HP 12C Kalkulator - En klassisk finansiell anlaysekalkulator

HP 12C-kalkulatoren er en finansiell kalkulator Topp 3 finansielle kalkulatorer Finansielle kalkulatorer er viktige investeringer for alle som trenger å utføre spesifikke økonomiske funksjoner som standardkalkulatorer ikke kan håndtere. For produsert av Hewlett Packard som bruker omvendt polsk notasjon Andre artikler som dekker andre finansemner som spenner fra Warren Buffett til strategier for hedgefond. Disse andre økonomitemaene er interessant å lese. I tillegg er HP 12C allment kjent som gullstandarden for kalkulatorer som brukes i bank- og finansnæringen. Først utgitt for tretti år siden, er HP 12C svært favorisert av bankfolk, aksjemeglere og investeringsforvaltere Investment Banking Career Path Investment banking karriereveiledning - planlegg din IB karrierevei. Lær om lønn til investeringsbank, hvordan bli ansatt,og hva du skal gjøre etter en karriere i IB. Investeringsbankdivisjonen (IBD) hjelper myndigheter, selskaper og institusjoner med å skaffe kapital og fullføre fusjoner og oppkjøp (M&A). likt.

Kalkulatoren utfører alle grunnleggende matematiske funksjoner, i tillegg til å kunne beregne økonomiske formler også. HP 12C er utstyrt med muligheten til å beregne netto nåverdi (NPV), intern avkastning Intern avkastning (IRR) Intern avkastning (IRR) er diskonteringsrenten som gjør nettoverdien (NPV) på et prosjekt null. Med andre ord er det forventet sammensatt årlig avkastning som vil opptjenes på et prosjekt eller en investering. (IRR), Ujevne kontantstrømmer, Diskonterte kontantstrømmer DCF Analyse Infografisk Hvordan diskontert kontantstrøm (DCF) virkelig fungerer. Denne infografikken for DCF-analyse går gjennom de forskjellige trinnene som er involvert i å bygge en DCF-modell i Excel. og andre økonomiske beregninger.

HP 12C-kalkulator godkjent for CFA-eksamenBildekilde: Wikipedia

HP 12C vanlig vs platina-utgave

HP 12C kommer i to smaker: den vanlige utgaven og platinautgaven. Funksjonelt er de ganske like, selv om platinautgaven kommer med noen ekstra triks i ermet. HP har også gitt ut flere begrensede utgaver av HP 12C for å feire milepæler i produktets levetid. Det er for eksempel HP 12C 25th Anniversary Edition og HP 12C 30th Anniversary Edition. Begge modellene har et begrenset opplag serienummer stemplet på baksiden, og det respektive jubileumsutgavenummeret merket på forsiden.

I motsetning til vanlige kalkulatorer bruker HP 12C omvendt poleringsnotasjon, Reverse Polish Notation (RPN) Reverse Polish Notation (RPN) er en type beregningsnotasjon. RPN er nyttig for langformsberegninger på grunn av effektiviteten og hastigheten. Økonomisk eller RPN. Selv om det er en kort læringskurve som kreves for å lære å bruke en RPN-kalkulator, er fordelene ved å bruke den fenomenal, da RPN er betydelig mer effektiv for beregninger i lang form enn en standard kalkulator som bruker infiksnotasjon.

Hva er alternativet til HP 12C?

Når du vurderer kalkulatorer for økonomisk analyse, er det eneste andre alternativet Texas Instrument BAII Plus, også kjent som TI BA II Plus. Denne kalkulatoren bruker ikke RPN. I stedet bruker den den tradisjonelle algebraiske - infix - notasjonen som er vanlig for de fleste kalkulatorer. Den er i stand til å utføre de samme økonomiske beregningene som 12C, men ikke så effektivt.

Å velge mellom de to er stort sett et spørsmål om personlig preferanse. TI BA II Plus vil føles mer som å bruke en vanlig kalkulator, ettersom de har en lignende form og fungerer på samme måte. 12C er i stedet bredere enn den er høy. I tillegg er RPN-beregningene vanskeligere å lære i begynnelsen, men er ganske intuitive når du først har fått tak i det.

Hva er RPN?

I omvendt polsk notasjon Andre artikler som dekker andre finansemner som spenner fra Warren Buffett til strategier for hedgefond. Disse andre økonomitemaene er en interessant lesning (RPN), operatøren i en beregning kommer etter tallene. For eksempel, for å beregne 3 x 4 i en vanlig algebraisk kalkulator, er knappene du skal trykke på 3 [X] 4 [EQUALS]. I kontrast, på en RPN-kalkulator er knappene du skal trykke på 3 [ENTER] 4 [X]. Ved å trykke på X kjøres multiplikasjonsfunksjonen på de to foregående tallene. Fordelene med RPN er ikke alltid lett å se i mindre beregninger, men de blir tydeligere når du håndterer lengre beregninger.

Tilleggsressurser

Takk for at du har lest Finance-guiden til HP 12C-kalkulatoren. For å fortsette å lære og fremme karrieren din, sjekk ut økonomiens tilleggsressurser:

  • RPN-beregninger Andre artikler som dekker andre finansemner som spenner fra Warren Buffett til strategier for hedgefond. Disse andre økonomitemaene er interessant å lese
  • Topp finansbetegnelser Topp økonomisertifiseringer Liste over de beste finanssertifiseringene. Få en oversikt over de beste økonomiske sertifiseringene for fagfolk over hele verden som arbeider i feltet. Denne guiden sammenligner de 6 beste programmene for å bli en sertifisert finansanalytiker fra forskjellige programleverandører som CFA, CPA, CAIA, CFP, FRM, FMVA
  • Er en MBA verdt det? Er en MBA verdt det? Hvis du tenker på å gå på handelshøyskolen, spør du kanskje, er en MBA verdt det ?. Svaret (som i alle MBA-klasser) er: "det kommer an på". Annet enn arbeidsmengden ved å gjøre en MBA, er det nesten ingen grunn til ikke å gjøre en MBA hvis sjefen din betaler for det. De kan bruke det som innflytelse mot deg og låse deg inne, men avkastningen er utrolig hvis den er gratis (tydeligvis).
  • Finansiell modelleringsguide Gratis finansiell modelleringsveiledning Denne økonomiske modelleringsveiledningen dekker Excel-tips og beste praksis om antakelser, drivere, prognoser, kobling av de tre uttalelsene, DCF-analyse, mer

Siste innlegg