Excel STOR funksjon - formel, eksempel, hvordan du bruker i Excel

Excel LARGE-funksjonen er kategorisert under Excel Statistiske funksjoner Funksjoner Liste over de viktigste Excel-funksjonene for finansanalytikere. Dette juksearket dekker hundrevis av funksjoner som er kritiske å kjenne som en Excel-analytiker. Funksjonen returnerer k største verdi, sortert etter verdi i synkende rekkefølge.

Som finansanalytiker Finansanalytiker Jobbbeskrivelse Finansanalytikerens stillingsbeskrivelse nedenfor gir et typisk eksempel på alle ferdigheter, utdannelse og erfaring som kreves for å bli ansatt for en analytikerjobb i en bank, institusjon eller selskap. Utfør sporing av økonomiske prognoser, rapportering og operasjonelle beregninger, analyser økonomiske data, opprett økonomiske modeller, LARGE-funksjonen kan brukes til å sortere informasjonen og finne den maksimale verdien, for eksempel aksjekurs eller avkastning for en portefølje.

Formel

= STOR (matrise, k)

Formelen bruker følgende argumenter:

 1. Array (obligatorisk argument) - Dette er matrisen eller rekkevidden av data som vi ønsker å bestemme den største verdien for.
 2. K (obligatorisk argument) - Dette er et helt tall som spesifiserer posisjonen fra den største verdien i matrisen eller området av data som skal returneres.

Hvordan bruker jeg STOR funksjon i Excel?

For å forstå bruken av STOR-funksjonen, la oss vurdere noen eksempler:

Eksempel 1

Anta at vi får følgende data:

Excel STOR funksjonseksempel

Her ønsker vi å finne ut navnene på ansatte med topp 3 poeng. Formlene som skal brukes er nedenfor. For høyest poengsum:

STOR funksjon - Eksempel 1

Og den nest høyeste poengsummen:

STOR funksjon - Eksempel 1a

For tredjeplassen:

STOR funksjon - Eksempel 1b

Vi får resultatene nedenfor:

STOR funksjon - Eksempel 1d

Eksempel 2

Anta at vi får følgende data:

STOR funksjon - Eksempel 2

Vi kan oppsummere toppverdiene i et område. Formelen som brukes for de tre høyeste verdiene er:

STOR funksjon - Eksempel 2a

Vi får resultatet nedenfor:

STOR funksjon - Eksempel 2b

Her brukte vi formelen som var basert på LARGE-funksjonen som var pakket inn i SUMPRODUCT-funksjonen.

STOR vil returnere en matrise ettersom vi ga en matrisekonstant. SUMPRODUCT la deretter opp resultatene som ble mottatt for å gi ønsket informasjon.

På samme måte finner vi summen av de fire beste verdiene i matrisen, som vist nedenfor:

STOR funksjon - Eksempel 2c

Merknader om Excel STOR funksjon

 1. #VERDI! error - Oppstår når det medfølgende k-argumentet er ikke-numerisk.
 2. #NUM error - Oppstår når:
  • Matrisen som er oppgitt er tom.
  • Når verdien av k-argumentet er mindre enn 1 eller større enn antall verdier i den gitte matrisen.

Klikk her for å laste ned Excel-filen

Tilleggsressurser

Takk for at du leser Finance-guiden til viktige Excel-funksjoner! Ved å ta deg tid til å lære og mestre disse Excel-funksjonene, vil du øke hastigheten på din økonomiske analyse betydelig. For å lære mer, sjekk ut disse ekstra økonomiressursene:

 • Excel-funksjoner for økonomi Excel for økonomi Denne Excel for finans-guiden lærer de 10 beste formlene og funksjonene du må vite for å være en god finansanalytiker i Excel. Denne guiden har eksempler, skjermbilder og trinnvise instruksjoner. Til slutt laster du ned den gratis Excel-malen som inkluderer alle økonomifunksjonene dekket i opplæringen
 • Avansert Excel Formel Course
 • Avanserte Excel-formler du må vite Avanserte Excel-formler må vite Disse avanserte Excel-formlene er avgjørende for å kjenne og vil ta dine økonomiske analyseferdigheter til neste nivå. Avanserte Excel-funksjoner du må vite. Lær de 10 beste Excel-formlene hver finansanalytiker i verdensklasse bruker regelmessig. Disse ferdighetene vil forbedre regnearkarbeidet ditt i enhver karriere
 • Excel-snarveier for PC og Mac Excel-snarveier PC Mac Excel-snarveier - Liste over de viktigste og vanligste MS Excel-snarveiene for PC- og Mac-brukere, økonomi, regnskapsyrker. Tastatursnarveier gir deg raskere modellering og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigering, bånd, lim inn spesial, data manipulering, formel og celle redigering, og andre mangler

Siste innlegg