Virksomhetssegment - Lær mer om strategiske forretningsenheter

Et forretningssegment (eller en strategisk forretningsenhet) er et underavsnitt av selskapets samlede virksomhet der det er en etablert, egen produktlinje. Produktdiversifisering. Diversifisering av produkter er en strategi som brukes av et selskap for å øke lønnsomheten og oppnå høyere salgsvolum fra nye produkter. . Diversifisering. Et forretningssegment kan identifiseres av det eller de solgte produktene eller tjenestene som tilbys, eller av geografiske steder Eurosone Alle EU-land som innførte euroen som sin nasjonale valuta, utgjør en geografisk og økonomisk region kjent som eurosonen. Eurosonen utgjør en av de største økonomiske regionene i verden. Nitten av de 28 landene i Europa bruker euro som selskapet opererer i.

Forretningssegmentdiagram

Seniorledelse Bedriftsstruktur Bedriftsstruktur refererer til organisering av forskjellige avdelinger eller forretningsenheter i et selskap. Avhengig av selskapets mål og bransjen deler vanligvis det samlede selskapet i forretningssegmenter for å forstå hvilke områder av selskapet som trenger forbedring og hvilke områder som gjør det bra.

Eksempel på forretningssegmenter: Walmart

Walmart Inc (WMT) er et amerikansk multinasjonalt detaljhandelsselskap som ble stiftet 31. oktober 1969 og opererer gjennom følgende forretningssegmenter:

 • Walmart USAs segment består av butikker og digital detaljhandel i USA. Av de tre forretningssegmentene har Walmart US det høyeste bruttofortjenesten i prosent av nettoomsetningen.
 • Walmart International-segmentet består av virksomhet utenfor USA og involverer detaljhandel, grossist og annet. På grunn av varemiksen er den samlede bruttofortjenesten for Walmart International lavere enn for Walmart US. Segmentet vokser primært gjennom oppkjøp.
 • Sams Club-segment består av lagerklubber som kun er medlemskap. Sam's Club opererer med lavere bruttofortjeneste og lavere driftskostnader.

(Kilde: Walmart Corporate Investor Relations nettsted)

Eksempel på forretningssegmenter: Amazon

Amazon.com Inc (AMZN) er en global teknologileder innen levering av nettbutikker og cloud computing. Selskapet ble grunnlagt i juli 1994 av Jeffrey P. Bezos og har hovedkontor i Seattle, Washington. Selskapet opererer gjennom følgende forretningssegmenter:

 • Nordamerikansk segment inkluderer detaljhandel med forbrukerprodukter og abonnementer gjennom nordamerikansk-fokuserte nettsteder som www.amazon.com og www.amazon.com.mx.
 • Internasjonalt segment inkluderer detaljhandel med forbrukerprodukter og abonnementer gjennom internasjonalt fokuserte nettsteder som www.amazon.com.au, www.amazon.com.br, www.amazon.cn, www.amazon.fr, www.amazon.de , www.amazon.in, www.amazon.it, www.amazon.co.jp, www.amazon.nl, www.amazon.es og www.amazon.co.uk.
 • Amazon Web Services (AWS) -segmentet involverer globalt salg av lagring, databaser og AWS-tjenestetilbud for oppstart, bedrifter, offentlige etater og akademiske institusjoner.

(Kilde: Amazon Corporate Website)

Eksempel på forretningssegmenter: Apple

Apple Inc (AAPL) er et amerikansk multinasjonalt teknologiselskap som designer, utvikler og selger mobil kommunikasjons- og medieenheter, personlige datamaskiner, dataprogramvare og online-tjenester. Selskapet ble grunnlagt 1. april 1976 og har for tiden hovedkontor i Cupertino, California. Selskapet driver sine forretningssegmenter på geografisk grunnlag:

 • Amerika segmentet omfatter Nord- og Sør-Amerika.
 • Europa-segmentet inkluderer europeiske land, Midtøsten og Afrika.
 • Japan-segmentet involverer bare Japan.
 • Større Kina-segmentet inkluderer Kina, Hong Kong og Taiwan.
 • Resten av Asia-Stillehavssegmentet inkluderer Australia og asiatiske land ekskludert fra de andre forretningssegmentene.
 • Retail-segmentet driver Apple-butikker i 13 land.

Hvert segment tilbyr lignende maskinvareprodukter og programvareprodukter og lignende tjenester.

(Kilde: Apple Corporate Website)

Eksempel på forretningssegmenter: Starbucks

Starbucks Corporation (SBUX) ble stiftet 4. november 1985 og er en brenner, markedsfører og forhandler av kaffe. Selskapet har hovedkontor i Seattle, Washington, og opererer gjennom følgende segmenter:

 • Amerika-segmentet inkluderer USA, Canada og Latin-Amerika, og har oppnådd betydelig skala.
 • Kina / Asia Pacific segmentet (CAP) er for tiden i de tidlige stadiene av utviklingen.
 • Europa, Midtøsten og Afrika (EMEA) er for tiden i de tidlige stadiene av utviklingen.
 • Channel Development inkluderer produkter som selges over hele verden gjennom kanaler som dagligvarebutikker, lagerklubber, spesialforhandlere osv.

Starbucks driver også flere ikke-rapporterbare segmenter som Teavana-butikker, Seattles Best Coffee og andre utviklende virksomheter.

(Kilde: Starbucks Corporate Website)

Andre ressurser

Finance tilbyr Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-sertifisering Bli med på 350 600 studenter som jobber for selskaper som Amazon, JP Morgan og Ferrari-sertifiseringsprogram for de som ønsker å ta karrieren til neste nivå. For å fortsette å lære og fremme karrieren din, vil følgende gratis økonomiressurser være nyttige:

 • Bedriftsstrategi Bedriftsstrategi Bedriftsstrategi fokuserer på hvordan man styrer ressurser, risiko og avkastning på tvers av et firma, i motsetning til å se på konkurransefortrinn i forretningsstrategi
 • Business Cycle Business Cycle En konjunktursyklus er en svingningssyklus i bruttonasjonalproduktet (BNP) rundt den langsiktige naturlige vekstraten. Det forklarer utvidelsen og sammentrekningen i økonomisk aktivitet som en økonomi opplever over tid.
 • Bedriftsutvikling Bedriftsutvikling Bedriftsutvikling er gruppen i et selskap som er ansvarlig for strategiske beslutninger for å vokse og omstrukturere sin virksomhet, etablere strategiske partnerskap, engasjere seg i fusjoner og oppkjøp (M&A) og / eller oppnå organisatorisk fortreffelighet. Corp Dev forfølger også muligheter som utnytter verdien av selskapets forretningsplattform.
 • Bransjeanalyse Bransjeanalyse Bransjeanalyse er et markedsvurderingsverktøy som brukes av bedrifter og analytikere for å forstå kompleksiteten i en bransje. Det er tre ofte brukte og

Siste innlegg