Toppbanker i Oman - Oversikt og guide til topp 10 banker i Oman

Det er 17 lisensierte utenlandske og lokale forretningsbanker og to spesialiserte banker i Oman. Central Bank of Oman lisensierer og regulerer den lokale banksektoren, overvåker renten og utsteder utviklingsobligasjoner og sedler. I 2015 rapporterte banker i Oman samlede eiendeler på 73 milliarder dollar, den minste i GCC.

I følge Moody's er utsiktene for Omans banksystem stabile, ettersom offentlige lån, sammen med høyere hydrokarbonproduksjon, forventes å støtte et sunt nivå av offentlige utgifter og bidra til å stabilisere den innenlandske økonomien.

For alle som vurderer en karriere innen bankvirksomhet i Oman, er denne listen over de beste bankene i Oman en nyttig guide om hvor du skal begynne. For å lære mer, se våre lister over finansinstitusjoner. Bedrifter Lister over de viktigste aktørene innen bedriftsfinansiering. Vi har lister over de viktigste finansselskapene, bankene, institusjonene, regnskapsbyråene og selskapene i bransjen. Bla gjennom disse guidene for å forberede deg på en karriere innen finansielle tjenester og start nettverk i dag for å få fart på karrieren din

Banker i Oman

De beste bankene i Oman er:

Bank Muscat

Bank Muscat ble etablert i 1982 og er den ledende leverandøren av finansielle tjenester i Sultanatet Oman. Banken tilbyr tjenester innen bedriftsbank, detaljhandel, investeringsbank, islamsk bank, statskasse, privat bank og kapitalforvaltning. Hovedkontoret i Muscat har ca. 3000 ansatte. Det fører tilsyn med et nettverk med 149 filialer, 645 minibanker og CDM-er og mer enn 10 000 PoS-terminaler.

Internasjonalt administrerer Bank of Muscat en filial i Riyadh, Kuwait og et representasjonskontor i Dubai (UAE) og Singapore. Muscat Capital LLC, en Saudi-Arabia-basert megler- og investeringsbankenhet, er et 100% datterselskap av banken.

I 2016 rapporterte banken en forvaltningskapital på 32,58 milliarder dollar og en nettoinntekt på 455 millioner dollar.

Bank Dhofar

Bank Dhofar ble stiftet i 1992 og har hovedkontor i Muscat. Banken opererer gjennom ulike forretningssegmenter: Retail Banking, Corporate Banking, og Treasury and Investments. For tiden administrerer den et nettverk med 58 filialer (BankDhofar), 10 filialer av Maisarah Islamic Banking, 127 minibanker, 49 CDM-er og 5 FFM-er.

Fra og med 2016 var bankens samlede eiendeler 9,4 milliarder dollar og nettoinntekten 121 millioner dollar.

National Bank of Oman

National Bank of Oman Bank ble grunnlagt i 1972 og var den første av de lokale bankene i Oman. Banken opererer gjennom ulike forretningssegmenter: Retail Banking, Wholesale Banking, Commercial Banking og Funding Center. Hovedkontoret i Muscat sysselsetter rundt 1500 personer.

Fra og med 2016 utgjorde bankens forvaltningskapital 8,5 milliarder dollar, og nettoresultatet nådde 156 millioner dollar.

Alizz Islamic Bank

Alizz Islamic Bank ble etablert i 2012 og har hovedkontor i Ruwi. Den islamske banken opererer gjennom tre segmenter: Retail Banking, Corporate Banking og Treasury. Den administrerer et nettverk med syv filialer.

I 2016 rapporterte banken eiendeler på USD 992 millioner og driftsinntekter på USD 23 millioner.

Oman Arab Bank

Oman Arab Bank ble grunnlagt i 1972 og er et datterselskap av Oman International Development and Investment Company SAOG. Banken opererer gjennom fire segmenter: Retail Banking, Corporate Banking, Support and Unallocated Functions, og Islamic Banking. Det tilbyr også Sharia 'islamske bankprodukter og -tjenester som omfatter Ijarah, Murabaha, Mudarbah og Diminishing Musharakah under Al Yusr-merket. Hovedkontoret i Al-Ghubra, Muscat, har rundt 1100 ansatte.

Fra og med 2016 var bankens totale eiendeler 5 363 millioner dollar, og den totale inntekten var 64 millioner dollar.

Bank Nizwa

Bank Nizwa ble opprettet i 2012 og har hovedkontor i Muscat. Banken opererer i tre segmenter: Retail Banking, Corporate Banking og Treasury and Investment Banking. Med 330 ansatte driver det et nettverk med 11 filialer i Sultanatet Oman.

Fra og med 2016 utgjorde bankens totale eiendeler 5 363 millioner dollar, og nettoresultatet nådde 64 millioner dollar.

Ahli Bank

Ahli Bank ble etablert i 1983 og er basert i Muscat. Den opererer i fire segmenter: Retail Banking; og bedriftsbank, statskasse og investeringer. Det tilbyr også internasjonale banktjenester. Det har 549 ansatte og fører tilsyn med et nettverk med 20 filialer i Sultanatet Oman.

I 2016 rapporterte banken en forvaltningskapital på US $ 4,931 millioner og et nettoresultat på USD 77 millioner.

Bank Sohar

Bank in Sohar ble opprettet i 2007 og har hovedkontor i Muscat. Banken opererer gjennom segmentene Wholesale Banking, Retail Banking, Government and Project Finance Syndication, Investments, Treasury og Islamic Banking. Med rundt 700 ansatte administrerer det et nettverk av 27 kommersielle bankkontorer og fem islamske bankkontorer.

Fra og med 2016 var bankens totale eiendeler USD 6,545 millioner, og den totale inntekten var USD 49 millioner.

Beirut Oman Bank

Etablert i 2006, er Beirut Oman Bank en filial av Bank of Beirut Libanon. Banken driver fire filialer i sultanatet Oman, inkludert Muscat, Sohar, Ghubrah og The Wave. Omans filial har totalt 150 ansatte. Den vant den beste utenlandske bankprisen på Banking & Finance Awards 2017.

Fra og med 2016 utgjorde bankens totale eiendeler 129 milliarder dollar og totale inntekt nådde 491 millioner dollar.

HSBC Oman

HSBC Oman ble grunnlagt i 1948 og opererer som en av forretningsbankene i Oman. Basert i Seeb har banken rundt 900 personer. Den opererer gjennom segmentene Retail Banking and Wealth Management (RBWM), Commercial Banking (CMB) og Global Banking and Markets (GB&M).

I 2016 rapporterte banken en forvaltningskapital på 5 854 millioner dollar og et nettoresultat på 44 millioner dollar.

Karrierer innen investeringsbank

For å bryte inn i investeringsbank, jobber Bla gjennom stillingsbeskrivelser: krav og ferdigheter for stillingsannonser i investeringsbank, aksjeforskning, statskasse, FP&A, bedriftsøkonomi, regnskap og andre finansområder. Disse stillingsbeskrivelsene er samlet ved å ta de vanligste lister over ferdigheter, krav, utdannelse, erfaring og annet. Det er flere viktige ting å fokusere på. Disse inkluderer nettverk, gjenoppta mal for gjenoppta investeringsbank Fortsett. Lær hvordan du skriver et CV for investeringsbank (Analyst eller Associate) med Finance gratis guide og CV-mal. IB-CV er unikt. Det er viktig å skreddersy CV-en din til bransjestandarden for å unngå å bli umiddelbart slettet, erfaring,og økonomiske modelleringsevner Finansielle modelleringsevner Lær de 10 viktigste økonomiske modelleringsevnene og hva som kreves for å være gode på økonomisk modellering i Excel. De viktigste ferdighetene: regnskap. For å lære mer, utforsk vårt interaktive karrierekart….

For bankkarrierer vil du ha en betydelig fordel over konkurrentene med våre økonomiske modelleringskurs.

Tilleggsressurser

Dette har vært Finance sin guide til de beste bankene i Oman. For alle som leter etter en karriere innen bank, er denne listen et flott sted å starte nettverket ditt. Se også disse tilleggsressursene:

  • Topp 10 banker i De forente arabiske emirater Toppbanker i De forente arabiske emirater De forente arabiske emirater er sentralbanken i landet. Det er 23 lokale og 26 utenlandske banker i De forente arabiske emirater. Større banker dominerer landets banksektor, med de fem største bankene som står for om lag 60% av sektorens eiendeler.
  • Topp 10 banker i Kuwait Toppbanker i Kuwait For tiden er det 11 lokale banker i Kuwait. Kuwait Central Bank fører tilsyn med bankene i landet, opprettholder stabiliteten til Kuwaiti Dinar og fungerer som bankmann og finansiell rådgiver for regjeringen.
  • Investeringsbankintervju spørsmål Intervjuer Ace ditt neste intervju! Ta en titt på Finance's intervjuguider med de vanligste spørsmålene og de beste svarene for enhver stilling innen corporate finance. Intervju spørsmål og svar for økonomi, regnskap, investeringsbank, aksjeforskning, kommersiell bank, FP&A, mer! Gratis guider og øvelser for å få tak i intervjuet ditt
  • Gå meg gjennom en DCF Gå meg gjennom en DCF Spørsmålet, gå meg gjennom en DCF-analyse er vanlig i investeringsbankintervjuer. Lær hvordan du får tak i spørsmålet med Finance sin detaljerte svarveiledning. Bygg en 5-årsprognose over uberørt fri kontantstrøm, beregne en terminalverdi og diskonter alle disse kontantstrømmene til nåverdien ved hjelp av WACC.
  • Finansiell modelleringsguide Gratis finansiell modelleringsveiledning Denne økonomiske modelleringsveiledningen dekker Excel-tips og beste praksis om antakelser, drivere, prognoser, kobling av de tre uttalelsene, DCF-analyse, mer

Siste innlegg