Kjøpertyper - Lær hvordan du selger til hver type kjøper

Kjøpertyper er et sett med kategorier som beskriver forbruksvanene Forbrukeroverskuddsformel Forbrukeroverskudd er en økonomisk måling for å beregne fordelen (dvs. overskudd) av det forbrukerne er villige til å betale for en vare eller tjenesteyting i forhold til markedsprisen. Forbrukeroverskuddsformelen er basert på en økonomisk teori om marginal nytte. av forbrukerne.

Forbrukeratferd avslører hvordan man appellerer til mennesker med forskjellige vaner og preferanser. Forbruksvanene til et selskaps forbrukerbase påvirker den samlede virksomheten betydelig. Å forstå den forskjellige oppførselen til kjøpertyper er avgjørende uansett produkt eller tjeneste. Når det gjelder markedsføring er Walmart Marketing Mix Walmart et drivkraft for en virksomhet, og en av dens viktigste styrker er markedsføringsmiksen. Å overleve i personmarkedet krever mer enn bare flaks, det er ingen “one size fits all” -tilnærming.

Kjøpertyper

Typer kjøpere og deres egenskaper

Kjøpertyper faller inn i tre hovedkategorier - forbrukere, gjennomsnittlige forbrukere og nøysomheter.

1. Utgifter

Utgifter er en gruppe forbrukere som bruker uten å nøle. Utgiftene driver lite eller ingen smerter ved å kjøpe. De elsker å kjøpe det som fanger øyets øyeblikkelig. Utgifter er mer sannsynlig å ty til impulskjøp. De trenger minimal overbevisning for å gjøre et kjøp. De utgjør den minste prosentandelen av den totale befolkningen.

Mange mennesker feilvurderer utgifter og merker dem som materialistiske og ekstravagante. Det ville imidlertid være mer hensiktsmessig å beskrive dem når det gjelder og når de føler seg klype i hele kjøpsprosessen. De føler sjelden kjøpesmerter før kjøpet er fullført. Nedenfor er en liste over egenskapene til utgiftsdrift:

 • De mangler selvkontroll i utgiftene.

Utgifter er ikke i stand til å utøve noe kontrollnivå når de blir utsatt for utgiftssituasjoner. Den eneste kontrollen de får tilgang til når de blir utsatt for utgiftssituasjoner, er mangel på penger, lav kredittpoeng, maksimerte kredittkort eller andre strenge økonomiske faktorer.

 • Det er mer sannsynlig at de pådrar seg gjeld.

Utgiftsdrift har en tendens til å overforbruke og overdøve. Siden de opplever minimal smerte når de skiller seg fra pengene sine sammenlignet med befolkningen generelt, er det mye mer sannsynlig at de låner i overkant for å tilfredsstille utgiftsvanene.

 • De er ikke sparere.

Spendthrifts forventer kjøp og føler ikke behov for å spare. På samme måte som de ikke opplever smertene ved å kjøpe, føler de heller ikke knipe for ikke å spare konsistent, før de møter en situasjon der de trenger å spare penger (for eksempel å miste jobb).

2. Gjennomsnittlige forbrukere

Gjennomsnittlige forbrukere bruker på det de mener er passende. De veier valgene sine og bestemmer hva de synes er en god investering. Gjennomsnittlige forbrukere vet hvordan budsjettet ser ut, og dermed handler de deretter. Følgende beskriver gjennomsnittlige forbrukere:

 • Gjennomsnittlige forbrukere veier alternativene sine og tenker på en kjøpsbeslutning en stund. De vurderer beslutningskriteriene sine, gjør sammenligninger, søker etter rabattkoder, og til slutt tar de avgjørelsen.
 • Gjennomsnittlige forbrukere sjelden bruker eller involverer seg i dramatiske episoder av impulskjøp. De kan av og til utvise atferdskarakteristikkene til en forbruker eller en sparsommelig.
 • Gjennomsnittlige forbrukere er påvirket av fakta, men de er ikke fullstendig kontrollert av disse fakta. De er delvis påvirket av meldinger, men vil ta seg god tid før de tar en kjøpsbeslutning. De må overtales om at de tar det riktige valget, som skjer når de blir utsatt for både data og emosjonelle meldinger.

3. Frugalister

Nøysomheten er terminologien som brukes til å beskrive mennesker med en tendens til å holde på og spare penger så lenge de kan, i motsetning til å bruke dem. Frugalister foretrekker å spare enn å bruke penger. De elsker å holde pengene trygge på en sparekonto i stedet for å bruke dem.

Frugalister reagerer mindre gunstig på markedsføringsannonser og reklame. De styres av beløpet de mener produktene skal koste og ikke det som blir annonsert. De viser en lav holdning til utgifter og mener at beløpet de bruker skal være i samsvar med budsjettene. De unner seg ikke luksuriøse utgifter. Frugalister er budsjettere og planleggere.

Kjennetegnene til nøysomhet er som følger:

 • De kjenner smerten ved å kjøpe.

Siden nøysomhet ikke forventer et kjøp, vil de sannsynligvis unngå det helt. Spendthrifts føler smerten etter kjøpet, som er for sent, men for nøysomhet er smerten tidligere, noe som kan forhindre kjøpet.

 • De er altfor selvkontrollerte.

Frugalister utøver selvkontroll når det gjelder økonomi og utgiftssaker. De pleier å holde seg til sine økonomiske planer, og kan til og med sikte på å bruke under budsjettene.

 • De er sparere.

Frugalister opplever mer sikkerhet siden de holder på pengene sine. De vil sannsynligvis avstå fra et kjøp bare for å spare penger. Mens gjennomsnittlige forbrukere ofte setter av en del av hver lønnsslipp. Godtgjørelse Godtgjørelse er enhver form for kompensasjon eller betaling som en person eller ansatt mottar som betaling for sine tjenester eller det arbeidet de gjør for en organisasjon eller bedrift. Den inkluderer uansett hvilken grunnlønn en ansatt mottar, sammen med andre typer betaling som påløper i løpet av jobben, og som med tanke på å spare sparsommelige har en tendens til å sette av betydelig større prosentandeler.

Typer kjøpere

Hvordan man appellerer til de tre kjøpertypene

1. Selger til en Spendthrift

Utgifter driver mer med minimal overbevisning og sparer mindre. De er derfor dine drømmekunder. Pengene de bruker kontrolleres ikke av faktorer som budsjetter eller økonomiske planer. De føler små kjøpers anger og blir heller drevet av følelser. Å selge til en forbruker krever at du:

 • Lag reklamene dine med elementer som utløser følelser og følelser, med mye visuelt. For å illustrere, bruk av publikum som søte babyer og valper kan være ideelt for produkter og tjenester rettet mot forbruk.
 • Utnytt fargepsykologi for å øke appell og konvertering.

2. Selger til en gjennomsnittlig utgifter

Den gjennomsnittlige forbrukeren, akkurat som navnet antyder, faller i midten, mellom nøysomheter og forbrukere. Gjennomsnittlige forbrukere bruker på en vare som de tror gir en god investering, mens de prøver å spare. De unner seg fremdeles, men innenfor grunn. De tar seg tid til å resonnere om varene er verdt de angitte eller oppgitte prisene. Gjennomsnittlige forbrukere drives av både analyse og følelser, og for å appellere til dem må man:

 • Få en balanse mellom å appellere til følelser og å gi kvantitativ analyse.
 • Inkluder en garanti, en pengene-tilbake-garanti eller gratis frakt for å appellere til deres bruksegenskaper og oppmuntre dem til å kjøpe uten frykt.

3. Selger til en frugalist

Å appellere til en nøysomhet tar tid og skjer ikke spontant. For å selge til en nøysomhet må du ta hensyn til det faktum at hvis det ikke er innenfor det de opprinnelig budsjetterte med, vil de sannsynligvis avvise det. For å appellere til en nøysom må du:

 • Bruk negative følelsesmessige signaler og ord i salgskopien og reklame. Unngå for eksempel å si "du fortjener dette" og si i stedet: "Sikre fremtiden din ved å investere i dette."
 • Bruk data, tall, diagrammer og grafer for å overbevise dem, i stedet for bare å bruke følelsesmessige appeller. Frugalister må gjennom kvantitative tiltak se at de får den beste verdien for pengene sine.
 • Vær ærlig, presis og grei med priser og produktbeskrivelse.

Bunnlinjen

Det er tre forskjellige kjøpertyper - forbrukere, gjennomsnittlige forbrukere og nøysomheter. Deres kjøpsreiser og kriterier kan variere betydelig, og krever at bedrifter er klar over deres behov for å appellere til hver type. Å forstå hvilke teknikker som appellerer til hver kjøpertype, kan være veldig nyttig når du designer kampanjer for et bestemt forbrukersegment.

Relaterte målinger

Finance er den offisielle leverandøren av Financial Modelling and Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-sertifisering Bli med på 350 600 studenter som jobber for selskaper som Amazon, JP Morgan og Ferrari-sertifiseringsprogram, designet for å forvandle alle til en verdensklasse finansanalytiker. For å fortsette å lære og utvikle kunnskapen din om økonomisk analyse, anbefaler vi på det sterkeste de ekstra finansressursene nedenfor:

 • 5 Ps of Marketing 5 Ps of Marketing De 5 Ps of Marketing - Product, Price, Promotion, Place, and People - er viktige markedsføringselementer som brukes til å posisjonere en virksomhet strategisk. De 5 Pene av
 • AIDA-modellen AIDA-modellen AIDA-modellen, som står for Attention, Interest, Desire, and Action model, er en modell for reklameeffekt som identifiserer stadiene som en person
 • Brand Equity Brand Equity I markedsføring refererer brand equity til verdien av et merke og bestemmes av forbrukerens oppfatning av merkevaren. Brand equity kan være positivt eller
 • Markedsposisjonering Markedsposisjonering Markedsposisjonering refererer til evnen til å påvirke forbrukernes oppfatning av et merke eller produkt i forhold til konkurrenter. Målet med markedet

Siste innlegg