CELL-funksjon - Hvordan bruke CELL-funksjon med eksempler

CELL-funksjonen er en Excel-informasjonsfunksjon Funksjoner Liste over de viktigste Excel-funksjonene for finansanalytikere. Dette juksearket dekker hundrevis av funksjoner som er viktig å kjenne som en Excel-analytiker som vil trekke ut informasjon om en celles plassering, innhold eller formatering. CELL-funksjonen tar to argumenter, en som bestemmer hvilken type informasjon som skal trekkes ut, og den andre som er hvilken celle den skal sjekke.

Som finansanalytiker Finansanalytiker Jobbbeskrivelse Finansanalytikerens stillingsbeskrivelse nedenfor gir et typisk eksempel på alle ferdigheter, utdannelse og erfaring som kreves for å bli ansatt for en analytikerjobb i en bank, institusjon eller selskap. Utfør sporing av økonomiske prognoser, rapportering og operasjonelle beregninger, analyser økonomiske data, opprett økonomiske modeller, CELL-funksjonen er nyttig, da den kan bidra til å verifisere om en celle inneholder en numerisk verdi i stedet for tekst før vi utfører en beregning på den. Hvis vi importerer data fra en ekstern kilde, kan vi bekrefte at alle celler med tall brukes til beregninger.

Formel

= CELL (info_type, [referanse])

CELL-funksjonen bruker følgende argumenter:

 1. Info_type (nødvendig argument) - Dette er en tekstverdi som spesifiserer typen celleinformasjon som vi ønsker å returnere. Det kan enten være av følgende:

Info_type Beskrivelse
Adresse Den vil returnere adressen til den første cellen i en referanse som tekst.
Kol Det vil returnere kolonnenummeret til den første cellen i en referanse.
Farge Den vil returnere verdien 1 hvis den første cellen i en referanse er formatert med farger for negative verdier, eller null hvis ikke.
Innhold Det vil returnere verdien til den øverste venstre cellen i en referanse. Formler returneres ikke. I stedet returneres resultatet av formelen.
Filnavn Det vil returnere filnavnet og hele banen som tekst. Hvis regnearket som inneholder referanse ennå ikke er lagret, returneres en tom streng.
Format Den returnerer en kode som tilsvarer celleens tallformat.
Parenteser Den returnerer 1 hvis den første cellen i referansen er formatert med parentes og 0 hvis ikke.
Prefiks Den vil returnere en tekstverdi som tilsvarer "etikettprefikset" i cellen.
Beskytte Den returnerer 1 hvis cellen er låst, ellers 0.
Rad Den returnerer radnummeret til en celle.
Type Den vil returnere en tekstverdi som tilsvarer datatypen i cellen. Det kan enten være "b" for tomt (eller tomt); "l" for etikett (dvs. tekstkonstant), eller "v" for verdi (for hvilken som helst annen datatype).
Bredde Den returnerer kolonnens bredde.

For formatet info_type er nummerformatkodene som vist nedenfor:

Formatkode returnert Format kode betydning
G Generell
F0 0
, 0 #, ## 0
F2 0
, 2 #, ## 0.00
C0 $ #, ## 0 _); ($ #, ## 0)
C0- $ #, ## 0 _); [Rød] ($ #, ## 0)
C2 $ #, ## 0.00 _); ($ #, ## 0.00)
C2- $ #, ## 0.00 _); [Rød] ($ #, ## 0.00)
P0 0%
P2 0,00%
S2 0,00E + 00
G #? /? eller # ?? / ??
D1 d-mmm-åå eller dd-mmm-åå
D2 d-mmm eller dd-mmm
D3 mmm-åå
D4 m / d / åå eller m / d / åå t: mm eller mm / dd / åå
D5 Mm / dd
D6 h: mm: ss AM / PM
D7 t: mm AM / PM
D8 h: mm: ss

 1. Referanse (valgfritt argument) - Dette er cellen med informasjonen som skal returneres for.
  • Hvis det leveres et celleområde, gjelder den returnerte informasjonen den øverste venstre cellen i området.
  • Hvis referansen er utelatt, gjelder den returnerte informasjonen den siste cellen som ble endret.

Hvordan bruker jeg CELL-funksjonen i Excel?

For å forstå bruken av CELL-funksjonen, la oss vurdere noen eksempler:

Eksempel - Finne en bestemt verdi

Anta at vi får følgende data om høye og lave aksjekurser. For å få adressen til et oppslagsresultat oppnådd med INDEX-funksjonen, kan vi bruke CELL-funksjonen.

CELL-funksjon

Formelen som skal brukes vil være:

CELL-funksjon - Eksempel 1

INDEX-funksjonen viser verdien til en celle ved en gitt indeks, men funksjonen under den returnerer faktisk en referanse. Så ved å pakke INDEX inn i ADDRESS-funksjonen, kan vi se adressen til cellen som returneres av oppslaget.

Vi får resultatet nedenfor:

CELL-funksjon - Eksempel 1a

Ting å huske

 1. #VERDI! error - Oppstår når det gitte argumentet info_type ikke er en av de gjenkjente typene.
  • Det gitte indeksnummeret er mindre enn 1 eller er større enn det gitte antall verdier.
  • Det gitte index_num-argumentet er ikke-numerisk.
 1. #NAVN? error - Oppstår når verdiargumentene er tekstverdier som ikke er omsluttet av anførselstegn og ikke er gyldige cellereferanser.

Klikk her for å laste ned Excel-filen

Tilleggsressurser

Takk for at du leser Finance-guiden til viktige Excel-funksjoner! Ved å ta deg tid til å lære og mestre disse funksjonene, vil du øke hastigheten på din økonomiske analyse betydelig. For å lære mer, sjekk ut disse ekstra økonomiressursene:

 • Excel-funksjoner for økonomi Excel for økonomi Denne Excel for finans-guiden lærer de 10 beste formlene og funksjonene du må vite for å være en god finansanalytiker i Excel. Denne guiden har eksempler, skjermbilder og trinnvise instruksjoner. Til slutt laster du ned den gratis Excel-malen som inkluderer alle økonomifunksjonene dekket i opplæringen
 • Avansert Excel Formel Course
 • Avanserte Excel-formler du må vite Avanserte Excel-formler må vite Disse avanserte Excel-formlene er avgjørende for å kjenne og vil ta dine økonomiske analyseferdigheter til neste nivå. Avanserte Excel-funksjoner du må vite. Lær de 10 beste Excel-formlene hver finansanalytiker i verdensklasse bruker regelmessig. Disse ferdighetene vil forbedre regnearkarbeidet ditt i enhver karriere
 • Sammenlign økonomisertifiseringer Topp økonomisertifiseringer Liste over de beste økonomisertifiseringene. Få en oversikt over de beste økonomiske sertifiseringene for fagfolk over hele verden som arbeider i feltet. Denne guiden sammenligner de 6 beste programmene for å bli en sertifisert finansanalytiker fra forskjellige programleverandører som CFA, CPA, CAIA, CFP, FRM, FMVA

Siste innlegg

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found