Toppbanker i Tyrkia - Oversikt og guide til topp 10 banker

Sentralbanken i Republikken Tyrkia fastsetter penge- og utvekslingspolitikken i landet. Det fører også tilsyn med finansinstitusjoner og banker i Tyrkia. Den tyrkiske sentralbanken ble grunnlagt i 1930 som et aksjeselskap.

De beste bankene i Tyrkia

Hovedansvaret for Tyrkias sentralbank inkluderer:

 1. Oppnå prisstabilitet
 2. Opprettholde stabiliteten i Tyrkias finansielle system
 3. Skriv ut sedler
 4. Sirkuler penger
 5. Etablere og overvåke betalingssystemer
 6. Forvaltning av landets internasjonale reserver

Utsiktene til Moody's for det tyrkiske banksystemet er negative på grunn av forventningene om fallende økonomi fra banker i Tyrkia i et vanskelig driftsmiljø.

For alle som vurderer en bankkarriere i Tyrkia, er denne listen over de beste bankene i Tyrkia en nyttig guide om hvor du skal begynne. For å lære mer, se våre lister over finansinstitusjoner. Vi har lister over de viktigste finansselskapene, bankene, institusjonene, regnskapsbyråene og selskapene i bransjen. Bla gjennom disse guidene for å forberede deg på en karriere innen finansielle tjenester og start nettverk i dag for å få fart på karrieren din.

De viktigste bankene i Tyrkia er:

Ziraat Bank

Ziraat Bank ble etablert i 1863 og er en statlig bank. Det tilbyr ulike banktjenester og tjenester til detaljhandel, små og mellomstore bedrifter og bedriftskunder i Tyrkia og andre land. Med rundt 24 374 ansatte har hovedkontoret i Ankara.

Per 31. desember 2016 ledet banken 1814 filialer. Den er til stede i 19 land med fokus på enkeltpersoner og eiendom.

Fra og med 2016 var bankens totale eiendeler 91,60 milliarder dollar og nettoresultatet 1,69 milliarder dollar.

Isbank

Isbank ble grunnlagt i 1924 og er den første offentlige banken som ble opprettet av den tyrkiske republikken. Banken tilbyr bedrifts- og kommersielle banktjenester og andre banktjenester til store selskaper, SMB og andre handelsselskaper. Det tilbyr også banktjenester og andre banktjenester, private banktjenester som består av ulike tjenester knyttet til finans- og kontanthåndtering, og internett- og mobilbanktjenester.

Banken opererer ut av Istanbul med rundt 55 000 ansatte. Den administrerer et nettverk med 1 351 filialer i Tyrkia og 23 filialer i andre land, samt 6527 minibanker.

Fra og med 2016 nådde bankens forvaltningskapital 79,8 milliarder dollar, og nettoresultatet utgjorde 1,21 milliarder dollar.

Garanti Bank

Garanti Bank hadde hovedkontor i Istanbul, og ble stiftet i 1946. Banken tilbyr ulike finansielle produkter og tjenester som personlig bank, SMB-bank og kommersielle / bedriftsbankprodukter og -tjenester.

Garanti opererer gjennom 937 filialer i Tyrkia, samt åtte filialer og tre utenlandske representasjonskontorer. Det sysselsetter rundt 22 000 ansatte og betjener omtrent 14 millioner kunder.

Fra og med 2016 rapporterte banken en forvaltningskapital på 80 milliarder dollar og et nettoresultat på 1,301 milliarder dollar.

AKBank

AKBank ble etablert i 1948 og opererer gjennom forbrukerbank, kommersiell bank, SMB-bank, bedriftsinvestering, privat bank og statskasse. Med rundt 14 200 ansatte er selskapet basert i Istanbul.

Per 31. desember 2017 drev banken 800 filialer i Tyrkia og en filial internasjonalt og betjente rundt 14,3 millioner kunder.

Fra og med 2016 var bankens forvaltningskapital 76 milliarder dollar og nettotapet 1,245 milliarder dollar.

Yapi Kredi Bank

Yapi Kredi Bank ble grunnlagt i 1944 og betjener kunder i Tyrkia, Nederland, Aserbajdsjan, Russland og Malta. Den opererer gjennom segmentene Retail Banking, Corporate and Commercial Banking, og Private Banking og Wealth Management. Det har hovedkontor i Istanbul City og sysselsetter rundt 19.000 personer.

Banken forvalter et nettverk med omtrent 935 filialer i Tyrkia og en utenlandsk filial, samt 4 348 minibanker, fire kundesentre og 544 000 POS-terminaler.

Fra og med 2016 var bankens eiendeler 69 millioner dollar, og nettoresultatet nådde 740 millioner dollar.

Halkbank

Basert på Istanbul City, tilbyr Halkbank forskjellige finansielle produkter og tjenester. Per 31. desember 2016 hadde banken 964 filialer, bestående av 959 filialer i Tyrkia, samt fem utenlandske filialer som dekker fire på Kypros og en i Bahrain, og tre representasjonskontorer i England, Iran og Singapore.

I samme periode bokførte banken en forvaltningskapital på 59,28 milliarder dollar og et nettoresultat på 656 millioner dollar.

Vakifbank

Vakifbank ble etablert i 1954 og tilbyr tjenester innen bedrifter, kommersielle, småbedrifter, detaljhandel og investeringsbank i Tyrkia og andre land. Banken har hovedkontor i Istanbul med rundt 15 700 ansatte.

Per 31. desember 2016 drev banken et nettverk av 921 filialer i Tyrkia, samt tre internasjonale filialer i New York, Bahrain og Arbil, og 3917 minibanker og 200.691 enheter POS.

Fra og med 2016 var bankens samlede eiendeler 54,4 milliarder dollar, og nettoresultatet var 694 millioner dollar.

Finansbank

Finansbank ble innlemmet i 1987. Banken hadde hovedkontor i Istanbul og administrerte 628 innenlandske filialer, samt en internasjonal og en Atatürk Airport Free Trade Zone-filialer, per 31. desember 2016.

Fra og med 2015 utgjorde bankens totale eiendeler 90 milliarder dollar, med sine ansatte rundt 15.000.

TEB

TEB Holding AS ble grunnlagt i 1981 og opererer som et datterselskap av BNP Paribas Fortis Yatirimlar Holding AS Banken tilbyr bank- og utlånstjenester i Tyrkia. Basert på Istanbul City, sysselsetter det rundt 9600 personer.

Fra 2016 rapporterte banken en forvaltningskapital på 14,5 milliarder dollar og et nettoresultat på 241,48 millioner dollar.

Denizbank

Denizbank Anonim Sirketi ble etablert i 1938. Banken består av tre segmenter: Wholesale Banking, Retail Banking og Treasury and Investment Banking.

31. desember 2015 drev Denizbank et nettverk av 737 filialer, som inkluderte 694 filialer i Tyrkia, samt 43 utenlandske utenlandske datterselskapsfilialer, og 4 756 minibanker.

Fra og med 2016 var bankens forvaltningskapital 34,9 milliarder dollar og nettoresultatet 360 millioner dollar.

Karrierer innen investeringsbank

For å bryte inn i investeringsbank, jobber Bla gjennom stillingsbeskrivelser: krav og ferdigheter for stillingsannonser i investeringsbank, aksjeforskning, statskasse, FP&A, bedriftsøkonomi, regnskap og andre finansområder. Disse stillingsbeskrivelsene er samlet ved å ta de vanligste lister over ferdigheter, krav, utdannelse, erfaring og annet. Det er flere viktige ting å fokusere på. Disse inkluderer nettverk, gjenoppta mal for gjenoppta investeringsbank Fortsett. Lær hvordan du skriver et CV for investeringsbank (Analyst eller Associate) med Finance gratis guide og CV-mal. IB-CV er unikt. Det er viktig å skreddersy CV-en din til bransjestandarden for å unngå å bli umiddelbart slettet, erfaring,og økonomiske modelleringsevner Finansielle modelleringsevner Lær de 10 viktigste økonomiske modelleringsevnene og hva som kreves for å være gode på økonomisk modellering i Excel. De viktigste ferdighetene: regnskap. For å lære mer, utforsk vårt interaktive karrierekart…. For bankkarrierer vil du få en betydelig fordel i forhold til konkurransen med våre økonomiske modelleringskurs.

Tilleggsressurser

Dette har vært Finance sin guide til de beste bankene i Tyrkia. For alle som leter etter en karriere innen bank, er denne listen et flott sted å starte nettverket ditt. Se også disse tilleggsressursene:

 • Toppbanker i Storbritannia Toppbanker i Storbritannia Det er mer enn 45 bygningsselskaper og 300 banker i Storbritannia, noe som gjør det til det største banksystemet i Europa og det fjerde største i verden. I følge Moody's er utsiktene for banker i Storbritannia negative, på grunn av usikkerhet forårsaket av avstemningen etter Brexit.
 • Topp 100 investeringsbanker Bedrifter Lister over hovedaktørene innen bedriftsfinansiering. Vi har lister over de viktigste finansselskapene, bankene, institusjonene, regnskapsbyråene og selskapene i bransjen. Bla gjennom disse guidene for å forberede deg på en karriere innen finansielle tjenester og start nettverk i dag for å få fart på karrieren din
 • Investeringsbankintervju spørsmål Intervjuer Ace ditt neste intervju! Ta en titt på Finance's intervjuguider med de vanligste spørsmålene og de beste svarene for enhver stilling innen corporate finance. Intervju spørsmål og svar for økonomi, regnskap, investeringsbank, aksjeforskning, kommersiell bank, FP&A, mer! Gratis guider og øvelser for å få tak i intervjuet ditt
 • Gå meg gjennom en DCF Gå meg gjennom en DCF Spørsmålet, gå meg gjennom en DCF-analyse er vanlig i investeringsbankintervjuer. Lær hvordan du får tak i spørsmålet med Finance sin detaljerte svarveiledning. Bygg en 5-årsprognose over uberørt fri kontantstrøm, beregne en terminalverdi og diskonter alle disse kontantstrømmene til nåverdien ved hjelp av WACC.
 • Finansiell modellering og verdsettelsesanalytiker (FMVA) Betegnelse FMVA®-sertifisering Bli med på 350 600 studenter som jobber for selskaper som Amazon, JP Morgan og Ferrari

Siste innlegg