RAND-funksjon - formel, eksempler, hvordan du bruker RAND

RAND-funksjonen er kategorisert under Excel Math og Trigonometry-funksjoner Funksjoner Liste over de viktigste Excel-funksjonene for finansanalytikere. Dette juksearket dekker hundrevis av funksjoner som er kritiske å kjenne som en Excel-analytiker. Funksjonen vil returnere et tilfeldig tall mellom 0 og 1. Det gir et reelt tall som returneres hver gang regnearket åpnes.

Som finansanalytiker Finansanalytiker Jobbbeskrivelse Finansanalytikerens stillingsbeskrivelse nedenfor gir et typisk eksempel på alle ferdigheter, utdannelse og erfaring som kreves for å bli ansatt for en analytikerjobb i en bank, institusjon eller selskap. Utfør økonomisk prognoser, rapportering og driftsmåling, analyser økonomiske data, lag økonomiske modeller, RAND-funksjonen kan brukes til å generere tilfeldige tall. Imidlertid brukes den sjeldnere i finansbransjen, sammenlignet med andre felt som kryptografi og statistikk.

Formel

= RAND ()

RAND-funksjonen krever ikke noe argument.

Hvordan bruker jeg RAND-funksjonen i Excel?

For å forstå bruken av RAND-funksjonen, la oss vurdere et eksempel:

Eksempel 1

Når vi skriver = RAND () i en hvilken som helst celle, hver gang regnearket åpnes eller beregnes på nytt, vil det vise et annet tall, som vist nedenfor:

RAND-funksjon

Da vi gjorde noen omberegninger, endret regnearket resultatene, som vist nedenfor:

RAND-funksjon - Eksempel

Ting å huske på RAND-funksjonen

  1. RAND vil beregne en ny verdi hver gang regnearket beregnes. Hvis vi ønsker å stoppe tilfeldige tall fra å bli generert, må vi kopiere cellene som inneholder RAND til utklippstavlen og deretter bruke Lim inn spesial> Verdier for å konvertere dem til tekst.
  2. For å få et tilfeldig tall som ikke vil endres når regnearket beregnes, må vi skrive = RAND () i formellinjen og deretter trykke F9 for å konvertere formelen til resultatet.
  3. Hvis vi ønsker å generere et sett med tilfeldige tall i flere celler, må vi velge cellene, skrive inn RAND () og deretter trykke Ctrl + Enter.
  4. Hvis vi ønsker å generere et tilfeldig tall mellom to tall, kan vi bruke formelen: RAND () * (b - a) + a, hvor a er det minste tallet og b er det største tallet vi ønsker å generere et tilfeldig tall til.

Klikk her for å laste ned Excel-filen

Tilleggsressurser

Takk for at du leser Finance-guiden til viktige Excel-funksjoner! Ved å ta deg tid til å lære og mestre disse Excel-funksjonene, vil du øke hastigheten på din økonomiske analyse betydelig. For å lære mer, sjekk ut disse ekstra økonomiressursene:

  • Excel-funksjoner for økonomi Excel for økonomi Denne Excel for finans-guiden lærer de 10 beste formlene og funksjonene du må vite for å være en god finansanalytiker i Excel. Denne guiden har eksempler, skjermbilder og trinnvise instruksjoner. Til slutt laster du ned den gratis Excel-malen som inkluderer alle økonomifunksjonene dekket i opplæringen
  • Avansert Excel Formel Course
  • Avanserte Excel-formler du må vite Avanserte Excel-formler må vite Disse avanserte Excel-formlene er avgjørende for å kjenne og vil ta dine økonomiske analyseferdigheter til neste nivå. Avanserte Excel-funksjoner du må vite. Lær de 10 beste Excel-formlene hver finansanalytiker i verdensklasse bruker regelmessig. Disse ferdighetene vil forbedre regnearkarbeidet ditt i enhver karriere
  • Excel-snarveier for PC og Mac Excel-snarveier PC Mac Excel-snarveier - Liste over de viktigste og vanligste MS Excel-snarveiene for PC- og Mac-brukere, økonomi, regnskapsyrker. Tastatursnarveier gir deg raskere modellering og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigering, bånd, lim inn spesial, data manipulering, formel og celle redigering, og andre mangler

Siste innlegg