Basert i Harare har banken for tiden 582 ansatte og har tilsyn med 20 filialer.

Inntekter: USD 62,83 millioner (2017)

Netto inntekt: USD 13,33 millioner (2017)

Sum eiendeler: USD 815,98 millioner (2017)

Agricultural Development Bank of Zimbabwe (Agribank)

Agribank er en mellomstore leverandør av finansielle tjenester i Zimbabwe, og tilbyr detaljist-, bedrifts-, kommersielle og internasjonale banktjenester i landet. Banken, tidligere kjent som Agricultural Finance Corporation, ble grunnlagt i 1999. I 2002 ble den en landbruksutviklingsbank som en del av regjeringens landorganisasjonsstrategi for å gi bønder finansiering.

Banken har i dag 462 ansatte og administrerer 45 filialer.

FBC Bank

FBC Bank opererer som et heleid datterselskap av diversifiserte finansielle tjenestekonsern, FBC Holdings Limited. Banken tilbyr detaljhandel og SMB-bank, privat bank, bedrifts- og institusjonell bank og diaspora banktjenester. Det driver et nettverk med 17 filialer og 6300 POS-terminaler over hele landet.

Inntekter (konsern): USD 65,72 millioner (2017)

Netto inntekt (konsern): USD 23,25 millioner (2017)

Sum eiendeler (konsern): USD 712,44 millioner (2017)

Stanbic Bank Zimbabwe

Stanbic Bank Zimbabwe opererer som et heleid datterselskap av Stanbic Bank Investment Corporation. I 1992 startet banken sin kommersielle virksomhet som en av bankene i Zimbabwe, etter å ha blitt en del av Standard Bank Group. Det tilbyr personlig bank, kommersiell bank og forretningsbank, bedriftsbank, sammen med investeringer og flere andre finansielle tjenester. Med 659 ansatte fører banken tilsyn med 20 filialer.

Inntekt: USD 108,96 millioner (2017)

Netto inntekt: USD 27,63 millioner (2017)

Sum eiendeler: 1,4 milliarder dollar (2017)

Ecobank Zimbabwe

Ecobank Zimbabwe startet sin handelsbankdrift i 2002 som Premier Finance Group. I 2011 vedtok det sitt nåværende navn, etter Ecobank Transnationals oppkjøp av en kontrollerende eierandel i Premier Finance, og mottok lisensen til kommersiell bank et år senere.

Banken tilbyr detaljhandel og investeringstjenester til kunder over hele landet. Det gir også aksjerelaterte produkter. Ecobank driver for tiden et nettverk med 12 filialer.

Inntekt: USD 54,24 millioner (2017)

Netto inntekt: USD 22,02 millioner (2017)

Sum eiendeler: USD 546,83 millioner (2017)

Karrierer innen investeringsbank

For å bryte inn i investeringsbank, jobber Bla gjennom stillingsbeskrivelser: krav og ferdigheter for stillingsannonser i investeringsbank, aksjeforskning, statskasse, FP&A, bedriftsøkonomi, regnskap og andre finansområder. Disse stillingsbeskrivelsene er samlet ved å ta de vanligste lister over ferdigheter, krav, utdannelse, erfaring og annet. Det er flere viktige ting å fokusere på. Disse inkluderer nettverk, gjenoppta mal for gjenoppta investeringsbank Fortsett. Lær hvordan du skriver et CV for investeringsbank (Analyst eller Associate) med Finance gratis guide og CV-mal. IB-CV er unikt. Det er viktig å skreddersy CV-en din til bransjestandarden for å unngå å bli umiddelbart slettet, erfaring,og økonomiske modelleringsevner Finansielle modelleringsevner Lær de 10 viktigste økonomiske modelleringsevnene og hva som kreves for å være gode på økonomisk modellering i Excel. De viktigste ferdighetene: regnskap. For å lære mer, utforsk vårt interaktive karrierekart…. For bankkarrierer vil du ha en betydelig fordel over konkurrentene med våre økonomiske modelleringskurs.

Tilleggsressurser

Dette har vært en guide til de beste bankene i Zimbabwe. For alle som leter etter en karriere innen bank, er denne listen et flott sted å starte nettverket ditt. Se også disse tilleggsressursene:

  • Toppbanker i Sør-Afrika Toppbanker i Sør-Afrika Den sørafrikanske reservebanken fungerer som sentralbanken i Republikken Sør-Afrika. Den ble opprettet i juni 1921 under valuta- og bankloven fra 1920. Den overvåker driften av banker i Sør-Afrika, samt arbeider for å oppnå og opprettholde stabilitet i innenlandske priser. Sør
  • Topp 100 investeringsbanker Bedrifter Lister over hovedaktørene innen bedriftsfinansiering. Vi har lister over de viktigste finansselskapene, bankene, institusjonene, regnskapsbyråene og selskapene i bransjen. Bla gjennom disse guidene for å forberede deg på en karriere innen finansielle tjenester og start nettverk i dag for å få fart på karrieren din
  • Investeringsbankintervju spørsmål Intervjuer Ace ditt neste intervju! Ta en titt på Finance's intervjuguider med de vanligste spørsmålene og de beste svarene for enhver stilling innen corporate finance. Intervju spørsmål og svar for økonomi, regnskap, investeringsbank, aksjeforskning, kommersiell bank, FP&A, mer! Gratis guider og øvelser for å få tak i intervjuet ditt
  • Gå meg gjennom en DCF Gå meg gjennom en DCF Spørsmålet, gå meg gjennom en DCF-analyse er vanlig i investeringsbankintervjuer. Lær hvordan du får tak i spørsmålet med Finance sin detaljerte svarveiledning. Bygg en 5-årsprognose over uberørt fri kontantstrøm, beregne en terminalverdi og diskonter alle disse kontantstrømmene til nåverdien ved hjelp av WACC.
  • Finansiell modelleringsguide Gratis finansiell modelleringsveiledning Denne økonomiske modelleringsveiledningen dekker Excel-tips og beste praksis om antakelser, drivere, prognoser, kobling av de tre uttalelsene, DCF-analyse, mer

Siste innlegg