RANDBETWEEN Funksjon - Formel, eksempler, hvordan du bruker

RANDBETWEEN-funksjonen er kategorisert under Excel Math og Trigonometry-funksjoner Funksjoner Liste over de viktigste Excel-funksjonene for finansanalytikere. Dette juksearket dekker hundrevis av funksjoner som er kritiske å kjenne som en Excel-analytiker. Funksjonen returnerer et tilfeldig heltall mellom de brukerdefinerte tallene. Det vil returnere et tilfeldig heltall hver gang regnearket åpnes eller beregnes.

Som finansanalytiker Finansanalytiker Jobbbeskrivelse Finansanalytikerens stillingsbeskrivelse nedenfor gir et typisk eksempel på alle ferdigheter, utdannelse og erfaring som kreves for å bli ansatt for en analytikerjobb i en bank, institusjon eller selskap. Utfør sporing av økonomiske prognoser, rapportering og operasjonelle beregninger, analyser økonomiske data, lag økonomiske modeller, RANDBETWEEN-funksjonen kan brukes til å generere tilfeldige heltall innenfor et spesifisert område. Imidlertid brukes den sjeldnere i finansbransjen, sammenlignet med andre felt som kryptografi og statistikk.

Formel

= RANDBETWEEN (nederst, øverst)

RANDBETWEEN-funksjonen bruker følgende argumenter:

  1. Bunn (nødvendig funksjon) - Dette er det minste heltallet som funksjonen vil returnere.
  2. Topp (obligatorisk funksjon) - Dette er det største heltallet som funksjonen vil returnere.

Hvordan bruker jeg RANDBETWEEN-funksjonen i Excel?

For å forstå bruken av RANDBETWEEN-funksjonen, la oss vurdere et eksempel:

Eksempel

Når vi legger inn data i bunn- og toppkolonnene nedenfor, får vi forskjellige resultater hver gang regnearket beregnes eller åpnes:

RANDBETWEEN Funksjon

Formelen som ble brukt var = RANDBETWEEN (B5 , C5) .

Da vi gjorde noen omberegninger, endret regnearket resultatene, som vist nedenfor:

RANDBETWEEN Funksjon - Eksempel

Få notater om RANDBETWEEN-funksjonen

  1. RANDBETWEEN vil beregne en ny verdi hver gang regnearket beregnes. Hvis vi ønsker å forhindre at tilfeldige tall genereres, må vi kopiere cellene som inneholder RANDBETWEEN til utklippstavlen og deretter bruke Lim inn spesial> Verdier for å konvertere dem til tekst.
  2. Hvis vi ønsker å få et tilfeldig tall som ikke vil endres når regnearket beregnes, må vi gå inn i RANDBETWEEN-funksjonen i formellinjen og deretter trykke F9 for å konvertere formelen til resultatet.
  3. Hvis vi ønsker å generere et sett med tilfeldige tall i flere celler, må vi velge cellene, gå inn i RANDBETWEEN-funksjonen og trykke Ctrl + Enter etter.

Klikk her for å laste ned Excel-filen

Tilleggsressurser

Takk for at du leser Finance-guiden til denne viktige Excel-funksjonen. Ved å ta deg tid til å lære og mestre disse Excel-funksjonene, vil du øke hastigheten på din økonomiske analyse betydelig. For å lære mer, sjekk ut disse ekstra økonomiressursene:

  • Excel-funksjoner for økonomi Excel for økonomi Denne Excel for finans-guiden lærer de 10 beste formlene og funksjonene du må vite for å være en god finansanalytiker i Excel. Denne guiden har eksempler, skjermbilder og trinnvise instruksjoner. Til slutt laster du ned den gratis Excel-malen som inkluderer alle økonomifunksjonene dekket i opplæringen
  • Avansert Excel Formel Course
  • Avanserte Excel-formler du må vite Avanserte Excel-formler må vite Disse avanserte Excel-formlene er avgjørende for å kjenne og vil ta dine økonomiske analyseferdigheter til neste nivå. Avanserte Excel-funksjoner du må vite. Lær de 10 beste Excel-formlene hver finansanalytiker i verdensklasse bruker regelmessig. Disse ferdighetene vil forbedre regnearkarbeidet ditt i enhver karriere
  • Excel-snarveier for PC og Mac Excel-snarveier PC Mac Excel-snarveier - Liste over de viktigste og vanligste MS Excel-snarveiene for PC- og Mac-brukere, økonomi, regnskapsyrker. Tastatursnarveier gir deg raskere modellering og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigering, bånd, lim inn spesial, data manipulering, formel og celle redigering, og andre mangler

Siste innlegg