Countif Multiple Criteria - Guide Slik bruker du Countifs i Excel

Excel-formelen for å telle flere kriterier er = countifs () . “S” på slutten gjør det flertall og innebærer derfor at det er flere kriterier (2 eller flere).

I eksemplene og illustrasjonene nedenfor i denne opplæringen vil du vise deg nøyaktig hvordan du bruker COUNTIFS i Excel.

Hvordan bruke tallrike flere kriterier

Countifs fungerer akkurat som countif, bortsett fra at du kan legge til flere kriterier atskilt med komma. Her er trinnvis instruksjon om hvordan du gjør det.

Trinn 1: dokumenter kriteriene eller forholdene du ønsker å teste for

Trinn 2: skriv "= countifs (" og velg området du vil teste de første kriteriene på

Trinn 3: skriv inn testen for kriteriene

Trinn 4: Velg det andre området du vil teste (det kan være samme område igjen, eller et nytt)

Trinn 5: legg inn testen for kriteriene

Trinn 6: Gjenta ovenfor så mange ganger som nødvendig

Trinn 7: lukk “)” og trykk enter

Eksempel på countif med flere kriterier

Dette skjermbildet viser telling med flere forhold i aksjon. Som du vil se, testes hvert av kriteriene, og Excel teller antall ganger resultatet fra testen er sant. Slik bruker du Excel telle flere kriterier:

Countif Multiple Criteria eksempel

countifs eksempel

Last ned Excel-mal for flere kriterier.

Hvorfor bruke tellinger?

Det er mange tilfeller der du kanskje vil telle antall ganger flere kriterier er oppfylt. I økonomi kan dette brukes til å velge selskaper som passer til en bestemt profil. Som i tilfelle ovenfor, ønsket vi å finne ut hvor mange selskaper som var over en viss markedsverdi, men under en viss EV / EBITDA multiple EBITDA Multiple EBITDA multiple er en finansiell ratio som sammenligner et selskaps foretaksverdi med dets årlige EBITDA. Dette mangfoldet brukes til å bestemme verdien til et selskap og sammenligne det med verdien av andre lignende virksomheter. Et selskaps EBITDA-multiplum gir et normalisert forhold for forskjeller i kapitalstruktur, og under et bestemt PE-forhold.

Flere Excel-formler og funksjoner

Takk for at du leser økonomiguiden for å telle flere kriterier i Excel. Hvis du vil bli en Excel-strømbruker, har vi generert store Excel-ressurser Excel-ressurser Lær Excel online med 100-talls gratis Excel-veiledninger, ressurser, guider og jukseark! Finansressursene er den beste måten å lære Excel på dine egne vilkår. database med alle de viktigste formlene og funksjonene, Excel-snarveier og generell god praksis.

Noen av de mest nyttige regnearkressursene våre inkluderer:

  • Gratis krasjkurs i Excel
  • Excel-maler Maler Gratis bedriftsmaler du kan bruke i ditt personlige eller profesjonelle liv. Maler inkluderer Excel, Word og PowerPoint. Disse kan brukes til transaksjoner, juridisk, økonomisk modellering, økonomisk analyse, forretningsplanlegging og forretningsanalyse.
  • Avanserte Excel-formler Avanserte Excel-formler må vite Disse avanserte Excel-formlene er viktige å kjenne og vil ta dine økonomiske analyseferdigheter til neste nivå. Avanserte Excel-funksjoner du må vite. Lær de 10 beste Excel-formlene hver finansanalytiker i verdensklasse bruker regelmessig. Disse ferdighetene vil forbedre regnearkarbeidet ditt i enhver karriere
  • Excel-snarveier Excel-snarveier til PC Mac Excel-snarveier - Liste over de viktigste og vanligste MS Excel-snarveiene for PC- og Mac-brukere, økonomi, regnskapsyrker. Tastatursnarveier gir deg raskere modellering og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigering, bånd, lim inn spesial, data manipulering, formel og celle redigering, og andre mangler
  • Excel-formler jukseark Excel Formler Jukseark Finans Excel-formler jukseark gir deg alle de viktigste formlene for å utføre økonomisk analyse og modellering i Excel-regneark. Hvis du vil bli en mester i Excel-analyse og ekspert på å bygge økonomiske modeller, har du kommet til rett sted.

Siste innlegg