Z TEST Formula - Veiledning, eksempler, hvordan du bruker Z Test Excel

Z TEST Excel-formelen er kategorisert under Excel Statistiske funksjoner Funksjoner Liste over de viktigste Excel-funksjonene for finansanalytikere. Dette juksearket dekker hundrevis av funksjoner som er kritiske å kjenne som en Excel-analytiker. Den vil beregne den ensidige P-verdien til en Z-test.

Som finansanalytiker Finansanalytiker Jobbbeskrivelse Finansanalytikerens stillingsbeskrivelse nedenfor gir et typisk eksempel på alle ferdigheter, utdannelse og erfaring som kreves for å bli ansatt for en analytikerjobb i en bank, institusjon eller selskap. Utfør sporing av økonomiske prognoser, rapportering og operasjonelle beregninger, analyser økonomiske data, opprett økonomiske modeller, Z.TEST-funksjonen er nyttig for ulike analyser. For eksempel kan vi bestemme om vi skal investere i en bestemt aksje når den gir en spesifikk gjennomsnittlig daglig avkastning.

Z Testformel

= Z.TEST (matrise, x, [sigma])

Z.TEST-funksjonen bruker følgende argumenter:

 1. Array (obligatorisk argument) - Dette er matrisen eller rekkevidden av data som vi trenger for å teste x. Matrisen er et sett med verdier som det hypotesiserte gjennomsnittet av prøven skal testes mot.
 2. X (valgfritt argument) - Dette er en hypotese om prøven. Det er verdien som skal testes.
 3. Sigma (valgfritt argument) - Dette representerer befolkningens standardavvik hvis dette er kjent. Hvis den er utelatt, bruker funksjonen standardavviket.

Hvordan bruker jeg Z.TEST-funksjonen i Excel?

For å forstå bruken av Z.TEST-funksjonen, la oss vurdere et eksempel:

Eksempel - Z Test Excel Formula

Anta at vi får følgende data:

Z Test Excel Formula - Eksempel 1

For å beregne den ensidige sannsynlighetsverdien til en z-test for dataene med et hypotetisk populasjonsgjennomsnitt på 4, vil vi bruke følgende formel:

Z.TEST - Eksempel 1

Vi får resultatet nedenfor:

Z.TEST - Eksempel 1a

For å beregne den tosidede sannsynlighetsverdien av az test Excel for de ovennevnte dataene med en hypotese populasjonsgjennomsnitt på 4, vil vi bruke følgende formel:

Z.TEST - Eksempel 1b

Vi får resultatet nedenfor:

Z.TEST - Eksempel 1c

Ting å huske på Z TEST Excel-funksjonen

 1. Z.TEST representerer sannsynligheten for at gjennomsnittet av prøven ville være høyere enn den observerte verdien GJENNOMSNITT (matrise) når det underliggende populasjonsgjennomsnittet er μ0. Fra symmetrien til normalfordelingen, hvis GJENNOMSNITT (matrise) <x, vil Z.TEST returnere en verdi større enn 0,5.
 2. #VERDI! error - Oppstår når verdien av x eller verdien av sigma er ikke-numerisk.
 3. #NUM! error - Denne feilen oppstår når det oppgitte sigma-argumentet er lik null.
 4. # N / A error - Oppstår når den oppgitte matrisen er tom.
 5. # DIV / 0! feil - Oppstår når:
  • Sigma er ikke gitt, og standardavviket til den medfølgende matrisen er null.
  • Den gitte matrisen inneholder bare en verdi.

Gratis Excel-kurs

Arbeid deg mot å bli en ekspert finansanalytiker ved å sjekke vårt gratis Excel Crash Course. Lær hvordan du bruker Excel-funksjoner og lager sofistikert økonomisk analyse og økonomisk modellering.

gratis kurs for snarveier i Excel

Tilleggsressurser

Takk for at du leste Finance-guiden til Z Test Excel-formelen! Ved å ta deg tid til å lære og mestre disse funksjonene, vil du øke hastigheten på din økonomiske analyse betydelig. For å lære mer, sjekk ut disse ekstra økonomiressursene:

 • Excel-funksjoner for økonomi Excel for økonomi Denne Excel for finans-guiden lærer de 10 beste formlene og funksjonene du må vite for å være en god finansanalytiker i Excel. Denne guiden har eksempler, skjermbilder og trinnvise instruksjoner. Til slutt laster du ned den gratis Excel-malen som inkluderer alle økonomifunksjonene dekket i opplæringen
 • Avansert Excel Formel Course
 • Avanserte Excel-formler du må vite Avanserte Excel-formler må vite Disse avanserte Excel-formlene er avgjørende for å kjenne og vil ta dine økonomiske analyseferdigheter til neste nivå. Avanserte Excel-funksjoner du må vite. Lær de 10 beste Excel-formlene hver finansanalytiker i verdensklasse bruker regelmessig. Disse ferdighetene vil forbedre regnearkarbeidet ditt i enhver karriere
 • Excel-snarveier for PC og Mac Excel-snarveier PC Mac Excel-snarveier - Liste over de viktigste og vanligste MS Excel-snarveiene for PC- og Mac-brukere, økonomi, regnskapsyrker. Tastatursnarveier gir deg raskere modellering og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigering, bånd, lim inn spesial, data manipulering, formel og celle redigering, og andre mangler

Siste innlegg