Corporate Venturing - Hvordan Corporate Venture Capital fungerer

Bedriftens venturering - også kjent som bedriftens venturekapital Venture Capital Venturekapital er en form for finansiering som gir midler til et tidlig stadium, nye selskaper med høyt vekstpotensial, i bytte mot egenkapital eller eierandel. Venturekapitalister tar risikoen for å investere i oppstartsselskaper, med håp om at de vil tjene betydelig avkastning når selskapene blir en suksess. - er praksisen med direkte investering av selskapsfond i eksterne oppstartsselskaper. Dette gjøres vanligvis av store selskaper som ønsker å investere små, men innovative oppstartsbedrifter. De gjør det gjennom joint venture-avtaler og anskaffelse av kapitalandeler. Investeringsselskapet kan også gi oppstart ledelse og markedsføringskompetanse, strategisk retning og / eller en kredittgrense.

Corporate Venturing (Corporate Venture Capital)

Hvordan Corporate Venturing kom til

Som en delmengde av Venture Capital Venture Capital Venture capital er en form for finansiering som gir midler til et tidlig stadium, nye selskaper med høyt vekstpotensial, i bytte mot egenkapital eller eierandel. Venturekapitalister tar risikoen for å investere i oppstartsselskaper, med håp om at de vil tjene betydelig avkastning når selskapene blir en suksess. , Corporate Venture Capital (CVC) ble startet på grunn av den store fremveksten av oppstartsselskaper innen teknologifeltet. Hovedmålet med CVC er å oppnå et konkurransefortrinn og / eller tilgang til nye, innovative selskaper som kan bli potensielle konkurrenter i fremtiden.

CVC bruker ikke tredjeparts investeringsselskaper og eier ikke oppstartsselskapene de investerer i - sammenlignet med rene venturekapitalinvesteringer.

Noen av de største aktørene innen Corporate Venture Capital er:

  • Google Ventures -> //www.gv.com/
  • Qualcomm Ventures
  • Salesforce
  • Intel Capital

Det er andre bransjer der CVC er også populære, for eksempel bioteknologi og telekommunikasjonsselskaper. For tiden har CVC en raskt voksende innflytelse på markedet, med over 475 nye fond og 1100 veteranfond.

Hva er målene med bedriftens venturekapital?

I motsetning til venturekapital, streber bedriftens venturekapital for å nå mål både strategisk og økonomisk. En strategisk drevet CVC har primært som mål å direkte eller indirekte øke salget og fortjenesten til ventureselskapet ved å gjøre avtaler med nystartede selskaper som bruker ny teknologi, komme inn i nye markeder, identifisere oppkjøpsmål og få tilgang til nye ressurser, mens økonomisk drevne CVCer investerer i nye selskaper. for gearing.

Dette oppnås ofte gjennom investeringsutganger, for eksempel børsintroduksjon eller salg av selskapets andeler til interesserte parter. Både strategiske og økonomiske mål kombineres ofte for å gi høyere økonomisk avkastning til investorer.

Hvilke trinn i en oppstart spesialiserer CVC-firmaer seg i?

Bedriftsselskaper kan investere i oppstartsselskaper i følgende stadier av selskapets vekst og utvikling:

# 1 Tidlig fase finansiering

Oppstartsbedrifter som er i stand til å begynne å operere, men som likevel ikke befinner seg på stadium av kommersiell produksjon og salg. På dette stadiet bruker en oppstart en stor mengde kontanter for produktutvikling og innledende markedsføring.

# 2 Seed Capital Funding

Startkapital eller penger som brukes til å dekke innledende driftskostnader og for å tiltrekke seg risikokapitalister. Mengden finansiering er vanligvis liten først og byttes mot en aksjeandel i virksomheten. Investorer ser på denne frøkapitalen som risikabel, og det er derfor noen vil vente til virksomheten er etablert før de tilfører store kapitalinvesteringer.

# 3 Ekspansjonsfinansiering

Kapital gitt til selskaper som utvider seg ved å lansere nye produkter, fysisk utvidelse av fabrikken, produktforbedring eller markedsføring.

# 4 Innledende offentlig tilbud

Dette er det ideelle stadiet som de fleste CVC-er prøver å nå i det lange løp. Når oppstartsselskapets aksjer blir tilgjengelige for publikum, vil investeringsselskapet selge sine investeringer for å tjene betydelig avkastning. Inntjeningen vil da bli investert i nye virksomheter der fremtidig avkastning forventes.

# 5 Fusjoner og oppkjøp

Dette innebærer å finansiere oppkjøp av oppstartsselskaper gjennom et investeringsfond, samt å tilpasse oppstarten til et gratis produkt eller forretningsområde som vil projisere et lignende merke for begge selskapene. Når et interessert firma bestemmer seg for å kjøpe oppstart, vil investeringsselskapet ta sjansen på å tjene penger ved å selge sine andeler. Fusjoner fordeler også investeringsselskapet ved å dele ressurser, prosesser og teknologier med oppstartsselskapet. Dette vil gi noen fordeler, som kostnadsbesparelser, likviditet og markedsposisjonering.

Hva er fordelene med CVC-er til oppstart?

Et oppstartsfirma kan nyte det store investeringsselskapets bransjeekspertise, prestisjefylte merkevare, stabile økonomiske forhold, nettverk av forbindelser og økosystem av utviklede produkter. Dette forholdet kan til og med føre til et partnerskap mellom CVC og morselskapet, som igjen umiddelbart kan øke selskapets verdi.

For investeringsselskaper fungerer CVC som en gateway for mulig anskaffelse av mindre, innovative startups. Med CVC-er strategisk og økonomisk drevne mål, kan disse kapitalistene opprettholde sin posisjon som markedsleder, selv om det er små selskaper som stjeler scenen og overgår de banebrytende gigantene. Et eksempel på dette er Snapchat og Instagram, som begge nå eies av Facebook.

Tilleggsressurser

Takk for at du leser denne veiledningen for risikovillig kapital. For å fortsette å lære og utvikle karrieren din innen bedriftsøkonomi, anbefaler Finance disse ekstra finansressursene på det sterkeste:

  • Mezzanine-fond Mezzanine Fund Et mesaninfond er en pool av kapital som investerer i mesaninfinansiering for oppkjøp, vekst, rekapitalisering eller forvaltning / leveraged buyouts. I kapitalstrukturen i et selskap er mellomfinansiering en hybrid mellom egenkapital og gjeld. Mezzanine-finansiering har oftest form av foretrukket aksje eller ansvarlig og usikret gjeld.
  • M&A Process Fusjoner Oppkjøp M&A Process Denne guiden tar deg gjennom alle trinnene i M & A-prosessen. Lær hvordan fusjoner og oppkjøp og avtaler blir fullført. I denne guiden vil vi skissere anskaffelsesprosessen fra start til slutt, de forskjellige typer erververe (strategiske mot økonomiske kjøp), viktigheten av synergier og transaksjonskostnader
  • Venture Capital, Private Equity, and Angel Investors Private Equity vs Venture Capital, Angel / Seed Investors Sammenlign private equity vs venture capital vs angel and seed investorer når det gjelder risiko, virksomhetsstadium, størrelse og type investering, beregninger, ledelse. Denne veiledningen gir en detaljert sammenligning av private equity vs venture capital vs angel and seed investorer. Det er lett å forvirre de tre investorklassene
  • Finansiell modelleringsguide Gratis finansiell modelleringsveiledning Denne økonomiske modelleringsveiledningen dekker Excel-tips og beste praksis om antakelser, drivere, prognoser, kobling av de tre uttalelsene, DCF-analyse, mer

Siste innlegg

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found