Ticker - bokstaver som brukes som referanse for aksjesymboler

En ticker er et symbol, en unik kombinasjon av bokstaver og tall som representerer en bestemt aksje Aksje Hva er en aksje? En person som eier aksjer i et selskap kalles aksjonær og er berettiget til å kreve en del av selskapets gjenværende eiendeler og inntjening (skulle selskapet noen gang oppløses). Begrepene "aksje", "aksjer" og "egenkapital" brukes om hverandre. eller sikkerhet oppført på en børs. Symbolet brukes til å referere til en bestemt aksje, spesielt under handel. Handler utføres basert på selskapets tickersymbol, som er registrert i børsens handelssystem Handelsmekanismer Handelsmekanismer refererer til de forskjellige metodene som eiendeler omsettes på. De to hovedtyper av handelsmekanismer er prisdrevne og ordredrevne handelsmekanismer.Systemet vil enkelt finne aksjen når tickersymbolet legges inn.

Tickersymboleksempel

Aksjer i det samme selskapet kan handles på flere børser, men de vil ha forskjellige aksjemarkører for hver børs aksjen handles på. De to bildene over og under viser oss forskjellen mellom to symboler for samme aksje som handles på to forskjellige børser. For aksjene i det indiske legemiddelfirmaet, Dr. Reddy's Laboratories, er tickersymbolet DRREDDY på den indiske børsen, NSE og RDY på den amerikanske børsen, NYSE Dow Jones Industrial Average (DJIA) Dow Jones Industrial Average (DJIA) , også ofte referert til som "Dow Jones" eller bare "Dow", er en av de mest populære og anerkjente aksjemarkedsindeksene.

Stock Ticker - skjermbilde

Formål med tickersymboler

Tickersymboler brukes på børser fordi de er enkle forkortelser som er nyttige for investorer og analytikere for å hjelpe dem med å identifisere aksjer og få all relevant informasjon som aksjesplitt, utbyttedata, inntjeningsrapporter osv. Det er noen selskaper som handler med to forskjellige symboler på samme aksjemarked fordi de tilbyr to aksjeklasser, en med stemmerett og en annen uten stemmerett.

Et eksempel er Alphabet, tidligere kjent som Google, som handler under symbolene GOOGL og GOOG, som representerer henholdsvis selskapets A-aksjer og C-aksjer. Symbolene hjelper også med å identifisere hvilken type aksjer som handles på forskjellige børser. De presenteres i forskjellige mønstre i forskjellige indekser, noe som gjør dem enkle å finne på handelssteder og børsnettsteder.

Ticker Symbol Eksempel

Aksjene i Berkshire Hathaway handles med to aksjesymboler, som representerer de to aksjeklassene som handles på NYSE: klasse A og klasse B med henholdsvis tickersymboler BRK.A og BRK.B. A-aksjer gir aksjonærene mer stemmerett sammenlignet med B-aksjer. Denne typen klassifisering er nødvendig for å unngå forvirring. For å tydelig klassifisere typer aksjer er det nødvendig å bruke forskjellige symboler.

Flere avlesninger

Finance er en global leverandør av finansanalytikertrening og fører tilsyn med Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-sertifisering. Bli med på 350 600 studenter som jobber for selskaper som Amazon, JP Morgan og Ferrari-sertifiseringsprogram. For å fortsette din karriere innen bedriftsøkonomi, vil disse tilleggsressursene være nyttige:

  • Investering: En nybegynnerguide Investering: En nybegynnerguide Finansens guide for investering for nybegynnere vil lære deg det grunnleggende om å investere og hvordan du kommer i gang. Lær om forskjellige strategier og teknikker for handel, og om de forskjellige finansmarkedene du kan investere i.
  • Aksjemarked Aksjemarked Aksjemarkedet refererer til offentlige markeder som eksisterer for utstedelse, kjøp og salg av aksjer som handler på en børs eller reseptfritt. Aksjer, også kjent som aksjer, representerer brøkandel i et selskap
  • Hvordan lese aksjekart Hvordan lese aksjekart Hvis du aktivt skal handle aksjer som aksjemarkedsinvestor, må du vite hvordan du leser aksjekart. Selv handelsmenn som primært bruker grunnleggende analyse for å velge aksjer å investere i, bruker ofte teknisk analyse av aksjekursbevegelse for å bestemme spesifikk kjøp og salg, aksjekart
  • Daglig handelsgrense Daglig handelsgrense Den daglige handelsgrensen refererer til det maksimale beløpet som prisen på en aksje eller annen børsnotert verdipapir kan stige eller falle under en handelsøkt. Grensene avgjøres av børsen i et forsøk på å unngå ekstrem volatilitet eller manipulasjon i markedene.

Siste innlegg

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found