MROUND Funksjon - Formel, eksempler, hvordan du bruker

MROUND-funksjonen er kategorisert under Excel Math og Trigonometry-funksjoner Funksjoner Liste over de viktigste Excel-funksjonene for finansanalytikere. Dette juksearket dekker hundrevis av funksjoner som er kritiske å kjenne som en Excel-analytiker. Funksjonen returnerer et tall avrundet til et multiplum gitt av brukeren. MROUND vil alltid rundes opp fra null.

Som finansanalytiker Finansanalytiker Jobbbeskrivelse Finansanalytikerens stillingsbeskrivelse nedenfor gir et typisk eksempel på alle ferdigheter, utdannelse og erfaring som kreves for å bli ansatt for en analytikerjobb i en bank, institusjon eller selskap. Utfør sporing av økonomiske prognoser, rapportering og operasjonelle beregninger, analyser økonomiske data, opprett økonomiske modeller. MROUND-funksjonen hjelper til med å runde et tall og eliminere de minst signifikante sifrene, noe som gjør det enklere, men holder seg nær den opprinnelige verdien.

Formel

= MROUND (tall, flere)

MROUND-funksjonen bruker følgende argumenter:

  1. Tall (obligatorisk argument) - Dette er tallet som må avrundes.
  2. Flere (obligatorisk argument) - Dette er multiplumet vi vil avrunde et tall til.

Hvordan bruker jeg MROUND-funksjonen i Excel?

For å forstå bruken av MROUND-funksjonen, la oss vurdere noen eksempler:

Eksempel 1

Anta at vi får følgende data:

MROUND-funksjon

Resultatene i MS Excel er vist nedenfor:

MROUND-funksjon - Eksempel 1

Eksempel 2

La oss se hvordan MROUND-funksjonen kan brukes til å få en tid avrundet til nærmeste 30-minutters intervall. Anta at vi får dataene nedenfor:

MROUND-funksjon - Eksempel 2

Formelen som er brukt er vist nedenfor:

MROUND Funksjon - Eksempel 2a

Vi får resultatet nedenfor:

MROUND Funksjon - Eksempel 2b

Når vi leverer "0:30" som multiplum, vil Excel konvertere 0:30 internt til 0,0208333333333333, som er desimalverdien som representerer 30 minutter.

Vi kan også uttrykke 30 minutter i en formel med formelen = 30 / (60 * 24) .

Alternativt, avhengig av kravene, kan vi bruke formelen til å avrunde til forskjellige tidsintervaller, for eksempel de nærmeste 15 minutter eller 1 time.

Få notater om MROUND-funksjonen

  1. MROUND runder opp fra null.
  2. Antallet og flere argumenter må være av samme tegn.
  3. #NUM! error - Oppstår når antallet og flere argumenter ikke er av samme tegn.

Klikk her for å laste ned Excel-filen

Tilleggsressurser

Takk for at du leser Finance-guiden til denne viktige Excel-funksjonen. Ved å ta deg tid til å lære og mestre disse Excel-funksjonene, vil du øke hastigheten på din økonomiske analyse betydelig. For å lære mer, sjekk ut disse ekstra økonomiressursene:

  • Excel-funksjoner for økonomi Excel for økonomi Denne Excel for finans-guiden lærer de 10 beste formlene og funksjonene du må vite for å være en god finansanalytiker i Excel. Denne guiden har eksempler, skjermbilder og trinnvise instruksjoner. Til slutt laster du ned den gratis Excel-malen som inkluderer alle økonomifunksjonene dekket i opplæringen
  • Avansert Excel Formel Course
  • Avanserte Excel-formler du må vite Avanserte Excel-formler må vite Disse avanserte Excel-formlene er avgjørende for å kjenne og vil ta dine økonomiske analyseferdigheter til neste nivå. Avanserte Excel-funksjoner du må vite. Lær de 10 beste Excel-formlene hver finansanalytiker i verdensklasse bruker regelmessig. Disse ferdighetene vil forbedre regnearkarbeidet ditt i enhver karriere
  • Excel-snarveier for PC og Mac Excel-snarveier PC Mac Excel-snarveier - Liste over de viktigste og vanligste MS Excel-snarveiene for PC- og Mac-brukere, økonomi, regnskapsyrker. Tastatursnarveier gir deg raskere modellering og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigering, bånd, lim inn spesial, data manipulering, formel og celle redigering, og andre mangler

Siste innlegg