Topp kredittanalysesertifiseringer - Liste og oversikt over toppbetegnelser

Hvis du vurderer en karriere som kredittanalytiker Seniorkredittanalytiker En seniorkredittanalytiker er en finansprofesjonell som er ansvarlig for å evaluere kreditthistorikken til enkeltpersoner eller organisasjoner for å identifisere risikonivået ved å låne dem penger. De gir anbefalinger basert på resultatene av vurderingene sine ved hjelp av kredittbyråverktøy. , eller jobber allerede som en, kan det være et stort løft for karrieren din å ha en profesjonell akkreditering, og mer spesifikt din evne til raskt å bevege deg opp stigen. Denne artikkelen vil gi en oversikt over hver av de beste kredittanalysesertifiseringene og akkreditering for nye eller erfarne fagfolk som ønsker å rykke opp stigen i forretningsbank,kommersiell bankvirksomhet Kommersiell bank karriereprofil En karrierevei innen kommersiell bankvirksomhet gir kunder kredittprodukter som løpetid, revolverende kredittlinjer, syndikerte fasiliteter, kontanthåndteringstjenester og andre produkter med fast inntekt. Som kredittanalytiker eller kontoansvarlig leverer du finansiell rådgivning, bedriftsbank og andre områder av kredittanalyse Kredittanalyse Kredittanalyse er prosessen med å bestemme muligheten til et selskap eller en person til å betale tilbake gjeldsforpliktelsene. Med andre ord er det en prosess som bestemmer en potensiell låntakers kredittrisiko eller misligholdsrisiko. Den inneholder både kvalitative og kvantitative faktorer. .du leverer finansiell rådgivning, bedriftsbank og andre områder av kredittanalyse Kredittanalyse Kredittanalyse er prosessen med å bestemme muligheten til et selskap eller en person til å betale tilbake gjeldsforpliktelsene. Med andre ord er det en prosess som bestemmer en potensiell låntakers kredittrisiko eller misligholdsrisiko. Den inneholder både kvalitative og kvantitative faktorer. .du leverer finansiell rådgivning, bedriftsbank og andre områder av kredittanalyse Kredittanalyse Kredittanalyse er prosessen med å bestemme muligheten til et selskap eller en person til å betale tilbake gjeldsforpliktelsene. Med andre ord er det en prosess som bestemmer en potensiell låntakers kredittrisiko eller misligholdsrisiko. Den inneholder både kvalitative og kvantitative faktorer. .

Liste over de beste økonomisertifiseringene:

 1. Certified Credit and Risk Analyst® (CCRA®) fra NACM
 2. Credit Risk Certification (CRC) fra RMA
 3. Certified Credit Professional (CCP) fra CIC
 4. Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ fra Finance

liste over kredittanalysesertifiseringer

Certified Credit and Risk Analyst® (CCRA®)

Den CCRA sertifiseringen er styrt av National Association of Credit Management (NACM®) og fokuserer på tolkning og analyse av regnskapet Tre årsregnskap De tre regnskapet er resultatregnskap, balanse, og oppstilling av kontantstrømmer. Disse tre kjerneuttalelsene er intrikate og ferdighetene som kreves for å evaluere og komme med anbefalinger om kredittmuligheter. For å oppnå sertifisering, må kandidater demonstrere mestring av innholdet fra tre kurs: (1) finansregnskap, (2) regnskapsanalyse og (3) kreditt- og risikovurdering. Kurs nr. 3 om kreditt- og risikovurdering fungerer som avsluttende eksamen for hele betegnelsen.

Fordeler

NACM har eksistert siden 1896 og er forpliktet til å fremme god kreditt, noe som betyr å se etter bedrifter (låntakere), kredittanalytikere (fagpersoner) og långivere.

Ulemper

For å fullføre sertifiseringsprogrammet for kredittanalytikere må du ta et personlig kurs på NACMs nasjonale hovedkvarter eller på kredittkongressutstillingen.

Kredittrisikosertifisering (CRC)

Credit Risk Certification (CRC) tilbys av Risk Management Association (RMA®). For å fullføre programmet må fagpersoner ha minst tre års erfaring med å jobbe med kredittrisiko. Nøkkelbegreper som dekkes av akkrediteringen inkluderer: å vurdere en bransje Bransjeanalyse Bransjeanalyse er et markedsvurderingsverktøy som brukes av bedrifter og analytikere for å forstå kompleksiteten i en bransje. Det er tre som ofte brukes, og evaluere et lederteam, analysere regnskap, måle / beregne kontantstrøm, forstå sikkerhet, identifisere risiko og administrere kunder.

Fordeler

Programmet tilbyr en veldig omfattende læreplan som lærer viktige aspekter av kredittanalyse.

Ulemper

CRC krever minst 3 års kredittopplevelse, så nyutdannede vil ikke kunne tjene denne sertifiseringen uten erfaring (og yrkeserfaring kan være vanskelig å få uten sertifisering).

Certified Credit Professional (CCP)

Certified Credit Professional (CCP) -programmet dekker en bred læreplan som inkluderer å forberede analytikere til å kunne føre tilsyn med et kreditteam som dekker individuelle forbrukere, byggebransjen, selgere, internasjonale og andre typer kreditttyper. kreditt er revolverende kreditt, avdrag og åpen kreditt. Kreditt gjør det mulig for folk å kjøpe varer eller tjenester ved hjelp av lånte penger. . Læreplanen er designet for å være selvstudium (lærebøker) og inneholder også online læringsmoduler. Studentene har opptil 7 år på å fullføre programmet, men noen fullfører det på så lite som 2-3 år.

Fordeler

Dette programmet er omfattende i materialet det dekker, og bestått andel er ~ 70%.

Ulemper

KKP krever at kandidater har 5+ års bransjeerfaring for å oppnå sertifisering og kostnaden er ~ $ 3000.

Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™

Et helt nytt og populært alternativ for profesjonelle kredittanalytikere er å tjene en kredittanalysesertifisering fra Corporate Finance Institute® (Finance). Kurs dekker emner som dekker '5 Cs of Credit 5 Cs of Credit' 5 Cs of Credit 'er en vanlig setning som brukes til å beskrive de fem hovedfaktorene som brukes til å bestemme en potensiell låntakers kredittverdighet. Finansinstitusjoner bruker kredittvurderinger for å kvantifisere og avgjøre om en søker er kvalifisert for kreditt og for å bestemme rentesatser og kredittgrenser for eksisterende låntakere. ', evaluere en forretningsplan, vurdere lederteam, kontantstrømsykluser, risikovurdering og mer. Hele Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -programmetCBCA ™ -sertifisering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kredittanalytikere som dekker økonomi, regnskap, kredittanalyse, kontantstrømanalyse, modellavtale, tilbakebetaling av lån og mer. at Finance er en rimelig investering, fra $ 497, og kommer med over 17 kurs og mer enn 50 timers videoinstruksjon.

Fordeler

CBCA ™ lærer en omfattende oversikt over kredittanalyser, laget av erfarne kredittpersoner. Studenter på CBCA ™ -programmet lærer materialet i sitt eget tempo og tar eksamen på nettet slik de passer. Kandidater krever null arbeidserfaring for å forfølge programmet, og gir verdifull troverdighet til den enkeltes track record. Målrettet passeringsrate er omtrent 70%.

Ulemper

Kursinnholdet er tilgjengelig på nettet som krever en Internett-tilkobling og en passende elektronisk enhet for å se og se forelesningsvideoene. Et eget tempo-program er kanskje ikke foretrukket av alle, da noen enkeltpersoner jobber bedre med frister.

Ferdigheter ervervet

De mest praktiske kredittanalyseferdighetene fra denne sertifiseringen inkluderer:

 • Grunnleggende om kreditt
 • Evaluering av en forretningsplan
 • Vurdere ledelse
 • Kontantstrømssykluser og analyse
 • Lånesikkerhet
 • Lånepakter
 • Kredittadministrasjon og dokumentasjon
 • Kontoovervåking og advarselsskilt
 • Fullføre en kredittapplikasjon

Lær mer om Finance CBCA-sertifisering CBCA ™ -sertifisering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kredittanalytikere som dekker økonomi, regnskap, kredittanalyse, kontantstrømanalyse, paktmodellering, tilbakebetaling av lån og mer. eller bla gjennom alle økonomikursene.

Sammenlign betegnelsene

Nedenfor er en sammenligningstabell med ulike kriterier, inkludert timing, kostnad, varighet og fokus for hver av de fire økonomiske betegnelsene.

CCRA® CRC KKP CBCA
Koste Ikke tilgjengelig $ 495 $ 3000 $ 497
Bestått rate Ikke tilgjengelig Ikke tilgjengelig 70% 70%
Innholdsfokus Regnskap, regnskap, risiko og kreditt Industri, strategier, balanser, kontantstrøm, sikkerhet, dokumentasjon Credit Management, kanadisk lov, forretningskommunikasjon Finansiell analyse, ledelsesvurdering, bransjeanalyse, risiko osv
Karrieresøknad Kredittanalytikere Kredittanalytikere Kredittanalytikere Kredittanalytikere
Fullføringstid Ikke tilgjengelig Ikke tilgjengelig 2-3 år <1 år
Arbeidserfaring 1500 timer 3 år 5 år Ingen

Ovenstående tabell ble utarbeidet uten å berøre, fra offentlig tilgjengelig informasjon på hver betegnelses nettsted.

Flere kredittanalysesertifiseringsressurser

Finans er på oppdrag Mission & Values ​​Finance oppdrag er å hjelpe alle til å bli en finansanalytiker i verdensklasse. Lær mer om Corporate Finance Institutes oppdrag, visjon, verdier og kultur for å hjelpe deg med å fremme karrieren din. Det betyr å tilby alle verktøyene, opplæringen og malene du trenger for å være en finansanalytiker i verdensklasse. Analysten Trifecta®-veiledningen. Den ultimate guiden om hvordan du kan være en finansanalytiker i verdensklasse. Vil du være en finansanalytiker i verdensklasse? Ønsker du å følge bransjeledende beste praksis og skille deg ut fra mengden? Prosessen vår, kalt The Analyst Trifecta®, består av analyse, presentasjon og myke ferdigheter. Finans kurs vil gi deg muligheten til å destillere store mengder kompleks informasjon i klare takeaways og anbefalinger;du får den tilliten du trenger for å stige gjennom rekkene.

I tillegg til kredittanalysesertifiseringene som er oppført ovenfor, har Finance også mange gratis ressurser som hjelper deg på reisen din til å bli en sertifisert kredittanalytiker. Finans mest populære gratis ressurser inkluderer:

 • Kommersiell kredittanalytikerlønn Kommersiell kredittanalytikerlønn Den kommersielle kredittanalytikerlønnen avhenger av flere faktorer. De inkluderer utdanningsbakgrunn, opptjente sertifiseringer, ferdigheter og antall år
 • Kredittanalytiker stillingsbeskrivelse Kredittanalytiker stillingsbeskrivelse Denne kredittanalytiker stillingsbeskrivelsen skisserer nøkkelferdigheter, erfaring og utdannelse for stillingen. En kredittanalytiker må vurdere
 • Spørsmål om kommersielle bankintervju Spørsmål om kommersielle bankintervju De vanligste spørsmålene om kommersielle bankintervjuer og de beste svarene på dem. Forbered deg på ditt kommersielle bankintervju med Finance-guiden. Vi har organisert spørsmål og veiledning til intervjuet i to kategorier: teknisk (økonomi og regnskap) og atferdsmessig (personlighet og forhold)
 • Kommersiell banklønnsguide Kommersiell banklønnsveiledning I denne kommersielle banklønnsguiden dekker vi flere jobber i kommersiell banksektor og deres tilsvarende midtlønn for 2018. En kommersiell bank er en finansinstitusjon som tilbyr en rekke tjenester til enkeltpersoner og bedrifter.

Siste innlegg