Toppbanker i Belgia - Oversikt over belgisk bank og toppbanker

Det er drøyt 140 banker Banking (Sell-Side) Karrierer Bankene, også kjent som Dealers eller kollektivt som Sell-Side, tilbyr et bredt spekter av roller som investeringsbank, aksjeforskning, salg og handel som opererer i Belgia. Landets banksystem regnes som et av de mest sofistikerte og liberaliserte i verden. Belgia er en av pionerene i et kontantløst samfunn, med 90% av transaksjonene i landet gjort elektronisk. I denne guiden skisserer vi de beste bankene i Belgia.

Belgiske banker opererer i en lav vekstøkonomi, men har en god finansiell stilling, ifølge Moody's, på grunn av deres sterke lånekvalitet og høye kapitalnivå.

banker i Belgia

Banker i Belgia kan klassifiseres i:

  1. Innenlandske banker
  2. Utenlandske banker

For alle som vurderer en karriere innen bankvirksomhet i Belgia, vil denne listen over toppbanker i Belgia være en nyttig guide for hvor du skal begynne. For å lære mer, se alle våre lister over finansinstitusjoner Bedriftslister over hovedaktørene innen bedriftsfinansiering. Vi har lister over de viktigste finansselskapene, bankene, institusjonene, regnskapsbyråene og selskapene i bransjen. Bla gjennom disse guidene for å forberede deg på en karriere innen finansielle tjenester og start nettverk i dag for å få fart på karrieren din.

De beste bankene i Belgia er:

Argenta

Argenta ble grunnlagt i 1956 og har hovedkontor i Antwerpen. Det er den fjerde største av bankene i Belgia. Kjernevirksomheten består av spare- og investeringsprodukter, lån og forsikringsprodukter. Banken sysselsetter rundt 2500 ansatte ved utgangen av 2015. Den har også virksomhet i Nederland og Luxembourg.

Fra og med 2016 var bankens totale inntekt USD 672 millioner og forvaltningskapitalen var USD 42,51 milliarder.

BNP Paribas Fortis

BNP Paribas Fortis er en internasjonal bank i Belgia som tilbyr tre kjernetjenester: Retail Banking, Corporate and Institutional Banking og Investment Solutions. Bankens Retail Banking-aktiviteter dekkes gjennom Retail & Private Banking (RBP) Belgium og Corporate & Public Banking, Belgium (CPBB). Det er et datterselskap av BNP Paribas. BNP Fortis Belgia startet sin virksomhet i 1990. Banken har 18 000 ansatte og har hovedkontor i Brussel. I 2016 rapporterte banken en total inntekt på US $ 4,096 millioner og en forvaltningskapital på USD 151,9 milliarder. Det er den største banken som opererer i Belgia.

AXA Bank

AXA Bank ble grunnlagt i 1881 og er interessert i detaljbank og finansielle tjenester. Banken gir kortsiktige og sparekontoer, pantelån, kortsiktige lån, avdragslån, kommersielle lån og renoveringslån til enkeltpersoner og små bedrifter. Banken har 850 ansatte og har hovedkontor i Berchem (Antwerpen). Fra og med 2016 var bankens totale inntekt 440 millioner dollar, og forvaltningskapitalen ble verdsatt til 36,2 milliarder dollar.

KBC

Banken er en del av KBC-gruppen og er den nest største av bankene i Belgia. Banken ble grunnlagt i 1973. KBC er et akronym for Kredietbank ABB Insurance CERA Bank.

I tillegg til å tilby tjenester innen bank-, forsikrings- og kapitalforvaltning i tilknytning til søsterselskapene KBC Insurance NV og KBC Asset Management NV, er banken aktiv i europeiske gjeldskapitalmarkeder og innenlandske aksjemarkeder. Det er også aktivt innen bedriftsbank, leasing, factoring, gjenforsikring, private equity, og prosjekt- og handelsfinansiering i Belgia, Sentral- og Øst-Europa og andre deler av Europa.

Banken har rundt 27 000 ansatte over hele verden og har hovedkontor i Brussel. Fra og med 2016 utgjorde bankens totale inntekt 5,4 milliarder dollar, og forvaltningskapitalen nådde 362 milliarder dollar.

For å forberede deg på en karriere innen bank, start våre kurs for finansanalytikere nå!

Delen Private Bank

Banken spesialiserer seg på privat formuesforvaltning og aksjemeglingstjenester. Det har åtte kontorer i Belgia, Sveits og Luxemburg, og sysselsetter rundt 600 ansatte. Banken tilbyr kapitalforvaltningstjenester som involverer skjønnsmessige forvaltnings- og investeringsstrategier. Det tilbyr også eiendomsplanleggingstjenester, inkludert patrimonial konsulenttjenester. Det er basert i Antwerpen, Belgia. Bank Delen NV er et datterselskap av Delen Investments CVA

Fra og med 2016 ble bankens eiendeler under forvaltning verdsatt til 9,7 milliarder dollar.

Beobank

Banken eies av det franske konglomeratet, Crédit Mutuel Nord Europe. Det tilbyr banktjenester til privatkunder. I 2013 skiftet navnet til Beobank NV / SA fra Citibank Belgium SA / NV. Det er basert i Brussel og ble grunnlagt i 1985. Det opererer som et datterselskap av Credit Mutuel Nord Europe Belgium SA.

Banken har rundt 1500 ansatte.

Crelan

Bankmerket Crelan ble til etter fusjonen av Lanbouwkrediet og Centea 1. april 2013. Før det fungerte banken som en kooperativ bank med fokus på landbrukssektoren. Crelan yter økonomisk hjelp til daglig oppdrett, sesongplanting og kjøp av utstyr. Det tilbyr også bil- og boliglån, sparing og studielån til individuelle kunder. I tillegg gir banken forretningskreditt for renovering, investeringer og relaterte applikasjoner.

Banken har rundt 1700 ansatte. Det har hovedkontor i Brussel. Fra og med 2016 utgjorde bankens totale inntekt 1,3 milliarder dollar, og forvaltningskapitalen nådde 92,7 milliarder dollar.

Keytrade Bank

I 1998 ble banken den første av bankene i Belgia som bygget et online investeringssted. I 2005 ble Keytrade Bank kjøpt opp av Groupe Crelan. Det er nå et 100% datterselskap av Crelan. Keytrade Bank har 136 ansatte og er en del av Crédit Mutuel Arkéa Group.

ING Belgique - ING België

Banken er et datterselskap av det internasjonale bankkonsernet, ING Group. Tidligere kjent som Bank Brussel Lambert, ble banken en del av ING Group i 1998. Den tilbyr bank-, forsikrings- og kapitalforvaltningstjenester. Det tilbyr også forskjellige produkter som sparekontoer, terminkontoer, pensjonssparing, spareplaner og nåværende kontoer. Det gir lån til kjøretøy, eiendomslån som består av bolig, renovering og overbyggingslån, lån på kontantreserver, personlige lån til diverse utgifter, arbeidskapital og likviditetslån, og lån til kommersielle kjøretøy og utstyr, tilbakevendende forretningsutgifter og forretningslokaler, samt bankgarantier.

I 2016 rapporterte banken en inntekt på 4 milliarder dollar og en samlet eiendel på 175,6 milliarder dollar. Det sysselsetter 50 000 ansatte.

For å forberede deg på en karriere innen bank, start våre kurs for finansanalytikere nå!

Dexia / Belfius

Banken ble grunnlagt i 1996. Dexia SA er et aksjeselskap og et finansielt holdingselskap som er underlagt belgiske lover. I 2015 ansatte Dexia Group 1100 ansatte, fordelt på 13 land. Av dette var omtrent 80 basert i Belgia. I 2015 kjøpte den belgiske regjeringen ut Dexia Bank Belgium fra Dexia Group. Den opererer nå under sitt nye navn, Belfius.

Bankkarriere Kart

For å se hvordan en bankkarriere passer i fremtiden din, kan du utforske det interaktive karrierekartet nedenfor for å se hvilke ferdigheter (dvs. finansiell modellering Hva er finansiell modellering Finansiell modellering utføres i Excel for å forutsi selskapets økonomiske resultater. Oversikt over hva som er økonomisk modellering, hvordan og hvorfor bygge en modell.) kreves for jobben!

Tilleggsressurser

Dette har vært Finance sin guide til de beste bankene i Belgia. For å fortsette å lære og fremme karrieren din, anbefaler vi disse ekstra ressursene på det sterkeste:

  • Topp 100 banker i verden Bedrifter Lister over de viktigste aktørene innen bedriftsfinansiering. Vi har lister over de viktigste finansselskapene, bankene, institusjonene, regnskapsbyråene og selskapene i bransjen. Bla gjennom disse guidene for å forberede deg på en karriere innen finansielle tjenester og start nettverk i dag for å få fart på karrieren din
  • Bulge bracket investeringsbanker Bulge Bracket Investment Banks Bulge Bracket investeringsbanker er de beste globale investeringsbankene. Listen inkluderer selskaper som Goldman Sachs, Morgan Stanley, BAML og JP Morgan. Hva er en Bulge Bracket Investment Bank og
  • Boutique-investeringsbanker Boutique-investeringsbanker Boutique-investeringsbanker er mindre selskaper som vanligvis ikke tilbyr investeringsbank med full service, men som tilbyr minst én finansiell tjeneste for investeringsbank. Boutique-banker har ofte bare en lokal eller regional tilstedeværelse, selv om noen opererer globalt. Liste over boutiqueinvesteringsbanker
  • Finansiell modelleringsguide Gratis finansiell modelleringsveiledning Denne økonomiske modelleringsveiledningen dekker Excel-tips og beste praksis om antakelser, drivere, prognoser, kobling av de tre uttalelsene, DCF-analyse, mer

Siste innlegg