SMALL-funksjon - Eksempler, eksempler, hvordan du bruker i Excel

SMALL-funksjonen er kategorisert som en Excel-statistisk funksjon Funksjoner Liste over de viktigste Excel-funksjonene for finansanalytikere. Dette juksearket dekker hundrevis av funksjoner som er kritiske å kjenne som en Excel-analytiker. Den vil returnere numeriske verdier basert på deres posisjon i en liste, rangert etter verdi. I hovedsak beregner den og returnerer den minste k- verdien i et datasett.

I økonomisk analyse kan SMALL-funksjonen være nyttig for å finne den minste verdien i et gitt verdisett. For eksempel, hvis alle selgere får samme mål, kan vi finne ut hvilken som oppnådde salgsmålet på kortest tid i et gitt år.

Formel

= LITEN (matrise, k)

SMALL-funksjonen bruker følgende argumenter:

 1. Array (obligatorisk argument) - Dette er en matrise eller et utvalg av numeriske data som vi vil finne den minste k- verdien for.
 2. K (obligatorisk argument) - Dette er den minste verdien fra den gitte matrisen.

Hvordan bruker jeg SMALL-funksjonen i Excel?

For å forstå bruken av SMALL-funksjonen, la oss vurdere noen eksempler:

Eksempel

Anta at vi får følgende data om flere løpere, sammen med start- og sluttider:

LITEN Funksjon

Vi kan bruke SMALL-funksjonen til å hente den niende laveste verdien fra et datasett, det vil si den første, andre eller tredje raskeste tiden i et løp.

Formelen som skal brukes til å finne vinneren vil være:

SMALL-funksjon - Eksempel 1

Formelen som skal brukes til å finne den første andreplassen vil være:

SMALL-funksjon - Eksempel 1a

Formelen som skal brukes til å finne andreplass nummer to vil være:

SMALL-funksjon - Eksempel 1b

Vi får følgende resultater:

SMALL-funksjon - Eksempel 1d

Ting å huske på SMALL-funksjonen

 1. #NUM! feil - Oppstår når:
  • Den gitte matrisen er tom; eller
  • Den gitte verdien av k er mindre enn 1 eller større enn antall verdier i den gitte matrisen.
 2. #VERDI! error - Oppstår hvis den gitte k er ikke-numerisk.
 3. Hvis n er antall datapunkter i en matrise, er SMALL (matrise, 1) lik den minste verdien, og SMALL (matrise, n) tilsvarer den største verdien.
 4. Noen ganger vil SMALL-funksjonen returnere feil verdi, eller returnere #NUM! feil, selv om den tilførte verdien av k er mellom 1 og antall verdier i den medfølgende matrisen. Dette vil skje når vi gir tekstverdier eller tekstrepresentasjoner av tall i den medfølgende matrisen. Funksjonen ignorerer tekstverdier. Derfor kan dette problemet oppstå hvis verdiene i den medfølgende matrisen er tekstrepresentasjoner av tall, i stedet for faktiske verdier. Vi kan løse dette problemet ved å konvertere alle matriseverdier til numeriske verdier.

Klikk her for å laste ned Excel-filen

Tilleggsressurser

Takk for at du leser Finance-guiden til Excel SMALL-funksjonen. Ved å ta deg tid til å lære og mestre disse funksjonene, vil du øke hastigheten din økonomiske modellering betydelig. For å lære mer, sjekk ut disse ekstra økonomiressursene:

 • Excel-formler for økonomi Excel for økonomi Denne Excel for finans-guiden vil lære deg de 10 beste formlene og funksjonene du må vite for å være en god finansanalytiker i Excel. Denne guiden har eksempler, skjermbilder og trinnvise instruksjoner. Til slutt laster du ned den gratis Excel-malen som inkluderer alle økonomifunksjonene dekket i opplæringen
 • Avansert Excel-kurs
 • Avanserte Excel-formler og funksjoner Avanserte Excel-formler må vite Disse avanserte Excel-formlene er avgjørende for å kjenne og vil ta dine økonomiske analyseferdigheter til neste nivå. Avanserte Excel-funksjoner du må vite. Lær de 10 beste Excel-formlene hver finansanalytiker i verdensklasse bruker regelmessig. Disse ferdighetene vil forbedre regnearkarbeidet ditt i enhver karriere
 • Excel-snarveier for Windows og Mac Excel-snarveier PC Mac Excel-snarveier - Liste over de viktigste og vanligste MS Excel-snarveiene for PC- og Mac-brukere, økonomi, regnskapsyrker. Tastatursnarveier gir deg raskere modellering og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigering, bånd, lim inn spesial, data manipulering, formel og celle redigering, og andre mangler

Siste innlegg