WORKDAY Funksjon - Formel, eksempler, hvordan man teller arbeidsdager

WORKDAY-funksjonen er kategorisert under Excel Date and Time-funksjoner Funksjoner Liste over de viktigste Excel-funksjonene for finansanalytikere. Dette juksearket dekker hundrevis av funksjoner som er kritiske å kjenne som en Excel-analytiker. Det vil gi oss en dato som er N virkedager i fremtiden eller tidligere. Vi kan også bruke WORKDAY-funksjonen til å legge til eller trekke fra dager fra en gitt dato.

I finansanalyse Analyse av finansregnskap Hvordan utføre analyse av finansregnskap. Denne guiden vil lære deg å utføre en regnskapsanalyse av resultatregnskapet, balansen og kontantstrømoppstillingen inkludert marginer, forhold, vekst, likviditet, gearing, avkastning og lønnsomhet. , WORKDAY vil være nyttig for å beregne antall arbeidsdager som de ansatte har jobbet, forfallsdato for fakturaer, forventet leveringstid for en ordre eller en aldersplan for skyldner.

Formel

= ARBEIDSDAG (startdato, dager, [helligdager])

Funksjonen bruker følgende argumenter:

 1. Start_date (obligatorisk funksjon) - Dette er en dato som representerer startdatoen.
 2. Dager (Det er en nødvendig funksjon) - Antall arbeidsdager som skal legges til startdatoen.
 3. [helligdager] (valgfritt argument) - Dette spesifiserer en rekke datoer som ikke er inkludert som arbeidsdager. Listen kan enten være et celleområde som inneholder datoene eller en matrisekonstant av serienumrene som representerer datoene.

Når du skriver inn datoer, anbefaler Microsoft at startdatoen og [helligdager] -argumentene legges inn som enten:

 1. Referanser til celler som inneholder datoer
 2. Datoer returnert fra formler

Hvis vi skriver inn dataargumenter som tekst, er det en risiko for at Excel kan feiltolke dem, avhengig av datasystemet eller datatolkningens innstillinger på datamaskinen din.

WORKDAY-funksjonen ekskluderer helger, det vil si lørdag og søndag. Hvis vi trenger å tilpasse hvilke ukedager som regnes som helgedager, kan du bruke den mer robuste WORKDAY.INTL-funksjonen.

Hvordan bruker jeg WORKDAY-funksjonen i Excel?

WORKDAY-funksjonen ble introdusert i Excel 2007 og er tilgjengelig i alle påfølgende Excel-versjoner. I tidligere versjoner må vi aktivere Analysis ToolPak.

For å forstå bruken av funksjonen, la oss vurdere noen eksempler:

Eksempel 1

Anta at vi ønsker å generere en serie datoer som er arbeidsdager, som er fra mandag til fredag.

Vi må generere fra 01/15/2018. Formelen som skal brukes vil være:

ARBEIDSDAG Funksjon

Vi satte inn startdatoen i A2 og brukte deretter formelen i A3. Senere må vi bare dra formelen ned. Vi får resultatene nedenfor:

WORKDAY-funksjon - Eksempel 1

MS Excel løser denne formelen ved å bruke WORKDAY-funksjonen til å returnere neste arbeidsdag. WORKDAY er programmert til å hoppe fremover etter behov til neste virkedag.

Som vi kan se i resultatene ovenfor, hoppet den over helgene (20. og 21. januar) og ga 22. januar som en arbeidsdag. Hvis vi vil ta hensyn til helligdager, må vi legge til det valgfrie argumentet til WORKDAY-funksjonen for helligdager.

Eksempel 2

WORKDAY-funksjonen kan være nyttig for å få neste virkedag eller neste virkedag. Anta at vi får følgende data:

WORKDAY Funksjon - Eksempel 2

Formelen som ble brukt var:

ARBEIDSDAG Funksjon - Eksempel 2a

Her ga vi helligdager som de nevnte rekkevidde (E3: E5), så det blir også tatt hensyn til helligdager. Excel vil bare være opptatt av datoer og ikke for hvilken ferie det er. Det vil si at den ikke er opptatt av det faktiske navnet på ferien.

Vi får resultatene nedenfor:

ARBEIDSDAG Funksjon - Eksempel 2b

Noen få notater om WORKDAY-funksjonen

 1. Hvis vi ønsker å tilpasse helgene, må vi bruke WORKDAY.INTL.
 2. #NUM feil - Oppstår når startdatoen oppgis og argumentet for gitte dager resulterer i en ugyldig dato.
 3. Hvis de oppgitte dagene ikke er et helt tall, blir de avkortet.
 4. MS Excel lagrer datoer som løpende serienumre, slik at de kan brukes i beregninger. Som standard er 1. januar 1900 serienummer 1, og 1. januar 2018 er serienummer 43101, fordi det er 43101 dager etter 1. januar 1900.
 5. #VALUE error - Oppstår når:
  1. Den gitte startdatoen eller noen av verdiene gitt i [helligdager] -matrisen er ikke gyldige datoer.
  2. Argumentet for gitte dager er ikke-numerisk.

Klikk her for å laste ned Excel-filen

Tilleggsressurser

Takk for at du leser Finance-guiden til Excel WORKDAY-funksjonen. Ved å ta deg tid til å lære og mestre disse funksjonene, vil du øke hastigheten din økonomiske modellering betydelig. For å lære mer, sjekk ut disse ekstra økonomiressursene:

 • Excel-funksjoner for økonomi Excel for økonomi Denne Excel for finans-guiden lærer de 10 beste formlene og funksjonene du må vite for å være en god finansanalytiker i Excel. Denne guiden har eksempler, skjermbilder og trinnvise instruksjoner. Til slutt laster du ned den gratis Excel-malen som inkluderer alle økonomifunksjonene dekket i opplæringen
 • Avansert Excel Formel Course
 • Avanserte Excel-formler du må vite Avanserte Excel-formler må vite Disse avanserte Excel-formlene er avgjørende for å kjenne og vil ta dine økonomiske analyseferdigheter til neste nivå. Avanserte Excel-funksjoner du må vite. Lær de 10 beste Excel-formlene hver finansanalytiker i verdensklasse bruker regelmessig. Disse ferdighetene vil forbedre regnearkarbeidet ditt i enhver karriere
 • Excel-snarveier for PC og Mac Excel-snarveier PC Mac Excel-snarveier - Liste over de viktigste og vanligste MS Excel-snarveiene for PC- og Mac-brukere, økonomi, regnskapsyrker. Tastatursnarveier gir deg raskere modellering og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigering, bånd, lim inn spesial, data manipulering, formel og celle redigering, og andre mangler

Siste innlegg