DSUM Funksjon - Formel, eksempler, hvordan du bruker

DSUM-funksjonen er kategorisert under Excel-databasefunksjoner Funksjoner Liste over de viktigste Excel-funksjonene for finansanalytikere. Dette juksearket dekker hundrevis av funksjoner som er kritiske å kjenne som en Excel-analytiker. Funksjonen hjelper til med å beregne summen av et bestemt felt / kolonne i en database for utvalgte poster basert på brukerdefinerte kriterier. DSUM ble introdusert i MS Excel 2000.

Som finansanalytiker Finansanalytiker Jobbbeskrivelse Finansanalytikerens stillingsbeskrivelse nedenfor gir et typisk eksempel på alle ferdigheter, utdannelse og erfaring som kreves for å bli ansatt for en analytikerjobb i en bank, institusjon eller selskap. Utføre økonomisk prognoser, rapportering og operasjonelle målinger, analysere økonomiske data, lage økonomiske modeller, hvis vi trenger å finne ut totalt antall poster der ordrenummeret er større enn 100 og mengden er større enn eller lik 10, DSUM vil hjelpe oss med å beregne summen av slike ordrer.

Formel

= DSUM (database, felt, kriterier)

DSUM-funksjonen bruker følgende argumenter:

 1. Database (obligatorisk argument) - Dette er celleområdet der den første raden i databasen spesifiserer feltnavnene.
 2. Felt (obligatorisk argument) - Dette er kolonnen i databasen som vil bli oppsummert. Felt kan være et feltnavn som er overskriften som er oppgitt på den øverste raden, for eksempel "Område", "Salg" osv., Eller det kan være et tall.
 3. Kriterier (nødvendig argument) - Dette er et celleområde som inneholder kriteriene som er spesifisert av oss. Den spesifiserer posten som skal inngå i beregningen. Vi kan bruke hvilket som helst område for kriterieargumentet, så lenge det inkluderer minst en kolonneetikett og minst en celle under kolonnetiketten der betingelsen for kolonnen er spesifisert.

Hvordan bruker jeg DSUM-funksjonen i Excel?

For å forstå bruken av DSUM-funksjonen, la oss vurdere noen eksempler:

Eksempel 1

Anta at vi får dataene nedenfor:

DSUM-funksjon

Vi vil bruke DSUM-funksjonen til å beregne det totale salget av myke leker i kvartal 3 og 4. Kriteriene som er spesifisert er:

 • Kvartal: > II
 • Produkt: Kosedyr

Som vist nedenfor var formelen vi brukte = DSUM (B4: E19, ”Salg”, H5: I6).

DSUM-funksjon - Eksempel 1

Vi får 400 000 som resultat.

Eksempel 2

Anta at vi får salgsdata. Vi ønsker å finne ut salg gjort av alle selgere med navn som starter med bokstaven A. Her vil vi bruke A * for å finne ut figuren.

Husk at Excel-databasefunksjonene tillater at jokertegn kan brukes i tekstrelaterte kriterier som? (samsvarer med et enkelt tegn) og * (samsvarer med en hvilken som helst tegnrekke).

Imidlertid, hvis vi ønsker å finne ut et "?" eller “*”, så må vi skrive ~ (tilde) -symbolet før tegnet i søket ditt. For eksempel vil tilstanden "m * e" matche alle celler som inneholder en tekststreng som begynner med "m" og slutter med "e".

Vi får opplysningene nedenfor:

DSUM-funksjon - Eksempel 2

Kriteriene som er spesifisert er:

 • Kvartal: > II
 • Rep: * A

Formelen som ble brukt var:

DSUM Funksjon - Eksempel 2a

DSUM-funksjonen finner ut alt salg som er gjort etter kvartal II av representanter med navn som begynner med bokstaven A. Resultatet vi får er $ 200 000.

I eksemplet brukte vi bare tallet 4 (for å betegne den fjerde kolonnen i databasen) i stedet for å skrive inn "Salg" for feltargumentet.

Ting å huske på DSUM-funksjonen:

 1. Kriterieområdet kan være hvor som helst på regnearket, men det tilrådes å ikke plassere kriterieområdet under listen. Hvis vi legger til mer informasjon i listen, blir den nye informasjonen lagt til i den første raden under listen. Hvis raden under listen ikke er tom, kan ikke MS Excel legge til den nye informasjonen.
 2. Vi bør sørge for at kriterieområdet ikke overlapper listen.
 3. Hvis vi ønsker å utføre en operasjon på en hel kolonne i en database, må vi oppgi en tom linje under kolonnetikettene i kriterieområdet.

Klikk her for å laste ned Excel-filen

Tilleggsressurser

Takk for at du leser Finance-guiden til viktige Excel-funksjoner! Ved å ta deg tid til å lære og mestre disse funksjonene, vil du øke hastigheten på din økonomiske analyse betydelig. For å lære mer, sjekk ut disse ekstra økonomiressursene:

 • Excel-funksjoner for økonomi Excel for økonomi Denne Excel for finans-guiden lærer de 10 beste formlene og funksjonene du må vite for å være en god finansanalytiker i Excel. Denne guiden har eksempler, skjermbilder og trinnvise instruksjoner. Til slutt laster du ned den gratis Excel-malen som inkluderer alle økonomifunksjonene dekket i opplæringen
 • Avansert Excel Formel Course
 • Avanserte Excel-formler du må vite Avanserte Excel-formler må vite Disse avanserte Excel-formlene er avgjørende for å kjenne og vil ta dine økonomiske analyseferdigheter til neste nivå. Avanserte Excel-funksjoner du må vite. Lær de 10 beste Excel-formlene hver finansanalytiker i verdensklasse bruker regelmessig. Disse ferdighetene vil forbedre regnearkarbeidet ditt i enhver karriere
 • Excel-snarveier for PC og Mac Excel-snarveier PC Mac Excel-snarveier - Liste over de viktigste og vanligste MS Excel-snarveiene for PC- og Mac-brukere, økonomi, regnskapsyrker. Tastatursnarveier gir deg raskere modellering og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigering, bånd, lim inn spesial, data manipulering, formel og celle redigering, og andre mangler

Siste innlegg