Management Buyout - Topp 10 ting du bør vurdere i en MBO

En management buyout (MBO) er en finansfinansieringstransaksjon der ledergruppen til et driftsselskap anskaffer virksomheten ved å låne penger for å kjøpe ut den eller de nåværende eierne. En MBO-transaksjon er en type leveraged buyout (LBO) og kan noen ganger kalles en leveraged management buyout (LMBO).

Management Buyout (MBO)

I en MBO-transaksjon mener ledergruppen at de kan bruke sin kompetanse til å utvide virksomheten, forbedre driften og generere avkastning på investeringen. Transaksjonene skjer vanligvis når eier-grunnleggeren ønsker å pensjonere seg eller en majoritetsaksjonær vil ut.

Långivere liker ofte å finansiere ledelseskjøp fordi de sikrer kontinuitet i virksomhetens virksomhet og ledergruppe. Overgangen passer ofte godt sammen med kunder og kunder i virksomheten, ettersom de kan forvente at kvaliteten på tjenesten fortsetter.

Hvorfor en ledelse buyout?

 • Ledelseskjøp foretrekkes av store selskaper som søker salg av viktige divisjoner eller eiere av private virksomheter som velger å trekke seg.
 • De utføres av lederteamene fordi de ønsker å få det økonomiske incitamentet til selskapets potensielle vekst mer eksplisitt enn de ellers kan gjøre som ansatte.
 • Bedriftseiere synes ledende utkjøp er tiltalende, ettersom de kan være sikre på engasjementet til ledergruppen, og at teamet vil gi nedsiden beskyttelse mot negativ press.

Hvordan nærme seg en ledelsesutkjøp?

Hvis du er en del av ledergruppen som ønsker å kjøpe ut den eller de nåværende eierne, må du være omtenksom i tilnærmingen din (eller du kan bli kontaktet av eieren).

Sett sammen et gjennomtenkt forslag som beskriver hvorfor du vil kjøpe virksomheten, hva du synes det er verdt, og hvordan du vil finansiere kjøpet.

Sørg for å gjøre din due diligence, inkludert å bygge en økonomisk modell og utføre en grundig verdivurderingsanalyse.

Det er viktig å vite hvilke medlemmer av ledelsen som vil delta i oppkjøpet og hvilke medlemmer som ikke vil. Derfra må du velge en rettferdig måte å distribuere egenkapital i transaksjonen.

Hvordan finansiere en MBO (eller LMBO)?

Generelt er det nødvendig med betydelig finansiering for ledelseskjøp. Finansieringen av ledelseskjøp kan komme fra følgende kilder:

1. Gjeldsfinansiering

Et selskaps ledelse har ikke nødvendigvis ressursene innen fingertuppene for å kjøpe virksomheten selv. En av de viktigste alternativene er å låne fra en bank. Imidlertid anser bankene ledelseskjøp som for risikabelt, og er derfor kanskje ikke villige til å ta risikoen.

Ledelsesteam forventes vanligvis å bruke en betydelig sum kapital, avhengig av finansieringskilden eller bankens bestemmelse av ledergruppens ressurser. Deretter låner banken ut den gjenværende delen av beløpet som kreves for oppkjøpet.

2. Selger / eierfinansiering

I visse tilfeller kan selgeren godta å finansiere oppkjøpet gjennom et notat som amortiseres over låneperioden. Prisen på salgstidspunktet vil være nominell, og det reelle beløpet blir belastet av selskapets inntjening de neste årene.

3. Private equity finansiering

Hvis en bank er motvillig til å låne ut, kan ledelsen vanligvis se på private equity-fond for å finansiere de fleste buyouts. Private equity-fond kan låne ut kapital i bytte for en andel av selskapets aksjer, men ledelsen vil også få et lån. Private equity-selskapene kan kreve at lederne investerer så mye de har råd til å knytte ledernes egeninteresse med selskapets suksess.

4. Mellomfinansiering

Mezzanine-finansiering Mezzanine-finansiering Mezzanine-finansiering er et finansieringslag som fyller gapet mellom seniorgjeld og egenkapital i et selskap. Den kan struktureres enten som foretrukket aksje, en kombinasjon av gjeld og egenkapital, som vil styrke egenkapitalinvesteringen til et ledergruppe ved å slå sammen visse gjeldsfinansierings- og aksjefinansieringsfunksjoner uten fortynning av eierskapet.

Topp 10 ting du bør vurdere når du planlegger en ledelsesutkjøp

Her er noen av de viktigste punktene du bør vurdere når du planlegger en MBO:

 1. Undersøk gjennomførbarheten av transaksjonen
 2. Vær åpen og gjennomsiktig med ledere og aksjonærer
 3. Kutt nøkkelmedarbeidere på avtalen (del egenkapitalen)
 4. Formuler en sterk plan for opprettholdelse av medarbeidere og kunder
 5. Utvikle en grundig forståelse av verdien av virksomheten (økonomisk modellering og verdsettelse)
 6. Få finansieringen din på linje
 7. Ikke bli fiendtlig, vær vennlig
 8. Utform en gjennomtenkt aksjonæravtale
 9. Hold buyout lav nøkkel til avtalen er signert
 10. Ikke forsøm virksomheten mens du jobber med avtalen

Tilleggsinformasjon

Finance tilbyr Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -sertifisering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ akkreditering er en global standard for kredittanalytikere som dekker økonomi, regnskap, kredittanalyse, kontantstrømanalyse, covenant modellering, lån tilbakebetaling og mer. sertifiseringsprogram for de som ønsker å ta karrieren til neste nivå. For å fortsette å lære og utvikle kunnskapsbasen din, kan du utforske de relevante relevante ressursene nedenfor:

 • Hvordan være en god finansanalytiker Analyst Trifecta eBook Finance er analytiker Trifecta eBook er GRATIS og tilgjengelig for alle å laste ned som pdf. Lær om Analytics, presentasjon og myke ferdigheter. Lær bransjeledende beste praksis for å skille deg ut fra mengden og bli en finansanalytiker i verdensklasse, 141 sider.
 • Slik verdsetter du et verdsetting av et privat selskap 3 teknikker for verdivurdering av et privat selskap - lær hvordan du verdsetter en bedrift selv om den er privat og med begrenset informasjon. Denne guiden gir eksempler, inkludert sammenlignbar selskapsanalyse, diskontert kontantstrømanalyse og den første Chicago-metoden. Lær hvordan fagfolk verdsetter en bedrift
 • Sammenlignbar selskapsanalyse Sammenlignbar selskapsanalyse Hvordan utføre sammenlignbar selskapsanalyse. Denne guiden viser deg trinn for trinn hvordan du bygger sammenlignbare selskapsanalyser ("Comps"), inkluderer en gratis mal og mange eksempler. Comps er en relativ verdsettelsesmetodikk som ser på forholdstall for lignende offentlige selskaper og bruker dem til å utlede verdien av en annen virksomhet
 • Guide for økonomisk modellering Gratis guide for finansiell modellering Denne guiden for finansiell modellering dekker Excel-tips og beste praksis for antakelser, drivere, prognoser, kobling av de tre uttalelsene, DCF-analyse, mer

Siste innlegg