SØK-funksjon - Formel, eksempler, hvordan du bruker søk i Excel

SØK-funksjonen er kategorisert under Excel TEKST-funksjoner Funksjoner Liste over de viktigste Excel-funksjonene for finansanalytikere. Dette juksearket dekker hundrevis av funksjoner som er kritiske å kjenne som en Excel-analytiker. SØK returnerer posisjonen til et spesifisert tegn eller understreng i en gitt tekststreng.

I finansanalyse Analyse av finansregnskap Hvordan utføre analyse av finansregnskap. Denne guiden vil lære deg å utføre en regnskapsanalyse av resultatregnskapet, balansen og kontantstrømoppstillingen inkludert marginer, forhold, vekst, likviditet, gearing, avkastning og lønnsomhet. , SØK-funksjonen kan være nyttig hvis vi ønsker å finne plasseringen til en tekst i en streng. For eksempel kan vi bruke funksjonen til å finne posisjonen til bokstaven "n" i ordet "navn."

Formel

= SØK (søketekst, innenfor_tekst, [startnummer])

SØK-funksjonen bruker følgende argumenter:

  1. Search_text (obligatorisk argument) - Dette er tegnet eller understrengen vi ønsker å søke.
  2. Within_text (obligatorisk argument) - Tekststrengen vi trenger for å søke.
  3. Start_num (valgfritt argument) - Spesifiserer posisjonen innen_tekststrengen som søket skal begynne fra. Hvis vi utelater dette argumentet, vil det ta på seg standardverdien på 1, det vil si at det begynner søket i begynnelsen av strengen inside_text.

Hvordan bruker jeg SØK-funksjonen i Excel?

Som en regnearkfunksjon kan SØK legges inn som en del av en formel i en celle i et regneark. For å forstå bruken av funksjonen, la oss se på et eksempel:

Eksempel

Anta at vi importerte data fra en ekstern kilde, og vi ønsker å finne visse tegn fra verdiene gitt nedenfor:

SØK-funksjon

Resultatene i Excel er gitt i skjermbildet nedenfor:

SØK-funksjon - Eksempel

Noen notater om SØK-funksjonen:

1. # VERDI! feil - Oppstår når:

en. Den gitte søketeksten finnes ikke i den medfølgende tekststrengen.

b. Den gitte [start_num] er mindre enn null eller er større enn lengden på den angitte strengen.

2. Vi kan bruke følgende jokertegn i argumentet search_text:

en. ? - Matcher et enkelt tegn.

b. * - Matcher hvilken som helst sekvens med tegn. For eksempel vil tilstanden "A * e" matche ethvert underlag som begynner med "A" og slutter med "e".

3. FINN-funksjonen støtter ikke store og små bokstaver eller bruk av jokertegn, så vi kan bruke SØK-funksjonen til å søke uten store og små bokstaver og / eller å bruke jokertegn.

Klikk her for å laste ned Excel-filen

Tilleggsressurser

Takk for at du leser Finance-guiden til viktige Excel-funksjoner! Ved å ta deg tid til å lære og mestre disse funksjonene, vil du øke hastigheten din økonomiske modellering betydelig. For å lære mer, sjekk ut disse ekstra økonomiressursene:

  • Avansert Excel Formel Course
  • Avanserte Excel-formler du må vite Avanserte Excel-formler må vite Disse avanserte Excel-formlene er avgjørende for å kjenne og vil ta dine økonomiske analyseferdigheter til neste nivå. Avanserte Excel-funksjoner du må vite. Lær de 10 beste Excel-formlene hver finansanalytiker i verdensklasse bruker regelmessig. Disse ferdighetene vil forbedre regnearkarbeidet ditt i enhver karriere
  • Excel-snarveier for PC og Mac Excel-snarveier PC Mac Excel-snarveier - Liste over de viktigste og vanligste MS Excel-snarveiene for PC- og Mac-brukere, økonomi, regnskapsyrker. Tastatursnarveier gir deg raskere modellering og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigering, bånd, lim inn spesial, data manipulering, formel og celle redigering, og andre mangler
  • Finansiell modelleringssertifisering FMVA®-sertifisering Bli med på 350 600 studenter som jobber for selskaper som Amazon, JP Morgan og Ferrari

Siste innlegg