Bullish and Bearish - Trender for stigende og fallende markedspriser

Profesjonelle innen bedriftsfinansiering refererer regelmessig til markedene som bullish og bearish basert på positive eller negative prisbevegelser. Et bjørnemarked anses vanligvis å eksistere når det har vært en prisnedgang på 20% eller mer fra toppen, og et oksemarked anses å være en 20% gjenoppretting fra markedsbunnen.

Bullishness er en følelse eller tankegang som er vedtatt av en næringsdrivende Karriereprofil for salg og handel Salgs- og handelsdivisjonen (S&T) til en investeringsbank hjelper aksjefond, hedgefond, pensjonsfond osv. Med å lette aksjetransaksjoner (kjøp / salg). En karriere innen salg og handel kan være ekstremt anstrengende med et veldig fartsfylt miljø. Konkurransen om posisjoner er intens, kompensasjonen kan være veldig høy, og tenkende verdipapirer vil øke i pris. Det motsatte av dette er bearishness, som er følelsen av at verdipapirer omsettelige verdipapirer omsettelige verdipapirer er ubegrensede kortsiktige finansielle instrumenter som utstedes enten for aksjepapirer eller for gjeldspapirer fra et børsnotert selskap.Det utstedende selskapet lager disse instrumentene for det uttrykkelige formålet med å skaffe midler for å finansiere forretningsaktiviteter og utvidelse. og markedene vil sannsynligvis bevege seg ned i pris.

bullish og bearish markeder

Term bruk

Når en næringsdrivende sier at han er bullish på Apple Inc. (AAPL) -aksjer, betyr det at den næringsdrivende tror AAPL-aksjer vil rykke opp i fremtiden.

Begrepene bullish og bearish kan også brukes til å beskrive en trend eller bevegelse som allerede har skjedd. For eksempel, hvis APPL-aksjer har gått drastisk ned fra $ 200 til $ 100 etter en inntjeningsanrop, kan man si at aksjen har vært baisse i uken.

Selv om den vanligste bruken av begrepet er i aksjemarkedet, gjelder ikke disse vilkårene nødvendigvis bare aksjer. Begrepene kan også brukes når vi tenker på investeringer i eiendomssektoren, råvaremarkedene og andre investeringsarenaer.

Hawkish og Dovish

Når man diskuterer endringer i renter, bruker folk vanligvis ikke begrepet bullish. I stedet brukes begrepet "hawkish". Når man for eksempel merker en gruppe sentralbanks tjenestemenn som er tilbøyelige til å øke renten, kalles de hawkiske i stedet for hausse. I den andre enden er ekvivalenten av bearish med hensyn til rentene dovish.

Endrer utsikt

Disse vilkårene er bare følelser, og en næringsdrivende kan skifte fra bullish til bearish på et øyeblikk når de føler at markedssituasjonen har endret seg betydelig. Når en økonom er bullish på den generelle økonomien, betyr det ikke nødvendigvis at prisene på aksjepapirer vil rykke opp.

Et godt eksempel på dette var krisen i subprime-pantelån i 2008. Forskningsanalytikere Aksjeanalyseanalytiker En aksjeforskningsanalytiker gir forskningsdekning av offentlige selskaper og distribuerer forskningen til kunder. Vi dekker analytikerlønn, stillingsbeskrivelse, inngangspunkter i bransjen og mulige karriereveier. nevnte sterk bullishitet, med henvisning til at Dow Jones Industrial Average var klar til å nå rekordhøye, men i stedet falt prisene. Analytikere opprettholdt det hausse synet til situasjonen var dyster nok til at de kunne skifte til et baisse syn.

Tilleggsressurser

Takk for at du leser denne finansguiden til bullish og bearish markeder. For å fortsette å lære og fremme karrieren din, anbefaler Finance disse ekstra ressursene på det sterkeste:

  • Investeringsguide for nybegynnere Investering: En nybegynnerguide Finansens guide for investering for nybegynnere lærer deg det grunnleggende om å investere og hvordan du kommer i gang. Lær om forskjellige strategier og teknikker for handel, og om de forskjellige finansmarkedene du kan investere i.
  • Finanskarriere kart
  • Hva er økonomisk modellering Hva er finansiell modellering Finansiell modellering utføres i Excel for å forutsi et selskaps økonomiske resultater. Oversikt over hva som er økonomisk modellering, hvordan og hvorfor bygge en modell.
  • Gratis økonomikurs

Siste innlegg