Blue Chip - Lær hvordan du velger og investerer i Blue-Chip-aksjer

En blå chip er en aksjelager Hva er en aksje? En person som eier aksjer i et selskap kalles aksjonær og er berettiget til å kreve en del av selskapets gjenværende eiendeler og inntjening (skulle selskapet noen gang oppløses). Begrepene "aksje", "aksjer" og "egenkapital" brukes om hverandre. av et veletablert selskap med et rykte for pålitelighet, kvalitet og økonomisk stabilitet. Blue chip-aksjer er vanligvis markedsledende i sine sektorer og har en markedsverdi Markedsverdi Markedsverdi (Market Cap) er den siste markedsverdien av selskapets utestående aksjer. Market Cap er lik dagens aksjekurs multiplisert med antall utestående aksjer.Investeringssamfunnet bruker ofte markedsverdi til å rangere selskaper som løper på milliarder dollar. De er de mest populære aksjene å kjøpe, på grunn av deres lange oversikt over jevn inntjening eller utbytte. Blue chip-aksjer er viktige komponenter i noen av verdens mest anerkjente indekser, som Dow Jones Industrial Average Dow Jones Industrial Average (DJIA) Dow Jones Industrial Average (DJIA), også ofte referert til som "Dow Jones" eller ganske enkelt " Dow ", er en av de mest populære og anerkjente aksjemarkedsindeksene, Nasdaq 100 og S&P 500 i USA, TSX-60 i Canada og FTSE i Storbritannia.Blue chip-aksjer er viktige komponenter i noen av verdens mest anerkjente indekser, som Dow Jones Industrial Average Dow Jones Industrial Average (DJIA) Dow Jones Industrial Average (DJIA), også ofte referert til som "Dow Jones" eller ganske enkelt " Dow ", er en av de mest populære og anerkjente aksjemarkedsindeksene, Nasdaq 100 og S&P 500 i USA, TSX-60 i Canada og FTSE i Storbritannia.Blue chip-aksjer er viktige komponenter i noen av verdens mest anerkjente indekser, som Dow Jones Industrial Average Dow Jones Industrial Average (DJIA) Dow Jones Industrial Average (DJIA), også ofte referert til som "Dow Jones" eller ganske enkelt " Dow ", er en av de mest populære og anerkjente aksjemarkedsindeksene, Nasdaq 100 og S&P 500 i USA, TSX-60 i Canada og FTSE i Storbritannia.TSX-60 i Canada og FTSE i Storbritannia.TSX-60 i Canada og FTSE i Storbritannia.

Mange aksjemarkedsinvestorer foretrekker blue chip-aksjer på grunn av deres stabile inntjening. Blue chip-aksjer betaler vanligvis økende og konsekvent utbytte over tid for i det minste delvis å kompensere for eventuelle midlertidige fall i aksjens pris. Under økonomiske nedgangstider vender investorer seg til blue chip-aksjer for å beskytte investeringene. For eksempel, under finanskrisen det siste tiåret, overlevde noen blue chip-selskaper krisen, og investorer som hadde aksjer i disse selskapene var i stand til å gjenopprette inntektene beholdt inntjening formelen for beholdt inntjening representerer all akkumulert nettoinntekt nettet av alt utbytte som ble betalt til aksjonærer. Overført resultat er en del av egenkapitalen i balansen og representerer den delen av virksomhetens fortjeneste som ikke fordeles som utbytte til aksjonærene, men i stedet er forbeholdt reinvestering.Investorer i blue chip-aksjer er generelt sikre på å motta regelmessige utbytteutbetalinger og ha porteføljene sine beskyttet mot inflasjon.

Blå chip

Opprinnelsen til Blue Chip Stocks

Begrepet "blue chip" ble først brukt for å beskrive aksjer av høy kvalitet tidlig på 1920-tallet av en Dow Jones-ansatt, Oliver Gingold. Oliver sto ved aksjemarkøren hos meglerfirmaet da han observerte noen aksjer som handlet til $ 200, $ 250 eller mer. Han fortalte Lucien Hooper fra WE Hutton & Co. at han planla å gå tilbake til kontoret og skrive om "disse blue chip-aksjene." Begrepet har blitt brukt siden da for å referere til dyre aksjer, akkurat som blue chips i poker vanligvis har høyere chipverdier. Blue chip-aksjer trenger ikke nødvendigvis å være høyt priset, men bør være av høy kvalitet.

Fordeler med Blue Chip-aksjer

Blue chip-aksjer anses generelt å være en trygg havn under økonomiske nedturer. Noen av selskapene som er oppført på Dow Jones-indeksen, som Coca-Cola, General Electric, og Procter and Gamble-selskapet, har overlevd store økonomiske nedganger gjennom årene på grunn av sin sterke balanse og gode ledergrupper. Slike selskaper er i stand til å kjøpe ut og drive svake konkurrenter ut etter en krise, og styrker derfor deres økonomiske stilling enda mer. Som tidligere nevnt, betaler blue chip-aksjer vanligvis jevn og jevn utbytte til investorene. Forskning viser at utbyttebetalende aksjer har en tendens til å bli mindre påvirket i bjørnemarkeder. Investorer kan noen ganger leve av utbyttet under pensjonen og overføre formuen av aksjebeholdningen til barna når de dør.

Noen investorer elsker å kjøpe blue chip-aksjer i teorien om at styrken i regnskapet til de utstedende selskapene betyr at inntekten deres er beskyttet. Uerfarne investorer retter seg ofte mot investeringer som de tror vil gjøre dem rike raskt. Mer erfarne investorer, spesielt de som allerede har anskaffet formue, har en tendens til å fokusere mer på å etablere vedvarende inntekt for fremtiden og på å beskytte sin eksisterende formue med stabile investeringer, selv om disse investeringene bare gir en mer beskjeden avkastning.

Hvordan investere i Blue Chip-aksjer?

Før du kjøper aksjer, bør du konsultere en investeringsrådgiver, eller en annen profesjonell rådgiver, i tillegg til å utføre din egen forskning på de bedriftene som gir best resultater. Evaluer de siste årlige og kvartalsvise publiserte rapporter om aksjer for å forstå resultatene og eventuelle endringer i selskapets ledelse. Analyser selskapets ytelse det siste tiåret for å kjenne utbyttetendensen og rapportert inntjening. Å se på den historiske ytelsen over lang tid vil gi en mer presis indikasjon på selskapets resultater under både bom- og bust-sykluser. Sammenlign flere aksjer av høy kvalitet og bestem hvilke du vil investere i, basert på aksjeevalueringene og dine personlige investeringsmål. SEC anbefaler aksjespredning for å minimere risikoen, og du kan velge flere ledende aksjer til å begynne med.

Du kan kjøpe aksjer enkeltvis gjennom et meglerfirma eller kjøpe en kurv med aksjer ved å investere i aksjefond eller ETFer. Hvis du kjøper aksjer gjennom en megling, kan du velge en megler på nettet, en fullservicemegler eller rabattmegler, avhengig av nivået på personlig service du ønsker. Når en konto er åpnet og du har gitt all nødvendig dokumentasjon, må du gjøre et innskudd hos megleren. Deretter kan du legge inn din første kjøpsordre på antall aksjer du vil kjøpe av en gitt aksje.

Noen aksjefond eller ETF-er bruker “Blue Chip” i navnet sitt og inneholder en liste over best utførte aksjer i ulike sektorer. For eksempel investerer Bridgeway Blue Chip 35 Index mer i teknologiselskaper og mindre i skjønnsmessige selskaper. Vanguards Dividend Appreciation ETF (VIG) sporer Dividend Achievers Select Index, en indeks som viser amerikanske selskaper som har økt utbyttet de siste 10 eller flere påfølgende årene.

Andre ressurser

  • Investering: En nybegynnerguide Investering: En nybegynnerguide Finansens guide for investering for nybegynnere vil lære deg det grunnleggende om å investere og hvordan du kommer i gang. Lær om forskjellige strategier og teknikker for handel, og om de forskjellige finansmarkedene du kan investere i.
  • Aksjekapitalmarked Aksjekapitalmarked (ECM) Aksjekapitalmarkedet er en delmengde av kapitalmarkedet, der finansinstitusjoner og selskaper samhandler for å handle med finansielle instrumenter
  • Aksjeinvesteringsstrategier Aksjeinvesteringsstrategier Aksjeinvesteringsstrategier gjelder de forskjellige typer aksjeinvesteringer. Disse strategiene er nemlig verdi, vekst og indeksinvestering. Strategien en investor velger påvirkes av en rekke faktorer, som investorens økonomiske situasjon, investeringsmål og risikotoleranse.
  • Typer av markeder - Forhandlere, meglere, børser Typer av markeder - Forhandlere, meglere, børser Markeder inkluderer meglere, forhandlere og valutamarkeder. Hvert marked opererer under forskjellige handelsmekanismer, som påvirker likviditet og kontroll. De forskjellige markedstypene tillater forskjellige handelsegenskaper, beskrevet i denne veiledningen

Siste innlegg