Sett inn dagens dato i Excel - Hvordan bruke Excel dagens datoformel

I Excel kan dagens dato enkelt settes inn med formelen = i dag (). Denne lite kjente funksjonen lar deg sette inn dagens dato enkelt i en hvilken som helst celle i regnearket. Funksjonen er veldig grei og enkel å bruke, som følger:

= i dag ()

For å sette inn dagens dato i Excel skriver du ganske enkelt “= i dag” i cellen og åpner og lukker parenteser “()” med ingenting mellom dem.

Hvorfor bruke Excel dagens datofunksjon?

For økonomisk modellering Hva er finansiell modellering Finansiell modellering utføres i Excel for å forutsi et selskaps økonomiske resultater. Oversikt over hva som er økonomisk modellering, hvordan og hvorfor bygge en modell. , å legge til dagens dato er veldig nyttig for å diskontere kontantstrømmer DCF Analyse Infografisk Hvordan diskontert kontantstrøm (DCF) virkelig fungerer. Denne infografikken for DCF-analyse går gjennom de forskjellige trinnene som er involvert i å bygge en DCF-modell i Excel. og beregne netto nåverdi (NPV) for en investering. Funksjonen i dag kan også brukes til å lage en dynamisk modell som beregner antall dager som har gått siden en bestemt forrige dato.

Fordi timing kan utgjøre en stor forskjell i verdien av kontantstrømmer, er det viktig å være veldig presis når en første investering finner sted.

Forsiktig når du bruker å sette inn dagens dato i Excel

Hvis du setter inn dagens datofunksjon i Excel, oppretter du en dynamisk formel som oppdateres hver gang du åpner regnearket.

I noen tilfeller vil du kanskje hardkode datoen slik at den er løst og ikke oppdateres hver gang du åpner Excel. Dette vil tillate deg å bevare analysen din uten innvirkning på dato / tid endringer.

Dette er spesielt viktig for en finansanalytiker Guide to Becoming a Financial Analyst Hvordan bli en finansanalytiker. Følg Finance-guiden om nettverk, CV, intervjuer, økonomiske modelleringsferdigheter og mer. Vi har hjulpet tusenvis av mennesker med å bli finansanalytikere gjennom årene og vet nøyaktig hva som skal til. utføre sitt arbeid i Excel.

Excel dagens dato

Flere Excel-ressurser

Takk for at du leser økonomiguiden for å sette inn dagens dato. Finans ble grunnlagt med et enkelt formål - å hjelpe alle til å bli en finansanalytiker i verdensklasse. Med dette målet i bakhodet vil disse ekstra økonomiressursene hjelpe deg med å bli en Excel-strømbruker og en ekspert på økonomisk analyse.

  • Excel for dummies Excel for nybegynnere Denne Excel for nybegynnerveiledningen lærer deg alt du trenger å vite om Excel-regneark og formler for å utføre økonomisk analyse. Se videoen og lær alt en nybegynner trenger å vite fra hva som er Excel, til hvorfor bruker vi, og hva er de viktigste hurtigtastene, funksjonene og formlene
  • Excel-snarveier Excel-snarveier til PC Mac Excel-snarveier - Liste over de viktigste og vanligste MS Excel-snarveiene for PC- og Mac-brukere, økonomi, regnskapsyrker. Tastatursnarveier gir deg raskere modellering og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigering, bånd, lim inn spesial, data manipulering, formel og celle redigering, og andre mangler
  • Excel-formelliste Excel-formler Cheat Sheet Finance's Excel-formler-jukseark gir deg alle de viktigste formlene for å utføre økonomisk analyse og modellering i Excel-regneark. Hvis du vil bli en mester i Excel-analyse og ekspert på å bygge økonomiske modeller, har du kommet til rett sted.
  • Index Match Match Index Match Formula Å kombinere INDEX og MATCH-funksjoner er en kraftigere oppslagsformel enn VLOOKUP. Lær hvordan du bruker INDEX MATCH i denne Excel-opplæringen. Indeks returnerer verdien av en celle i en tabell basert på kolonne og radnummer, og Match returnerer posisjonen til en celle i en rad eller kolonne. Lær hvordan du gjør det i denne veiledningen
  • Finn og erstatt Finn og erstatt i Excel Lær hvordan du søker i Excel - denne trinnvise opplæringen lærer hvordan du finner og erstatter i Excel-regneark ved hjelp av Ctrl + F-snarvei. Excel finn og erstatt lar deg raskt søke i alle celler og formler i et regneark for alle forekomster som samsvarer med søkekriteriene. Denne guiden vil dekke hvordan du gjør det

Siste innlegg