JPMorgan Chase & Co - Lær om bankholdingselskapet

JPMorgan Chase & Co er et multinasjonalt bankselskap med hovedkontor i New York City. Det ble en av de beste bankene i USAs toppbanker i USA I følge US Federal Deposit Insurance Corporation var det 6 799 FDIC-forsikrede forretningsbanker i USA per februar 2014. Landets sentralbank er Federal Reserve Bank, som ble til etter at Federal Reserve Act i 1913 ble vedtatt etter sammenslåingen av JP Morgan og Chase Manhattan Bank i desember 2000. Globalt er JPMorgan Chase og Co. den sjette største banken etter eiendeler Finansielle eiendeler Finansielle eiendeler refererer til eiendeler som oppstå fra kontraktsmessige avtaler om fremtidige kontantstrømmer eller fra å eie egenkapitalinstrumenter fra en annen enhet. En nøkkel i verden, med en samlet eiendel på $ 2,5 billioner.Det viser $ 28 billioner i eiendeler under forvaring og administrasjon og sysselsetter 243 355 personer per desember 2016.

JPMorgan Chase-kontor

JPMorgan Chase regnes som en universalbank, så vel som en depotbank, med JP Morgan-merkevaren og Chase Bank-merkevarene som arbeider under vingene. JP Morgan-merkevaren brukes av investeringsbanken, private banking Private Banking Private banking innebærer å tilby personlige finansielle og banktjenester til individuelle kunder med høy formue. Banken tildeler, privat formuesforvaltning Privat formuesforvaltning Privat formueforvaltning er en investeringspraksis som involverer finansiell planlegging, skatteforvaltning, aktivabeskyttelse og andre finansielle tjenester for enkeltpersoner med høy formue (HNWI) eller akkrediterte investorer. Private formueforvaltere skaper et nært samarbeid med velstående klienter for å bidra til å bygge en portefølje som oppnår klientens økonomiske mål. , kapitalforvaltning og divisjoner for egne og verdipapirer.På den annen side brukes bankmerket Chase Manhattan til kommersiell bankvirksomhet, detaljbankaktiviteter i USA og kredittkorttjenester i både USA og Canada.

Historien til JPMorgan & Chase Co.

JPMorgan Chase & Co ble grunnlagt 1. desember 2000, etter fusjonen av JPMorgan og Chase Manhattan Bank. Den kombinerte JPMorgan Chase & Co kjøpte videre Bank One Corporation i 2004, og Bear Stearns og Washington Mutual i 2008. Den eldste forgjengeren er Bank of the Manhattan Company, som ble etablert i 1799.

JP Morgan

JP Morgan er et av datterselskapene til JPMorgan Chase & Co.. Det ble etablert i 1871 som et partnerskap mellom Drexel, Morgan & Co, og navnet ble senere endret til JP Morgan i 1895 etter Drexels død. Det er forgjengeren til noen av de største bankene i verden, inkludert JPMorgan Chase & Co, Morgan Stanley og Deutsche Bank. JP Morgan var en av de mest innflytelsesrike bankene i løpet av de første årene. Den finansierte dannelsen av United States Steel Corporation og New Haven og Hartford Railroad i 1892. Senere i 1895 forsynte den den amerikanske regjeringen med $ 62 millioner dollar gull for å flyte en obligasjonsemisjon for å møte regjeringens ønsket overskudd på $ 100 millioner.

Chase Manhattan Bank

Chase Manhattan Bank ble etablert i 1955 etter at Bank of the Manhattan Company kjøpte Chase National Bank. Bank of the Manhattan Company ble grunnlagt av Aaron Burr i 1799 med det opprinnelige målet om å levere vann til det nedre Manhattan-området. Den ble ledet av David Rockefeller i løpet av 1970- og 1980-tallet da den ble kjent som en av landets mest prestisjefylte finansinstitusjoner. Eiendomskollapsen på 1990-tallet svekket imidlertid selskapet og Chemical Bank kjøpte det i 1996. Chemical Bank beholdt navnet "Chase" i det kombinerte selskapet. Chase Manhattan Bank fusjonerte med JP Morgan i 2000 for å danne JPMorgan Chase & Co.

Fusjon av JP Morgan og Chase Manhattan Corporation

På slutten av 1990-tallet dukket JP Morgan opp som en av USAs største banker på grunn av sin dominans i gjelds- og aksjepapirforsikring. Banken manglet imidlertid en sterk posisjon innen kommersiell bank og investeringsbank. I 1998 offentliggjorde banken sine intensjoner om å slå seg sammen med en annen bank for å utvide listen over tilbudte tjenester.

Chase Manhattan Bank

Noen av de potensielle kandidatene for fusjonen var Credit Suisse, Deutsche Bank AG, Goldman Sachs og Chase Manhattan. I 2000 kunngjorde Chase Manhattan også at de ønsket å slå seg sammen med en amerikansk bank i et forsøk på å styrke sin investeringsbankvirksomhet. JP Morgan og Chase Manhattan Bank gikk med på en fusjon, og de to selskapene dannet JPMorgan Chase og Co. Gjennom det nye selskapet styrket begge bankene sine tjenestetilbud og la til flere tjenester som investeringsbank, detaljbank, kapitalforvaltning, kommersiell bank, private banking, og private equity.

JPMorgan og Chase Manhattan fusjon

JPMorgan Chase forretningssegmenter

JPMorgan Chase and Co. er organisert i fire forretningssegmenter. Segmentene inkluderer:

Forbruker- og samfunnsbank

Forbruker- og samfunnsbankdivisjonen tilbyr tjenester til sine kunder gjennom sine filialer, minibanker, online, mobil og telefonbank. Divisjonen arbeider gjennom sine tre segmenter, forbruker- og forretningsbank, pantelån og kort-, handelsløsninger og auto. Forbruker- og forretningsbank-segmentet tilbyr innskudd, investeringsprodukter og -tjenester til forbrukere, og kontanthåndterings-, innskudds- og betalingsløsninger til små og mellomstore bedrifter. Pantebankdivisjonen tilbyr boliglån, boliglån og pantelån. Kort-, handelsløsninger og bilsegmentet utsteder kredittkort, betalingsløsninger for selgere, billån og leieavtaler og studielån.

Bedrifts- og investeringsbank

Foretaks- og investeringsbankdivisjonen tilbyr en rekke investeringsbanker, markedsføringsprosesser, hovedmegling, stats- og verdipapirprodukter og andre tjenester til globale selskaper, myndigheter, finansinstitusjoner, kommuner og individuelle investorer. Tjenestene tilbys gjennom bank- og markedssegmentet og investortjenester i denne divisjonen. Bankvirksomhet innebærer å gi råd til investorer om bedriftsstrategi og -struktur, kapitalinnsamling i aksje- og gjeldsmarkeder, statstjenester, opprinnelse og service av lån, samt en rekke investeringsprodukter og tjenester. Markeds- og investortjenester omfatter risikostyringsløsninger, primær megling, verdipapirtjenester og verdipapirutlån for kapitalforvaltere og investeringsfond.

Kommersiell bank

Den kommersielle bankdivisjonen tilbyr finansielle løsninger som egne tjenester, kapitalforvaltning og investeringsbank. Det gir også finansiering til eiendomsinvestorer og eiendomseiere. Divisjonen inkluderer spesialister og finanseksperter som tilbyr bransjekunnskap til finansinstitusjoner, ideelle organisasjoner, multinasjonale selskaper og regjeringer.

Kapital- og formuesforvaltning

Eiendoms- og formuesforvaltningsdivisjonen tilbyr investeringsforvaltning på tvers av ulike aktivaklasser som aksjer, pengemarkedsfond og renteinntekter. For kunder med investeringsbehov for flere eiendeler, gir divisjonen løsninger på kundenes investeringsbehov. Andre tjenester som tilbys i denne divisjonen inkluderer pensjonsplanlegging, megling og banktjenester. De typiske kundene for denne divisjonen består av investorer, institusjoner og detaljistinvestorer med høy til ultra høy nettoverdi.

Mer lesing

Takk for at du leser Finance-guiden til JP Morgan Chase & Co. Finance er en ledende leverandør av kurs i finansiell modellering for fagfolk i investeringsbanker. For å hjelpe deg med å fremme karrieren din, sjekk ut disse tilleggsressursene nedenfor:

  • Topp investeringsbanker Liste over topp investeringsbanker Liste over de 100 beste investeringsbankene i verden sortert alfabetisk. Topp investeringsbanker på listen er Goldman Sachs, Morgan Stanley, BAML, JP Morgan, Blackstone, Rothschild, Scotiabank, RBC, UBS, Wells Fargo, Deutsche Bank, Citi, Macquarie, HSBC, ICBC, Credit Suisse, Bank of America Merril Lynch
  • Financial Institutions Group Financial Institutions Group (FIG) Financial Institutions Group (FIG) er en gruppe fagpersoner som tilbyr rådgivningstjenester til finansinstitusjoner. Noen av tjenestene som FIG tilbyr inkluderer fusjoner og oppkjøp, rekapitalisering, kapitalinnsamling, økonomisk restrukturering, verdivurderinger, økonomiske ekspertuttalelser og andre rådgivningstjenester.
  • Hvordan få jobb i investeringsbank Hvordan få jobb i investeringsbank? Denne guiden vil skissere hvordan du får en jobb i investeringsbank ved å bruke de tre beste taktikkene: nettverk og CV, intervjuprep og tekniske ferdigheter
  • Betegnelse på finansiell modelleringsanalytiker FMVA®-sertifisering Bli med på 350 600+ studenter som jobber for selskaper som Amazon, JP Morgan og Ferrari

Siste innlegg