NOW-funksjon - formel, eksempler, hvordan du bruker NOW-funksjonen

NOW-funksjonen er kategorisert under Excel DATE / TIME-funksjoner Funksjoner Liste over de viktigste Excel-funksjonene for finansanalytikere. Dette juksearket dekker hundrevis av funksjoner som er kritiske å kjenne som en Excel-analytiker. Funksjonen returnerer gjeldende dato og klokkeslett.

I finansiell analyse Finansanalytiker Jobbeskrivelse Finansanalytikerens stillingsbeskrivelse nedenfor gir et typisk eksempel på alle ferdigheter, utdannelse og erfaring som kreves for å bli ansatt for en analytikerjobb i en bank, institusjon eller selskap. Utfør sporing av økonomiske prognoser, rapportering og operasjonelle beregninger, analyser økonomiske data, lag økonomiske modeller, NOW-funksjonen kan være nyttig i utarbeidelsen av ulike KPI-rapporter. Vi kan bruke den til å vise gjeldende dato og klokkeslett, da den kontinuerlig oppdateres hver gang regnearket oppdateres. For eksempel vil NOW oppdatere dato og klokkeslett hver gang en verdi angis eller endres. Hvis vi vil, kan vi bruke F9 til å tvinge regnearket til å beregne og oppdatere verdien på nytt.

Formel

= NÅ ()

NOW-funksjonen tar ingen argumenter og krever bare tomme parenteser. Verdien som returneres av funksjonen er et serienummer som representerer en bestemt dato og tid i Excel.

Hvordan bruker jeg NOW-funksjonen i Excel?

Som en regnearkfunksjon kan NÅ legges inn som en del av en formel i en celle i et regneark. For å forstå bruken av funksjonen, la oss vurdere et eksempel:

Eksempel 1

Noen ganger når vi vil vise gjeldende dato og klokkeslett i et regneark, kan vi bruke NÅ-funksjonen. Dato og klokkeslett oppdateres når regnearket beregnes på nytt eller åpnes.

For å gjøre det, må vi bare sette inn formelen = NOW () i cellen der gjeldende dato og klokkeslett skal vises.

NOW-funksjon

NOW-funksjon - Eksempel 1

Eksempel 2

Anta at vi vil at Excel skal fortelle oss når vår neste avtale forfaller. For dette vil vi ordne avtalene som vist nedenfor:

NOW-funksjon - Eksempel 2

For rad 5 brukte vi NOW-funksjonen som vist nedenfor:

NOW-funksjon - Eksempel 2a

Nå vil vi legge inn formelen = IF (C4-C5 <1/24, "Forfaller innen 1 time !!!", "Forfaller ikke ennå")

NOW-funksjon - Eksempel 2b

Vi får resultatet nedenfor:

NOW-funksjon - Eksempel 2c

I eksemplet ovenfor trekkes den gjeldende tiden som returneres av NOW-funksjonen fra avtaletiden, og resultatet sammenlignes med verdien 1/24, som er verdien av 1 time i Excel. Hvis gjeldende tid er mindre enn 1 time fra avtaletiden, vises varselet. Ellers vises teksten "Foreløpig ikke forfalt".

Husk at ovennevnte avtalsvarsel bare vil fungere hvis regnearket vårt oppdateres kontinuerlig. Mens regnearket er ubrukt, vil innholdet i cellene B4 og C4 forbli det samme som ved den siste evalueringen.

Noen få ting å huske på NOW-funksjonen

  1. Tidsverdier er en del av en datoverdi og representert med et desimaltall (for eksempel er 12:00 representert som 0,5 fordi det er en halv dag).
  2. #VERDI! error - Oppstår når det oppgitte serienummeret ikke er en gyldig Excel-tid.
  3. Hvis vi bare vil vise datoen, kan vi formatere cellen med et datoformat som ikke viser klokkeslett, eller vi kan bruke TODAY-funksjonen, som bare setter inn datakomponenten.
  4. Hvis vi ønsker å sette inn gjeldende dato og klokkeslett på en slik måte at de ikke endres, må vi bruke hurtigtasten Ctrl + ' (trykk alle 3 tastene sammen). Snarveien setter inn gjeldende tid i en celle som en verdi som ikke automatisk endres.

NOW-funksjon - Merknader

Hvis vi trenger å sette inn både dato og klokkeslett i en celle, bruk hurtigtasten Ctrl +; skriv deretter inn et mellomromstegn og trykk Ctrl + Shift +;

Klikk her for å laste ned Excel-filen

Tilleggsressurser

Takk for at du leser Finance-guiden til viktige Excel-funksjoner! Ved å ta deg tid til å lære og mestre disse funksjonene, vil du øke hastigheten på din økonomiske analyse betydelig. For å lære mer, sjekk ut disse ekstra økonomiressursene:

  • Excel-funksjoner for økonomi Excel for økonomi Denne Excel for finans-guiden lærer de 10 beste formlene og funksjonene du må vite for å være en god finansanalytiker i Excel. Denne guiden har eksempler, skjermbilder og trinnvise instruksjoner. Til slutt laster du ned den gratis Excel-malen som inkluderer alle økonomifunksjonene dekket i opplæringen
  • Avansert Excel Formel Course
  • Avanserte Excel-formler du må vite Avanserte Excel-formler må vite Disse avanserte Excel-formlene er avgjørende for å kjenne og vil ta dine økonomiske analyseferdigheter til neste nivå. Avanserte Excel-funksjoner du må vite. Lær de 10 beste Excel-formlene hver finansanalytiker i verdensklasse bruker regelmessig. Disse ferdighetene vil forbedre regnearkarbeidet ditt i enhver karriere
  • Excel-snarveier for PC og Mac Excel-snarveier PC Mac Excel-snarveier - Liste over de viktigste og vanligste MS Excel-snarveiene for PC- og Mac-brukere, økonomi, regnskapsyrker. Tastatursnarveier gir deg raskere modellering og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigering, bånd, lim inn spesial, data manipulering, formel og celle redigering, og andre mangler

Siste innlegg