AVERAGEA Funksjon - Hvordan bruke = AVERAGEA () i Excel

AVERAGEA-funksjonen i Excel er en statistisk funksjon. Funksjonen beregner gjennomsnittet av en gruppe leverte verdier. Den skiller seg fra AVERAGE-funksjonen, da den evaluerer de logiske verdiene SANT og FALSE, og tall som er representert som tekst, mens GJENNOMSNITT bare hopper over disse verdiene under beregningen. AVERAGEA-funksjonen ble introdusert i MS Excel 2007 og er ikke tilgjengelig i eldre versjoner.

Formel

= AVERAGEA (verdi1, [verdi2],…)

Hvor:

 1. Verdi1 er et nødvendig argument. Imidlertid er påfølgende verdier valgfrie.

Verdier som leveres kan være tall, områder, navngitte områder eller cellereferanser som inneholder verdier. Opptil 255 argumenter kan leveres.

Hvordan bruker jeg AVERAGEA-funksjonen i Excel?

Det er en innebygd funksjon som kan brukes som en regnearkfunksjon i Excel. For å forstå bruken av denne funksjonen, la oss vurdere noen eksempler:

Eksempel 1

Med argumentene gitt nedenfor, la oss se hvordan AVERAGEA-funksjonen brukes:

AVERAGEA Funksjon

Som vi kan se i eksemplet ovenfor:

 • Som vist i C5 - En celle med tekst i vil bli betraktet som 0.
 • Som vist i B6 & B7 - En celle med FALSE i betraktes som 0 og SANN regnes som 1.
 • Alle celler med tall blir tatt som deres faktiske tall.
 • Den gjennomsnittlige verdien som returneres av formelen er 66666667. Formelen som returneres er “(0 + 1 + 0 + 25 + 45 + 65) / 6”.

Eksempel 2

La oss se noen flere eksempler for å forstå oppførselen til denne funksjonen:

AVERAGEA Funksjon - Eksempel 2

Som vist i tabellen ovenfor kan vi se hvordan hvert argument oppfører seg når vi bruker AVERAGEA-funksjonen. Funksjonen kan leveres som et enkelt tall eller en celle, eller som en rekke tall eller celler.

Resultatene er nedenfor:

AVERAGEA Funksjon - Eksempel 2a

Forskjeller mellom AVERAGE og AVERAGEA Funksjoner

Opplysninger GJENNOMSNITT-funksjon AVERAGEA Funksjon
Hvis vi bruker logiske verdier eller tekstrepresentasjoner av tall som skrives direkte inn i listen over argumenter De telles som (SANT = 1, FALSE = 0) De telles som (SANT = 1, FALSE = 0)
Tekst som ikke kan tolkes som et tall og blir skrevet direkte inn i listen over argumenter #VERDI! feil #VERDI! feil
Da vi skrev inn logiske verdier i arrays eller referanse argumenter Ignorert av denne funksjonen De telles som (SANT = 1, FALSE = 0)
Når vi skriver inn tekst som inneholder tom tekst "", tekstrepresentasjoner av tall eller annen tekst i matriser eller referanse argumenter Ignorert av denne funksjonen Funksjonen teller den som null
Tomme celler Ignorert av denne funksjonen Ignorert av denne funksjonen

Ting å huske i AVERAGEA-funksjonen:

 1. AVERAGEA vurderer SANT som 1 og FALSE som null.
 2. Argumentene kan være tall, navn, matriser eller referanser som inneholder tall; tekstrepresentasjoner av tall; eller logiske verdier, som SANN og FALSK, i en referanse.
 3. Argumenter som inneholder SANT blir evaluert som 1 og argumenter som inneholder FALSE blir evaluert som 0 (null).
 4. Hvis et argument er en matrise eller referanse, brukes bare verdier i den matrisen eller referansen. Tomme celler og tekstverdier i matrisen eller referansen ignoreres.
 5. Formelen vil returnere feil når argumentene er feilverdier eller tekst som ikke kan oversettes til tall.
 6. Hvis vi ikke ønsker å inkludere logiske verdier og tekstrepresentasjoner av tall i en referanse som en del av beregningen, ville det være bedre å bruke AVERAGE-funksjonen.

Klikk her for å laste ned Excel-filen

Tilleggsressurser

Takk for at du leser Finance-guiden til viktige Excel-funksjoner! Ved å ta deg tid til å lære og mestre disse funksjonene, vil du øke hastigheten på din økonomiske analyse betydelig. For å lære mer, sjekk ut disse ekstra økonomiressursene:

 • Excel-funksjoner for økonomi Excel for økonomi Denne Excel for finans-guiden lærer de 10 beste formlene og funksjonene du må vite for å være en god finansanalytiker i Excel. Denne guiden har eksempler, skjermbilder og trinnvise instruksjoner. Til slutt laster du ned den gratis Excel-malen som inkluderer alle økonomifunksjonene dekket i opplæringen
 • Avansert Excel Formel Course
 • Avanserte Excel-formler du må vite Avanserte Excel-formler må vite Disse avanserte Excel-formlene er avgjørende for å kjenne og vil ta dine økonomiske analyseferdigheter til neste nivå. Avanserte Excel-funksjoner du må vite. Lær de 10 beste Excel-formlene hver finansanalytiker i verdensklasse bruker regelmessig. Disse ferdighetene vil forbedre regnearkarbeidet ditt i enhver karriere
 • Excel-snarveier for PC og Mac Excel-snarveier PC Mac Excel-snarveier - Liste over de viktigste og vanligste MS Excel-snarveiene for PC- og Mac-brukere, økonomi, regnskapsyrker. Tastatursnarveier gir deg raskere modellering og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigering, bånd, lim inn spesial, data manipulering, formel og celle redigering, og andre mangler

Siste innlegg

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found