Herdmentalitet - Oversikt, eksempler, virkning av sosial skjevhet

I atferdsmessig økonomi refererer flokk mentalitet bias til investorers tendens til å følge og kopiere hva andre investorer gjør. De er i stor grad påvirket av følelser og instinkt, snarere enn av sin egen uavhengige analyse. Denne veiledningen gir eksempler på hvordan investorer kan bukke under for bias, som en del av atferdsmessig finansieringsteori Behavioral Finance Behavioral finance er studiet av psykologiens innflytelse på atferden til investorer eller finansutøvere. Det inkluderer også de påfølgende effektene på markedene. Det fokuserer på det faktum at investorer ikke alltid er rasjonelle.

Herd Mentality - Running Herd

Oversikt over atferdsøkonomi

Det er fire bøtter med beslutningsfeil og skjevheter i atferdsøkonomi. Disse fire bøtter med skjevheter og feil er:

  • Selvbedrag - refererer til grenser for læring.
  • Heuristisk forenkling - refererer til feil i informasjonsbehandlingen.
  • Følelser - hvordan humøret vårt påvirker beslutningstaking.
  • Sosialt - hvordan vi blir påvirket av andre, det er her flokkmentalitet kommer inn

Restauranteksempel på flokkmentalitet

La oss se på et eksempel på hvordan flokken kan påvirke noen i det virkelige liv. Du er i en ny by og leter etter et sted å spise. Det er tidlig på kvelden, og du ser to greske restauranter rett over gaten fra hverandre.

Hvilken restaurant velger du? Den som er overfylt, full av mennesker, eller restauranten med mange åpne bord?

Det er interessant - vi er hardt koblet til flokken. Når du blir spurt, velger de fleste den travle restauranten fremfor den tomme restauranten. Mens noen kanskje rasjonelt konkluderer med at den travlere restauranten sannsynligvis har bedre mat (som kanskje ikke stemmer), tar mange bare avgjørelsen sin basert på andres beslutning.

Restauranteksempel på flokken mentalitet bias

Men hva ville skje hvis jeg fortalte deg dette? - At faktisk de første bordene til folk i den travle restauranten faktisk besto av innleide skuespillere. Restauranten hyret dem til å sitte i restauranten for å få stedet til å se travelt ut. Hvordan kan det påvirke avgjørelsen din?

Herdmentalitet på finansielle markeder

Det viktigste er at vi er hardt koblet til flokken. Det er stor vekt på bevissthet om flokkmentalitet i finansmarkedene. Du kan tenke på dotcom-boblen. Mange dotcom-selskaper hadde ikke økonomisk sunne forretningsmodeller, men mange investorer kjøpte seg inn i dem fordi alle andre kjøpte seg inn i dem. Du ser ofte gjeting med analytikernes anbefalinger. En av tingene vi må være veldig forsiktige med er at vi ofte synes det er følelsesmessig eller psykisk vondt å gå mot mengden. Tenk på en omstendighet der du kvalt ønsket om å gjøre noe fordi alle andre i gruppen din stemte for å gjøre noe annet. Psykologer har funnet ut at det faktisk kan forårsake fysisk smerte for mennesker å være motsatte investorer.

Så hvis alle hopper inn i Apple-aksjen, hvis du anbefaler å selge Apple-aksjer, kan det føre til at du og / eller en klient får fysisk smerte.

Faktisk, i en psykologisk studie, fant de ut at det å være en kontrarisk investor eller å oppmuntre andre mennesker til å være kontroversielle investorer, var noe som å ha armen brukket regelmessig (lær mer i Morningstar's intervju med James Montier).

Å gå mot mengden (eller avvik) utløser vanligvis frykt hos mennesker umiddelbart. Hvorfor? Fordi alle andre som sier "A" får dem til å frykte at de kan ta feil når de tenker "B". De kan også frykte å bli flau eller virke tåpelige hvis de fortsetter med valget "B" og det viser seg å være feil.

Tilleggsressurser

Takk for at du leser denne finansguiden til hvordan flokkmentalitet kan påvirke investorer. Finance tilbyr Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) -betegnelsen FMVA®-sertifisering Bli med på 350 600+ studenter som jobber for selskaper som Amazon, JP Morgan og Ferrari, designet for å gjøre noen til en finansanalytiker i verdensklasse.

Ytterligere nyttige ressurser inkluderer:

  • Behavioral Finance Glossary Behavioral Finance Glossary Denne atferdsøkonomi-ordlisten inkluderer forankringsforstyrrelser, bekreftelsesforstyrrelser, innrammingsforstyrrelser, flokkeringsforstyrrelser, tilbakesynthetsforstyrrelser, illusjon av kontroll
  • Spørsmål om atferdsmessige intervjuer Spørsmål og svar om atferdsintervju. Denne listen inneholder de vanligste intervjuspørsmålene og svarene for økonomijobber og atferdsmessige ferdigheter. Spørsmål om atferdsmessige intervjuer er veldig vanlige for finansjobber, og likevel er søkere ofte underforberedt på dem.
  • Selvbetjente skjevheter Selvbetjente skjevheter En selvbetjenende skjevhet er en tendens i atferdsmessig økonomi til å tillegge gode resultater til vår dyktighet og dårlige resultater til ren lykke. Sagt på en annen måte, vi valgte hvordan vi skal tilskrive årsaken til et resultat basert på hva som får oss til å se best ut.
  • Overtillit Bias Overtillit Bias Overtillit bias er en falsk og misvisende vurdering av våre ferdigheter, intellekt eller talent. Kort sagt, det er en egoistisk tro på at vi er bedre enn vi faktisk er. Det kan være en farlig skjevhet og er veldig produktiv i atferdsfinansiering og kapitalmarkeder.

Siste innlegg