NORM.S.DIST-funksjon - Excel Standard normalfordeling

NORM.S.DIST-funksjonen er kategorisert under Excel Statistiske funksjoner Funksjoner Liste over de viktigste Excel-funksjonene for finansanalytikere. Dette juksearket dekker hundrevis av funksjoner som er kritiske å kjenne som en Excel-analytiker. Den vil beregne standard normalfordelingsfunksjon for en gitt verdi. NORM.S.DIST-funksjonen kan brukes til å bestemme sannsynligheten for at en tilfeldig variabel som er standard normalt distribuert, ville være mindre enn 0,5.

I finansiell analyse Finansanalytiker Jobbeskrivelse Finansanalytikerens stillingsbeskrivelse nedenfor gir et typisk eksempel på alle ferdigheter, utdannelse og erfaring som kreves for å bli ansatt for en analytikerjobb i en bank, institusjon eller selskap. Utfør sporing av økonomiske prognoser, rapportering og operasjonelle beregninger, analyser økonomiske data, lag økonomiske modeller, NORM.S.DIST hjelper med å beregne sannsynligheten for å bli mindre enn eller lik en spesifikk verdi i en standard normalfordeling. For eksempel kan den brukes til endringer i prisindeksene, med aksjekurser antatt å være normalfordelt.

Formel

= NORM.S.DIST (z, kumulativ)

NORM.S.DIST-funksjonen bruker følgende argumenter:

  1. Z (obligatorisk argument) - Dette er verdien vi vil distribuere for.
  2. Kumulativt (obligatorisk argument) Dette er det logiske argumentet som angir distribusjonstypen som skal returneres.

Hvis “kumulativ” = True (normal kumulativ fordelingsfunksjon), returneres området under kurven til venstre for “x”. Det vil si at den vil bruke den kumulative fordelingsfunksjonen.

Hvis “kumulativ” = Falsk (normal tetthetsfunksjon), returneres kurvens høyde ved “x”. Det vil si at den vil bruke sannsynlighetstetthetsfunksjonen. Så gjennomsnittet = 0 og standardavviket = 1.

Hvordan bruker jeg den vanlige normalfordelingsfunksjonen i Excel?

For å forstå bruken av NORM.S.DIST-funksjonen, la oss se på et eksempel på en standard normalfordeling:

Eksempel 1

Anta at vi får z = 1.333.

Formelen som brukes her for den kumulative fordelingsfunksjonen er:

Standard normalfordeling

Vi får resultatet nedenfor:

NORM.S.DIST-funksjon

Formelen som brukes til å beregne sannsynlighetsfordelingsfunksjonen er:

NORM.S.DIST-funksjon - Eksempel 1

Vi får resultatet nedenfor:

NORM.S.DIST-funksjon - Eksempel 1a

Noen notater om NORM.S.DIST-funksjonen

  1. NORM.DIST () -funksjonen refererer til en hvilken som helst normalfordeling, mens NORMSDIST () -kompatibilitetsfunksjonen og NORM.S.DIST () -konsistensfunksjonen refererer spesifikt til enhetens normalfordeling.
  2. #VERDI! error - Oppstår når noen av de oppgitte argumentene er ikke-numeriske eller er en ikke-logisk verdi.
  3. S.DIST er et spesielt tilfelle av NORM.DIST. Hvis vi lar gjennomsnittet være lik 0 og standardavviket lik 1, stemmer beregningene for NORM.DIST overens med NORM.S.DIST.
  4. NORM.S.DIST-funksjonen ble introdusert i MS Excel 2010 som erstatning for NORMSDIST-funksjonen.

Klikk her for å laste ned Excel-filen

Tilleggsressurser

Takk for at du leser Finance-guiden til Excel Standard Normal Distribution-funksjonen. Ved å ta deg tid til å lære og mestre disse funksjonene, vil du øke hastigheten på din økonomiske analyse betydelig. For å lære mer, sjekk ut disse ekstra økonomiressursene:

  • Excel Finance Funksjoner Excel for Finance Denne Excel for Finance-guiden lærer de 10 beste formlene og funksjonene du må vite for å være en god finansanalytiker i Excel. Denne guiden har eksempler, skjermbilder og trinnvise instruksjoner. Til slutt laster du ned den gratis Excel-malen som inkluderer alle økonomifunksjonene dekket i opplæringen
  • Avansert Excel Formel Course
  • Avanserte Excel-formler du må vite Avanserte Excel-formler må vite Disse avanserte Excel-formlene er avgjørende for å kjenne og vil ta dine økonomiske analyseferdigheter til neste nivå. Avanserte Excel-funksjoner du må vite. Lær de 10 beste Excel-formlene hver finansanalytiker i verdensklasse bruker regelmessig. Disse ferdighetene vil forbedre regnearkarbeidet ditt i enhver karriere
  • Excel-snarveier for Windows og Mac Excel-snarveier PC Mac Excel-snarveier - Liste over de viktigste og vanligste MS Excel-snarveiene for PC- og Mac-brukere, økonomi, regnskapsyrker. Tastatursnarveier gir deg raskere modellering og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigering, bånd, lim inn spesial, data manipulering, formel og celle redigering, og andre mangler

Siste innlegg