Time Management - Liste over de beste tipsene for effektiv håndtering av tid

Tidsstyring er prosessen med å planlegge og kontrollere hvor mye tid du skal bruke på spesifikke aktiviteter. God tidsstyring gjør det mulig for en person å fullføre mer på kortere tid, senker stress og fører til karrieresuksess. Analyst Trifecta®-veiledningen Den ultimate guiden for hvordan du skal være en finansanalytiker i verdensklasse. Vil du være en finansanalytiker i verdensklasse? Ønsker du å følge bransjeledende beste praksis og skille deg ut fra mengden? Prosessen vår, kalt The Analyst Trifecta®, består av analyse, presentasjon og myke ferdigheter.

Tidsfordriv

Fordeler med tidsstyring

Evnen til å styre tiden din effektivt er viktig. God tidsstyring fører til forbedret effektivitet Bedriftsutvikling Bedriftsutvikling er gruppen i et selskap som er ansvarlig for strategiske beslutninger for å vokse og omstrukturere virksomheten, etablere strategiske partnerskap, delta i fusjoner og oppkjøp (M&A) og / eller oppnå organisatorisk fortreffelighet. Corp Dev forfølger også muligheter som utnytter verdien av selskapets forretningsplattform. og produktivitet, mindre stress og mer suksess i livet. Her er noen fordeler med å administrere tiden effektivt:

1. Stressavlastning

Å lage og følge en oppgaveplan reduserer angst. Når du krysser av for tingene på "gjøremålslisten", kan du se at du gjør konkrete fremskritt. Dette hjelper deg med å unngå å bli stresset av bekymring for om du får ting gjort.

2. Mer tid

God tidsstyring gir deg ekstra tid å tilbringe i ditt daglige liv. Mennesker som kan klare seg effektivt, liker å ha mer tid til å bruke hobbyer eller andre personlige aktiviteter.

3. Flere muligheter

Å håndtere tid godt fører til flere muligheter og mindre bortkastet tid på trivielle aktiviteter. God tidsstyringsevne er nøkkelegenskaper som arbeidsgivere ser etter. Evnen til å prioritere og planlegge arbeid er ekstremt ønskelig for enhver organisasjon Bedriftsstruktur Bedriftsstruktur refererer til organisering av forskjellige avdelinger eller forretningsenheter i et selskap. Avhengig av selskapets mål og bransjen.

4. Evne til å realisere mål

Enkeltpersoner som praktiserer god tidsstyring er i stand til bedre å nå mål og mål, og gjør det på kortere tid.

Liste over tips for effektiv tidsstyring

Etter å ha vurdert fordelene med tidsstyring, la oss se på noen måter å håndtere tiden effektivt på:

tidsstyringstips infografisk

1. Sett målene riktig

Sett mål som er oppnåelige og målbare. Bruk SMART-metoden når du setter mål. I hovedsak sørge for at de målene du setter er S pecific, M easurable, A ttainable, R Elevant, og T imely.

2. Prioriter klokt

Prioriter oppgaver basert på viktighet og haster. Se for eksempel på dine daglige oppgaver og finn ut hvilke som er:

  • Viktig og haster: Gjør disse oppgavene med en gang.
  • Viktig, men ikke presserende: Bestem deg når du skal gjøre disse oppgavene.
  • Hastende men ikke viktig: Delegere disse oppgavene hvis mulig.
  • Ikke haster og ikke viktig: Sett disse til side for å gjøre senere.

3. Angi en tidsgrense for å fullføre en oppgave

Å sette tidsbegrensninger for å fullføre oppgaver hjelper deg å være mer fokusert og effektiv. Å gjøre den lille ekstra innsatsen for å bestemme hvor mye tid du trenger å gi til hver oppgave, kan også hjelpe deg med å gjenkjenne potensielle problemer før de oppstår. På den måten kan du lage planer for å håndtere dem.

Anta for eksempel at du må skrive opp fem anmeldelser i tide til et møte. Imidlertid skjønner du at du bare vil kunne få fire av dem gjort i tiden som er igjen før møtet. Hvis du blir klar over dette faktum i god tid, kan du kanskje enkelt delegere å skrive opp en av anmeldelsene til noen andre. Imidlertid, hvis du ikke hadde giddet å gjøre en tidskontroll av oppgavene dine på forhånd, kan det hende at du til slutt ikke hadde fått med deg tidsproblemet før bare en time før møtet. På det tidspunktet kan det være betydelig vanskeligere å finne noen å delegere en av anmeldelsene til, og vanskeligere for dem å passe oppgaven også inn i dagen.

4. Ta en pause mellom oppgavene

Når du gjør mange oppgaver uten pause, er det vanskeligere å holde fokus og motivasjon. Tillat litt nedetid mellom oppgavene for å tømme hodet og oppdatere deg selv. Vurder å ta en kort lur, gå en kort spasertur eller meditere.

5. Organiser deg selv

Bruk kalenderen din for mer langsiktig tidsstyring. Skriv ned fristene for prosjekter, eller for oppgaver som er en del av å fullføre det totale prosjektet. Tenk på hvilke dager som kan være best å vie til spesifikke oppgaver. For eksempel kan det hende du må planlegge et møte for å diskutere kontantstrøm på en dag når du vet at selskapets økonomidirektør er tilgjengelig.

6. Fjern ikke-essensielle oppgaver / aktiviteter

Det er viktig å fjerne overflødige aktiviteter eller oppgaver. Bestem hva som er viktig og hva som fortjener tiden din. Hvis du fjerner ikke-viktige oppgaver / aktiviteter, frigjør du mer av tiden din til å bruke virkelig viktige ting.

7. Planlegg fremover

Forsikre deg om at du starter hver dag med en klar ide om hva du trenger å gjøre - hva som må gjøres DEN DAGEN. Vurder å gjøre det til en vane å, på slutten av hver arbeidsdag, fortsette og skrive ut "oppgavelisten" for neste arbeidsdag. På den måten kan du slå bakken i gang neste morgen.

Implikasjoner av dårlig tidsstyring

La oss også vurdere konsekvensene av dårlig tidsstyring.

1. Dårlig arbeidsflyt

Manglende evne til å planlegge og holde seg til mål betyr dårlig effektivitet. For eksempel, hvis det er flere viktige oppgaver å fullføre, vil en effektiv plan være å fullføre relaterte oppgaver sammen eller sekvensielt. Men hvis du ikke planlegger fremover, kan du ende opp med å hoppe frem og tilbake, eller bakover, når du gjør jobben din. Det betyr redusert effektivitet og lavere produktivitet.

2. bortkastet tid

Dårlig tidsstyring resulterer i bortkastet tid. For eksempel, ved å snakke med venner på sosiale medier mens du gjør en oppgave, distraherer du deg selv og kaster bort tid.

3. Tap av kontroll

Ved ikke å vite hva den neste oppgaven er, lider du av tap av kontroll over livet ditt. Det kan bidra til høyere stressnivå og angst.

4. Dårlig kvalitet på arbeidet

Dårlig tidsstyring får vanligvis kvaliteten på arbeidet ditt til å lide. For eksempel, å måtte skynde seg å fullføre oppgaver i siste øyeblikk, kompromitterer vanligvis kvaliteten.

5. Dårlig omdømme

Hvis klienter eller arbeidsgiveren ikke kan stole på at du fullfører oppgaver i tide, påvirkes deres forventninger og oppfatning av deg negativt. Hvis en klient ikke kan stole på at du får gjort noe i tide, vil de sannsynligvis ta sin virksomhet andre steder.

Relaterte målinger

Takk for at du leser Finance-guiden til tidsstyring. Finance er en global leverandør av kurs i finansiell modellering og sertifisering av finansanalytikere FMVA®-sertifisering Bli med på 350 600+ studenter som jobber for selskaper som Amazon, JP Morgan og Ferrari. For å hjelpe deg med å bli en finansanalytiker i verdensklasse og fremme karrieren din, vil disse ekstra gratis økonomiressursene være nyttige:

  • Ledertrekk Ledertrekk Ledelsesegenskaper refererer til personlige egenskaper som definerer effektive ledere. Ledelse refererer til evnen til et individ eller en organisasjon til å veilede enkeltpersoner, team eller organisasjoner mot oppfyllelse av mål og mål. Ledelse spiller en viktig funksjon i ledelsen
  • Sense of Purpose at Work Sense of Purpose at Work Finn din følelse av formål på jobben. Enten du liker jobben din eller ikke, kommer ofte ned på hvor godt den støtter din følelse av formål. Der du jobber, rollen du har, og din bredere følelse av formålet ditt, kan endres. Hvis du vil ha en balanse mellom disse tre, må du være åpen for endring
  • Ledelse etter eksempel Ledelse ved eksempel Ledelse er en prosess der et individ påvirker atferd og holdninger til andre mennesker. Ledelse med et godt eksempel hjelper andre mennesker å se hva som ligger
  • Personal Brand Personal Brand Vårt personlige merke er hva folk ser på som vår identitet, hvem de ser på oss som og hvilke kvaliteter og ting de forbinder med oss. Den avslører hvem vi er, hva vi tilbyr, og hva vi setter pris på. Når vi jobber i et selskap, skaper våre kolleger en oppfatning om oss basert på hvordan vi presenterer oss for dem.

Siste innlegg

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found