TIMEVALUE-funksjon - Konverter tekst til tidsverdi i Excel

TIMEVALUE-funksjonen er kategorisert under Excel DATE / TIME-funksjoner. TIMEVALUE hjelper oss med å konvertere en tekstrepresentasjon av en tid til MS Excel Excel Resources Lær Excel online med 100-talls gratis Excel-veiledninger, ressurser, guider og jukseark! Finansressursene er den beste måten å lære Excel på dine egne vilkår. tid.

I MS Excel lagres tid internt som en numerisk verdi. Det gjenkjenner ikke tid i tekstform. Derfor tillater TIMEVALUE-funksjonen oss å konvertere tekstrepresentasjonen til en tid til en desimal som er gjenkjennelig som tid.

I finansiell analyse Finansanalytiker Jobbeskrivelse Finansanalytikerens stillingsbeskrivelse nedenfor gir et typisk eksempel på alle ferdigheter, utdannelse og erfaring som kreves for å bli ansatt for en analytikerjobb i en bank, institusjon eller selskap. Utfør sporing av økonomiske prognoser, rapportering og operasjonelle beregninger, analyser økonomiske data, opprett økonomiske modeller, TIMEVALUE er nyttig når du gjør tidsberegninger, for eksempel timelønn, eller konverterer tid importert fra eksterne kilder i tekstform til et riktig serienummer.

Formel

= TIMEVALUE (time_text)

TIMEVALUE-funksjonen bruker følgende argumenter:

Time_text (obligatorisk argument) - Dette er en tekststreng som representerer en tid. I tekststrengen må vi skille timer, minutter og sekunder med kolon.

For eksempel, hvis vi bare oppgir to verdier (atskilt med et kolon) som 04:54, vil TIMEVALUE behandle det som timer og minutter, ikke minutter og sekunder. Hvis vi vil representere 4 minutter og 54 sekunder, må vi spesifikt notere timer som null. Det er som "00:04:54."

Hvordan bruker jeg TIMEVALUE-funksjonen i Excel?

Som en regnearkfunksjon kan TIDSVALD-funksjonen legges inn som en del av en formel i en celle i et regneark.

La oss vurdere noen eksempler for å forstå bruken:

Eksempel 1

La oss se resultatene vi får i forskjellige tekstrepresentasjoner. TIMEVALUE-funksjonen brukes til å konvertere tekstrepresentasjoner av ganger til desimalverdier som kan forstås som ganger i Excel.

TIMEVALUE Funksjon

Resultatene vi får i et regneark er vist nedenfor:

TIMEVALUE Funksjon - Eksempel 1

Celle A2 viser tid i PM, slik at desimalet returnerte til 20.30, mens i neste rad er desimal som returneres til 8.30 for tiden i AM.

Verdien i celle A6 er en dato og tid. I dette tilfellet ignorerte TIMEVALUE-funksjonen datodelen av verdien og brukte nettopp tidsdelen.

Hvis vi ønsker å beregne forskjellen mellom 20.30 og 8.30, kan vi bruke formelen = TIMEVALUE (“8:30 PM”) - TIMEVALUE (“8:30 AM”). Resultatet vi ville få er nedenfor:

TIMEVALUE Funksjon - Eksempel 1a

Som vi vet er tider i Excel vanlige desimaltall formatert for å se ut som tider. Og ettersom de er tall, kan vi legge til og trekke ganger akkurat som med alle andre numeriske verdier.

Eksempel 2

Anta at vi importerte data i følgende format:

TIMEVALUE Funksjon - Eksempel 2

Nå ønsker vi å sette dato og tid i separate kolonner. For dette kan vi bruke formlene = DATEVALUE (LEFT (B5,10)) og = TIMEVALUE (MID (B5,12,8)).

TIMEVALUE Funksjon - Eksempel 2a

TIMEVALUE Funksjon - Eksempel 2b

For å få datoen trekker vi ut de første 10 tegnene i verdien med VENSTRE: så DATOVERDI (VENSTRE (B5,10)) vil returnere datoen som 03/01/17.

TIMEVALUE Funksjon - Eksempel 2c

Resultatet er en tekststreng. For at Excel skal tolke det som en dato, bryter vi inn VENSTRE i DATOVERDI, som konverterer teksten til en riktig Excel-datoverdi.

For tiden trekker vi ut 8 tegn fra midten av verdien med MID: MID (B5,12,8), som returnerer "12:28:48." Resultatet er i tekstform, så vi bruker TIMEVALUE til å tolke og konvertere det til Excel-tid.

Ting å huske på TIMEVALUE-funksjonen

  1. TIMEVALUE ble introdusert i MS Excel 2000 og er tilgjengelig i alle senere versjoner.
  2. #VERDI! error - Oppstår når noen av de gitte argumentene ikke kan gjenkjennes som en gyldig Excel-tid.

Klikk her for å laste ned Excel-filen

Tilleggsressurser

Takk for at du leser Finance-guiden til viktige Excel-funksjoner! Ved å ta deg tid til å lære og mestre disse funksjonene, vil du øke hastigheten på din økonomiske analyse betydelig. For å lære mer, sjekk ut disse ekstra økonomiressursene:

  • Excel-funksjoner for økonomi Excel for økonomi Denne Excel for finans-guiden lærer de 10 beste formlene og funksjonene du må vite for å være en god finansanalytiker i Excel. Denne guiden har eksempler, skjermbilder og trinnvise instruksjoner. Til slutt laster du ned den gratis Excel-malen som inkluderer alle økonomifunksjonene dekket i opplæringen
  • Avansert Excel Formel Course
  • Avanserte Excel-formler du må vite Avanserte Excel-formler må vite Disse avanserte Excel-formlene er avgjørende for å kjenne og vil ta dine økonomiske analyseferdigheter til neste nivå. Avanserte Excel-funksjoner du må vite. Lær de 10 beste Excel-formlene hver finansanalytiker i verdensklasse bruker regelmessig. Disse ferdighetene vil forbedre regnearkarbeidet ditt i enhver karriere
  • Excel-snarveier for PC og Mac Excel-snarveier PC Mac Excel-snarveier - Liste over de viktigste og vanligste MS Excel-snarveiene for PC- og Mac-brukere, økonomi, regnskapsyrker. Tastatursnarveier gir deg raskere modellering og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigering, bånd, lim inn spesial, data manipulering, formel og celle redigering, og andre mangler

Siste innlegg