Høy lav pris - oversikt, begrunnelse og fordeler

Høy lav prising er en prisstrategi der et firma er avhengig av salgsfremmende kampanjer. 5 P-er for markedsføring De 5 P-ene for markedsføring - Produkt, pris, kampanje, sted og mennesker - er viktige markedsføringselementer som brukes til å posisjonere en virksomhet strategisk. 5 P er for å oppmuntre forbrukerkjøp. Med andre ord er det en prisstrategi der et firma i utgangspunktet tar en høy pris for et produkt og deretter senker prisen gjennom kampanjer, nedskrivninger eller salg. Med denne strategien veksler et produkts pris mellom “høy” og “lav” over en gitt tidsperiode.

Høy lav pris

Bryter ned høye lave priser

En høy lavprissettingsstrategi kombinerer aspekter ved prisskimming. Prisskimming. Prisskimming, også kjent som skumprising, er en prisstrategi der et firma tar en høy startpris og deretter gradvis senker prisen til og tapslederprissetting. lederprisstrategi, et begrep vanlig i markedsføring, refererer til en aggressiv prisstrategi der en butikk priser sine varer under kostnad til. Det innebærer å redusere prisene på produkter gjennom salgsopprykk og øke prisen etter kampanjen. Salgsfremmende salg er et viktig aspekt av strategien, ettersom det skaper en følelse av haster - for eksempel “få det mens det er et godt kjøp!”.

I tillegg til, i likhet med en prisstrategi for tapsleder, har høy lav prissetting som mål å drive butikktrafikk og forhåpentligvis oppfordre forbrukerne til å kjøpe flere varer når de er i butikken. For eksempel kan prisen på et produkt over en tidsperiode se ut som følger under prisstrategien.

Høy lav pris - diagram

Begrunnelsen bak denne prisstrategien er å gi forbrukerne oppfatningen av et kupp og derved å generere høyt salg i en kampanjeperiode. Ved å bruke rabatt på et produkt som er priset "høyt", vil det være større sannsynlighet for at forbrukerne kjøper produktet på grunn av deres antagelse om at det er et godt kjøp. I utgangspunktet etablerer den innledende høye prisen verdien av produktet for forbrukerne. Når prisen senere blir redusert i løpet av en kampanjeperiode, blir den lave prisen etablert som et kupp for forbrukerne.

Strategiens mål er i utgangspunktet det samme som de fleste forretningsstrategier: øke inntektene, øke kundebasen og forbedre selskapets bunnlinje - fortjeneste. Dette oppnås på følgende måter:

 • Generer mersalg
 • Generer spenning, kjør trafikk til butikken, og stimuler til salg av andre produkter
 • Selg (turn) inventar Inventory Inventory er en omløpskonto som finnes i balansen, som består av alle råvarer, pågående arbeid og ferdige varer som et selskap har samlet. Det blir ofte ansett som den mest illikvide av alle omløpsmidler - det er dermed ekskludert fra telleren i beregningen av hurtigforhold. som ellers ikke kan selges til den opprinnelige prisen

Høy lav pris og referansepris

Når du bruker denne prisstrategien, må det opprettes en referansepris. Referanseprisen er prisen som kjøperne sammenligner med den nedsatte salgsprisen på produktet. Referanseprisen er viktig ved høy lavprising, da den får forbrukerne til å oppfatte at produktet er et røverkjøp når det tilbys til en vesentlig lavere pris.

Tenk for eksempel på et produkt med en normal salgspris på $ 15. 50% rabatt blir brukt, noe som resulterer i en “lav” pris på $ 7,50. I denne sammenheng er $ 15-prisen referansepris.

Fordeler med høy lav pris

 • Inntektsgenerering : Ved å tilby et produkt på forskjellige prisnivåer, kan et firma generere mersalg og nå mer prisfølsomme forbrukere.
 • Opphisselse : Bedrifter som bruker strategien genererer forbrukerens spenning og skaper en "kjøp den mens den er i salg" -atmosfære.
 • Økt butiktrafikk : Kampanjer øker trafikken til firmaet, noe som kan hjelpe det med å få eksponering og generere mersalg på andre varer.
 • Dreiebeholdning : Strategien kan brukes til å selge saktebeholdning.

Ulemper

 • Markedsføringskostnader : Ettersom strategien er sterkt avhengig av salgsfremmende kampanjer, krever den sterk markedsføringsinnsats og medfører betydelige reklameutgifter.
 • Forbrukerens forventninger : Prisstrategien risikerer å oppmuntre forbrukerne til alltid å vente på et salg før de kjøper varer i butikken.
 • Risiko for å miste fortjeneste : Selv om strategien genererer ekstra trafikk og salg for butikken, er det viktig å introdusere andre varer i butikken for å generere mersalg. En butikk risikerer å tape penger hvis forbrukerne bare kjøper den nedsatte varen.
 • Oppfatning av kvalitet : Forbrukerne kan tro at varene blir diskontert fordi de er av dårlig kvalitet. Denne troen kan skape en følelse av at butikkens varer har lavere kvalitet enn konkurrentene.

Tilleggsressurser

Finance er den offisielle leverandøren av Financial Modelling and Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-sertifisering Bli med på 350 600 studenter som jobber for selskaper som Amazon, JP Morgan og Ferrari-sertifiseringsprogram, designet for å forvandle alle til en verdensklasse finansanalytiker. For å fortsette å lære og utvikle kunnskapen din om økonomisk analyse, anbefaler vi på det sterkeste de ekstra finansressursene nedenfor:

 • Markedsposisjonering Markedsposisjonering Markedsposisjonering refererer til evnen til å påvirke forbrukernes oppfatning av et merke eller produkt i forhold til konkurrenter. Målet med markedet
 • Prisdiskriminering Prisdiskriminering Prisdiskriminering refererer til en prisstrategi som belaster forbrukerne forskjellige priser for identiske varer eller tjenester. Ulike typer priser
 • Price Taker Price Taker En pristaker, i økonomi, refererer til en markedsdeltaker som ikke er i stand til å diktere prisene i et marked. Derfor må en pristaker akseptere den rådende markedsprisen. En pristaker mangler nok markedsmakt til å påvirke prisene på varer eller tjenester.
 • Totalt adresserbart marked Totalt adresserbart marked (TAM) Totalt adresserbart marked (TAM), også referert til som totalt tilgjengelig marked, er den totale inntektsmuligheten som er tilgjengelig for et produkt eller en tjeneste hvis

Siste innlegg