Grunner til å forlate - Gode og dårlige grunner til jobbavgang

Når du forlater din nåværende stilling og går over til en ny stilling, vil din nåværende og fremtidige sjef sannsynligvis ønske å vite årsakene til at du forlater jobben. Den nåværende sjefen er interessert i å vite årsaken til at du slutter i jobben din, mens den fremtidige sjefen ønsker å vite årsakene til at du forlater din tidligere jobb, og kan bruke den til å bestemme din egnethet Analyst Trifecta® Guide Den ultimate guiden om hvordan du kan være en verdensklasse finansanalytiker. Vil du være en finansanalytiker i verdensklasse? Ønsker du å følge bransjeledende beste praksis og skille deg ut fra mengden? Prosessen vår, kalt The Analyst Trifecta®, består av analyse, presentasjon og myke ferdigheter for den fremtidige jobben.

Årsaker for å forlate

Vanligvis kan jobbsøkere bli bedt om å oppgi årsakene til at de forlater jobben sin i jobbsøknader, eller de vil bli bedt om å forklare årsakene deres under ansikt til ansikt-intervjuer Intervju Tips - Hvordan intervjue godt Denne guiden vil gi deg en liste over de 10 beste intervjutipsene, basert på flere tiår med førstehånds erfaring fra økonomiteamet som intervjuer hundrevis av kandidater. Enten du er i din tidlige, midtre eller sene karriere, kan intervjuer alltid være nervepirrende. Heldigvis å være godt forberedt. Jobbsøkere bør finne ut hvordan de skal oppgi årsakene til at de forlater sin nåværende eller tidligere stilling før de begynner på jobbsøkingen, for å sikre at årsakene er konsistente fra årsaker som er gitt dagens arbeidsgiver til årsakene som er nevnt under jobbsøknader og intervjuer.Her er en flott mal for et fratredelsesbrev. Oppsigelsesbrev. Et oppsigelsesbrev er et offisielt brev sendt av en ansatt til arbeidsgiveren med varsel om at de ikke lenger vil jobbe i selskapet. Målet med et oppsigelsesbrev er å opprette en offisiell varselopplysning, gi detaljer om den ansattes siste dag, neste trinn osv. Denne brevmalen, en som kan hjelpe jobbovergangen til å bli så jevn som mulig.

Gode ​​grunner til å forlate

Det er legitime grunner til at en person kan slutte å jobbe og lete etter en ny mulighet i et annet selskap. Kandidaten skal sikte på å gi reelle grunner til at de leter etter en ny mulighet. Her er noen av de gode grunnene til å oppgi å slutte å jobbe:

1. Karriereendring

Det er vanlig at ansatte beveger seg mellom jobber og karrierer i løpet av arbeidslivet, ettersom de prøver å finne jobber der de kan utvikle og utvide ferdighetene. Ledelsesevner Ledelsesferdigheter kan defineres som visse egenskaper eller evner som en leder skal ha for å oppfylle spesifikke oppgaver i en. Jobbendringen kan være fra en bransje til en annen, eller i tråd med kursene de fulgte på college.

En ansatt kan også nevne karriereendring som årsak til at de slutter når de forlater jobben for å gå tilbake til skolen for videregående opplæring i et annet felt. En arbeidsgiver vil sannsynligvis se på karriereendringene på en positiv måte, og det vil gi arbeidstakeren en mulighet til å utvikle sine ferdigheter.

2. Ser etter karrierevekst

Noen karrierer gir flere muligheter for vekst enn andre, avhengig av selskapets organisasjonsstruktur Bedriftsstruktur Bedriftsstruktur refererer til organisering av forskjellige avdelinger eller forretningsenheter i et selskap. Avhengig av selskapets mål og bransjen. Dette betyr at en ansatt kan holde seg i samme stilling i lang tid, og arbeidsprosessen kan begynne å bli kjedelig. Hvis det er vanskelig å bytte avdeling eller flytte opp nivåene, kan en ansatt oppleve et økende ønske om å flytte til et nytt selskap som gir større muligheter for avansement og endring av jobbansvar.

3. Organisatorisk restrukturering

I perioder med økonomisk vanskeligheter har de fleste selskaper en tendens til å iverksette visse tiltak for å minimere utgiftene som en måte å overleve den økonomiske nedgangen. En del av innsatsen for å takle den økonomiske vanskeligheten kan være å si opp noen ansatte hvis tjenester kanskje ikke er nødvendige i gjenopprettingsperioden. Å redusere antall ansatte reduserer teamets totale moral og produktivitet fordi færre antall ansatte trenger å utføre rollene til det andre personalet som er permittert, noe som øker ansattes omsetning.

4. Bedre mulighet

Fremveksten av en ny mulighet til å jobbe i et annet arbeidsmiljø, tjene bedre kompensasjon eller få en mer utfordrende arbeidsprosess er en annen god grunn til å forlate jobb. Det er rimelig for enhver ansatt å gå etter en ny mulighet som gir bedre vilkår enn sitt nåværende arbeid. Å få en mulighet til å jobbe med noen av de største selskapene i bransjen gjør det også mulig for ansatte å oppleve et mer utfordrende miljø, muligens en bedre arbeidskultur og noen ganger bedre lønn.

Noen arbeidsgivere kan imidlertid se på at en ansatt er for fokusert på penger hvis den eneste grunnen til å flytte jobb er lønnsøkning. Årsaken skal kombineres med en annen grunn som karrierevekst, et nytt arbeidsmiljø eller karriereendring.

5. Helsemessige årsaker

En ansatt kan også slutte i arbeid på grunn av helsemessige årsaker, og behovet for en fleksibel tidsplan som gjør at de kan delta på legeavtaler. Denne årsaken kan også gjelde når en ansatt trenger å ivareta et sykt familiemedlem, og den ansatte blir tvunget til å slutte i jobben for å bli den primære omsorgspersonen.

Blivende kvinner kan også slutte i arbeid når forfallsdatoen nærmer seg, for å ta opp heltidsforeldre til en tid da barna kan ta vare på seg selv. Det betyr at de vil være fraværende i en lengre periode, og arbeidsgiveren må skaffe en erstatning tidligere, slik at selskapets aktiviteter ikke påvirkes. Hvis den ansatte ønsker å komme tilbake til arbeidsstyrken, bør han / hun indikere at omstendighetene har endret seg slik at de nå er i stand til å fokusere på den nye jobben.

Det er tid for en ny jobb!

Dårlige grunner til å forlate

1. Å bryte loven

Ingen arbeidsgivere ville være interessert i å ansette en ansatt med kriminell historie. Hvis begrunnelsen for arrest er forståelig, bør du fortelle rekruttereren sannheten om forholdene rundt arrestasjonen, siden de kan finne ut når de gjennomfører bakgrunnskontroller av kandidater.

2. Forferdelig sjef

Noen ansatte kan forsøke å gjøre munn i sine tidligere sjefer når de blir spurt om deres tidligere arbeidsgiver. Slike grunner vil utsette rekruttererne, siden det er en sjanse for at arbeidstakeren også kommer til å gjøre dem dårlige i fremtiden når de blir ansatt andre steder. Jobbsøkere bør unngå å snakke dårlig om sine tidligere sjefer siden dette vil skildre dem i et negativt lys.

Tilleggsressurser

Takk for at du leser Finance-guiden om grunner til at du forlater jobben. Finance er den offisielle leverandøren av den globale Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-sertifisering. Bli med på 350 600 studenter som jobber for selskaper som Amazon, JP Morgan og Ferrari-sertifiseringsprogram, designet for å hjelpe alle med å bli en finansanalytiker i verdensklasse . For å fortsette karrieren din, vil tilleggsressursene nedenfor være nyttige:

  • Ansattes moral Ansattes moral Ansattes moral defineres som den generelle tilfredshet, utsikter og følelser av velvære som en ansatt har på arbeidsplassen. Det refererer med andre ord til hvordan fornøyde ansatte føler om sitt arbeidsmiljø. Arbeidstakermoral er viktig for mange virksomheter på grunn av dens direkte innvirkning på
  • Ansattes omsetningsgrad Ansattes omsetningsgrad Ansattes omsetningshastighet er andelen ansatte som forlater selskapet i løpet av en viss tidsperiode. Lær hvordan du beregner ansattes omsetningshastighet.
  • Sense of Purpose at Work Sense of Purpose at Work Finn din følelse av formål på jobben. Enten du liker jobben din eller ikke, kommer ofte ned på hvor godt den støtter din følelse av formål. Der du jobber, rollen du har, og din bredere følelse av formålet ditt, kan endres. Hvis du vil ha en balanse mellom disse tre, må du være åpen for endring
  • Sluttvederlag Sluttvederlag Sluttvederlag er en form for kompensasjon som en ansatt mottar når de slippes av et selskap. Det er med andre ord penger eller fordeler at en arbeidsgiver betaler en ansatt som mister jobben uten egen skyld. Det kreves ofte av arbeidsretten.

Siste innlegg