Excel Power Pivot - Oversikt, hvordan du bruker, fordeler

Excels Power Pivot er et tillegg for Microsofts regnearkapplikasjon. Mens du kan lage datamodeller og grupper av tabeller som er relatert til hverandre, gir Power Pivot deg flere muligheter for å analysere og lage datamodeller og presentasjoner Datapresentasjonsanalytikere kommuniserer resultatet av økonomisk analyse til ledelse, investorer og forretningspartnere. Dette krever fokus på hovedpoengene, fakta som er mer sofistikerte. Power Pivot lar deg ta store datamengder fra forskjellige steder, analysere informasjonen raskt og deretter behandle den og tilby innsikt.

Excels Power Pivot

Power Pivot er tilgjengelig i Excel 2019, 2016, 2013 og 2010, samt i Excel i Office 365. Tillegget krever ikke mye opplæring for å bruke. Imidlertid må det bare være aktivert for å dra full nytte av funksjonaliteten. Når det er gjort, kan Power Pivot brukes til å gjøre en rekke utrolig nyttige oppgaver.

Sammendrag:

  • Power Pivot er et Excel-tillegg som lar brukerne hente inn store datamengder fra flere kilder og skape relasjoner; dataene som genereres kan deretter analyseres og jobbes effektivt.
  • Å legge til data i Power Pivot innebærer noen få enkle trinn som gjør det mulig for brukere å velge datatabellene som må analyseres.
  • Power Pivot er et viktig verktøy for brukere, spesielt de i næringslivet; det gjør det mulig for brukere å legge inn data, opprette relasjoner, gjøre endringer raskt og gi bedriftsledelsen en klar, oppdatert analyse.

Importere data og opprette relasjoner i Excel's Power Pivot

Det første trinnet for å bruke noen av Power Pivots fantastiske verktøy er å hente inn dataene som skal analyseres. Det er viktig å sørge for at Excel-filene som trekkes inn inneholder navn som er enkle å finne. Filene importeres ganske enkelt til Power Pivot Data Model.

Det neste trinnet er å opprette relasjoner mellom tabellene med importerte data. På Hjem-fanen i Excel er det en fane merket "Diagramvisning." Når du klikker på fanen, vises datatabellene i separate bokser, som hver inneholder overskrifter for å forklare dataene i. Overskriftene kan dras og matches for å skape relasjoner.

Lage en pivottabell

Etter å ha lagt til dataene og etablert forholdene, kan brukerne opprette en pivottabell, en av Power Pivots mest nyttige funksjoner. Størstedelen av arbeidet gjøres av programmet; den bruker relasjonene som allerede er opprettet for å generere felt som skal brukes til pivottabellen.

Her er trinnene for å lage en pivottabell:

  1. Åpne Power Pivot-vinduet. Klikk på Hjem-fanen og deretter på Pivottabell.

Excel Power Pivot - PivotTable-vindu

2. En dialogboks med tittelen Create PivotTable vil dukke opp. Velg Nytt regneark, og klikk deretter OK.

Excel Power Pivot - Lag pivottabell

3. Finn PivotTable Fields-ruten. Velg feltene som må legges til pivottabellen.

Legg til pivottabelfelt

4. Det kan hende at dataene i tabellen må sorteres. For å sortere dataene, drar du ett av feltene til Filters-delen. Eksemplet nedenfor viser at klassenavn er flyttet til Filterseksjonen slik at listen viser en elevs gjennomsnittskarakter i en klasse.

Sorter felt

Nå kan dataene analyseres ved å flytte forskjellige felt til filterruten for å få den informasjonen som er nødvendig.

Importere data fra forskjellige kilder

Excel er i seg selv i stand til å administrere data fra en rekke kilder, inkludert XML, SQL Server og Microsoft Access, og til og med data fra nettet. Det er imidlertid vanskelig å skape forhold mellom dataene fra slike kilder. Tredjepartsprodukter kan hjelpe med prosessen, men bruk av dem er vanligvis langt mer komplisert og ikke et realistisk alternativ når du arbeider med store datamengder.

Det er her Power Pivot kommer til nytte. Faktisk er det nettopp det Power Pivot er designet for. Data fra hvor som helst , i det vesentlige, kan importeres og relasjoner kan opprettes. En SharePoint-liste er uten tvil den mest nyttige datakilden. Med noen få klikk kan informasjon fra en SharePoint-liste og SQL-server kombineres.

SharePoint-lister er i utgangspunktet datastrømmer. For å opprette en feed fra en SharePoint-liste, åpne Power Pivot-vinduet og velg List-båndet. Derfra velger du Eksporter som datafeed. Lagre det bare. Det er nå opprettet en datafeed.

Fordeler med å bruke Excels Power Pivot

Igjen er Excel et flott verktøy alene. Den har kraften og evnen til å gjøre store ting. Det er imidlertid enighet om at Power Pivot er et av de største og mest nyttige Excel-verktøyene på markedet. Hvorfor? Power Pivot har forvandlet måten brukere - spesielt selskaper - kan legge inn, vise, analysere og deretter bruke informasjon.

Tidligere kan analyser - med Excel - noen ganger ta opptil flere dager. Med Power Pivot kan dataanalyse gjøres på omtrent en time. Den virkelige kraften til tillegget er imidlertid det faktum at data enkelt kan flyttes, endres og justeres. Bedrifter trenger ofte å jobbe med data som kommer raskt inn, og som kan endres enda raskere. Power Pivot gjør det mulig for brukere å manipulere datainndata, opprette relasjoner og få en bedre forståelse av hvor selskapet for øyeblikket står i forhold til en beregning.

Power Pivot gjør det også mulig for brukere å lage visuelle data som kan sendes til Excel-regneark. Den inkluderer pivottabeller og pivotdiagrammer. Regneark med flere utganger lager et dashbord med data som enkelt kan sees og kan deles med høyere ups i et selskap. Ledere kan se og til og med samhandle med dataene hvis regnearkene er bygget riktig.

Flere ressurser

Finance tilbyr Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-sertifisering Bli med på 350 600 studenter som jobber for selskaper som Amazon, JP Morgan og Ferrari-sertifiseringsprogram for de som ønsker å ta karrieren til neste nivå. For å fortsette å lære og utvikle kunnskapsbasen din, kan du utforske de relevante relevante ressursene nedenfor:

  • Avanserte Excel-formler må vite Avanserte Excel-formler må vite Disse avanserte Excel-formlene er avgjørende for å kjenne og vil ta dine økonomiske analyseferdigheter til neste nivå. Avanserte Excel-funksjoner du må vite. Lær de 10 beste Excel-formlene hver finansanalytiker i verdensklasse bruker regelmessig. Disse ferdighetene vil forbedre regnearkarbeidet ditt i enhver karriere
  • Beste praksis for økonomisk modellering Finansiell modellering Beste praksis Denne artikkelen er å gi leserne informasjon om beste praksis for økonomisk modellering og en enkel å følge, trinnvis guide for å bygge en finansiell modell.
  • Hvordan lage en graf i Excel Hvordan lage en graf i Excel? I tillegg til å jobbe med store datamengder, må økonomi og regnskapspersoner lære å lage en graf i Excel. Datavisualisering (visuell fremstilling av data i diagrammer eller grafer) er avgjørende for mange jobber.
  • VLOOKUP VLOOKUP Lær VLOOKUP på den enkle måten med skjermbilder, eksempler, detaljert oversikt over nøyaktig hvordan formelen fungerer i Excel. Funksjon = VISNING (oppslagsverdi, tabellområde, kolonnenummer). For eksempel, "se etter denne informasjonen, i det følgende området, og gi meg noen tilsvarende data i en annen kolonne".

Siste innlegg