Bankidentifikasjonsnummer (BIN) - Oversikt, hvordan det fungerer, viktighet

Et bankidentifikasjonsnummer (BIN) representerer de første fire til seks sifrene på et kredittkort. De første fire til seks sifrene identifiserer finansinstitusjonen som utstedte kortet. BIN er et sikkerhetstiltak for å beskytte begge forbrukere Typer kunder Kunder spiller en viktig rolle i enhver virksomhet. Ved å bedre forstå de forskjellige kundetyper, kan bedrifter være bedre rustet til å utvikle og selgere som driver med online transaksjoner. Det kan gi nyttig informasjon for å identifisere tilfeller av identitetstyveri, stjålne kort og svindel ved å sammenligne dataene som er innhentet fra BIN med kortholderens data.

Bankidentifikasjonsnummer

I tillegg til å identifisere finansinstitusjonen, kan BIN spore den geografiske plasseringen til banken som utstedte kortet. Deltakere i online-transaksjoner kan oppdage tilfeller av svindel. Bedrageri Svindel refererer til enhver villedende aktivitet som en person driver med, med sikte på å skaffe noe gjennom midler som bryter loven. Ett nøkkelord i og identitetstyveri ved å matche kortinnehaverens geografiske beliggenhet med stedet som tilbys av BIN.

Siden andre finansinstitusjoner bortsett fra banker også utsteder kort, er BIN også kjent som et utstederidentifikasjonsnummer (IIN) .

Hvordan fungerer bankidentifikasjonsnumre?

Den første karakteren til BIN kalles en bransjeidentifikator. Den brukes til å identifisere bransjen til det utstedende selskapet. For eksempel tilhører kort som starter med en 4 eller 5 banker og finansinstitusjoner. Tilsvarende er andre numre reservert for andre bransjer, inkludert flyselskaper, underholdning og gjestfrihet. De resterende fem sifrene i BIN identifiserer den kortutstedende institusjonen.

En BIN hjelper med å spore opprinnelsen til forbrukerens midler. Når et kredittkort Kredittkort Et kredittkort er et enkelt, men ikke-vanlig kort som lar eieren foreta kjøp uten å ta ut noe kontantbeløp. I stedet, ved å bruke en kreditt, sveiper kortmaskinen BIN og identifiserer kontoen som er tilknyttet den. Når den identifiserer kontoen som er tilknyttet kortet, ber den om å ta ut penger fra kontoen for å fullføre transaksjonen.

Utstederen av kortet tar bare noen få sekunder å godkjenne forespørselen. Prosessen er generelt automatisert. I noen tilfeller blir forespørselen for eksempel avslått hvis verdien av transaksjonen er større enn den daglige uttaksgrensen.

BIN er ekstremt viktig fordi uten det er kredittkortmaskiner og online betalingsplattformer Venmo Venmo en peer-to-peer digital betalingstjeneste som lar folk sende og motta penger umiddelbart. Det startet som et betalingssystem gjennom tekstmeldinger, og utnyttet muligheten til å bruke plattformen som et sosialt nettverk der venner og familie kan koble til. vil ikke være i stand til å identifisere kontoen som pengene må belastes fra, og transaksjonen vil ikke finne sted.

Betydningen av bankidentifikasjonsnumre

BIN-er identifiserer ikke bare den kortutstedende institusjonen og deres plassering, men gjør også informasjonen kjent for personen som deltar i transaksjonen. Det hjelper deltakerne i online transaksjoner med å verifisere informasjonen og identifisere tilfeller av svindel, stjålne kort og identitetstyveri.

La oss se på et eksempel på en forbruker som kjøper online. Når forbrukeren har angitt kortnummeret, kan den elektroniske forhandleren identifisere finansinstitusjonen som utstedte kortet og hvor de befinner seg. Selv om det ikke hjelper i seg selv, kan den elektroniske forhandleren matche informasjonen til stedet på kundens profil. Det kan hjelpe med å verifisere ektheten av transaksjonen.

Etter kryssjekking av informasjonen, hvis det er grunn til å tro at transaksjonen er svindel, kan den elektroniske forhandleren undersøke nærmere. På samme måte kan forbrukere som overfører penger til selgere via nettbank, bekrefte selgerens informasjon før de fortsetter med en transaksjon.

I en verden der handel og handel kontinuerlig beveger seg online, spiller BIN-er en veldig viktig funksjon ved å beskytte både selgere og forbrukere. De er avgjørende for å sikre at online transaksjoner flyter jevnt.

Relaterte målinger

Finance er den offisielle leverandøren av den globale Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -sertifisering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ akkreditering er en global standard for kredittanalytikere som dekker økonomi, regnskap, kredittanalyse, kontantstrømanalyse , paktmodellering, tilbakebetaling av lån og mer. sertifiseringsprogram, designet for å hjelpe alle å bli en finansanalytiker i verdensklasse. For å fortsette karrieren din, vil de ekstra økonomiressursene nedenfor være nyttige:

  • Finansiell formidler Finansiell formidler En finansformidler refererer til en institusjon som fungerer som mellommann mellom to parter for å lette en finansiell transaksjon. Institusjonene som ofte kalles finansielle mellommenn inkluderer forretningsbanker, investeringsbanker, aksjefond og pensjonsfond.
  • Internasjonalt bankkontonummer (IBAN) Internasjonalt bankkontonummer (IBAN) Det internasjonale bankkontonummeret - vanligvis referert til som IBAN - er et identifikasjonssystem for bankkontoer som brukes over landegrensene. Internasjonalt avtalt fungerer IBAN-systemet som en tilrettelegger for kommunikasjon og behandling av internasjonale transaksjoner
  • Online betalingsselskaper Online betalingsselskaper Online betalingsselskaper er ansvarlige for å håndtere online eller internettbaserte betalingsmåter. De elektroniske betalingssystemene tillater selgeren å godta betalinger og kjøperen å sende betalinger over internett. Eksempler på online betalingsselskaper inkluderer PayPal, Alipay, WeChat Pay
  • Svindeltriangel Svindeltriangel Svindeltrekanten er et rammeverk som ofte brukes i revisjon for å forklare motivasjonen bak en persons beslutning om å begå svindel. Bedragerietrekanten skisserer tre komponenter som bidrar til å øke risikoen for svindel: (1) mulighet, (2) insentiv og (3) rasjonalisering.

Siste innlegg