Suksessavgift - Hvordan suksessavgiftsstrukturen fungerer i bank

In finance Guide to Becoming a Financial Analyst Hvordan bli finansanalytiker. Følg Finance-guiden om nettverk, CV, intervjuer, økonomiske modelleringsferdigheter og mer. Vi har hjulpet tusenvis av mennesker med å bli finansanalytikere gjennom årene og vet nøyaktig hva som skal til. , er et suksessgebyr en kommisjon betalt til en rådgiver (vanligvis en investeringsbank IBD - Investment Banking Division IBD er et akronym for Investment Banking Division i den samlede investeringsbanken. IBD har ansvar for å samarbeide med selskaper, institusjoner og myndigheter for å kapitalinnsamling (garanti i aksje-, gjelds- og hybridmarkeder) samt for gjennomføring av fusjoner og oppkjøp) for å fullføre en transaksjon. Gebyret er betinget av å lykkes med å hjelpe klienten med å nå sitt mål,og justerer dermed interessene til klienten og rådgiveren.

I en fusjons- og oppkjøpsprosess er en suksessavgift vanligvis en prosentandel av avtalen eller foretaksverdien Enterprise Value Enterprise Value, eller Firm Value, er hele verdien av et firma som er lik egenkapitalverdien, pluss nettogjeld, pluss eventuelle minoritetsinteresser, brukt i verdsettelse. Det ser på hele markedsverdien i stedet for bare egenkapitalverdien, så alle eierinteresser og aktivakrav fra både gjeld og egenkapital er inkludert. av virksomheten som blir kjøpt eller solgt.

Suksessavgift

Fordeler med en suksessavgiftsstruktur

Det er mange grunner til å bruke en betinget suksessavgiftsstruktur for en avtale. Sammenslåing I bedriftsfinansiering er en sammenslåing kombinasjonen av to eller flere selskaper til et større enkelt selskap. I regnskap refererer en sammenslåing, eller konsolidering, til kombinasjonen av regnskap. eller transaksjon.

Fordelene med betingede gebyrstrukturer inkluderer følgende:

 • Justering av interesser mellom klient og rådgiver
 • Potensielle besparelser, eller kostnadseffektivitet, siden det ikke betales gebyr hvis det ikke er noe vellykket resultat
 • Incentiviserer rådgiveren for å få best mulig avtale (siden en bedre, mer innbringende avtale oversettes til en større provisjonskontroll)
 • Den enkle gebyrstrukturen er lett å forstå

Ulemper med en suksessavgiftsstruktur

Som alt i virksomheten, er det avveininger å vurdere når du skal bestemme om du vil bruke en suksessavgiftsstruktur eller ikke.

De potensielle ulempene med betingede gebyrordninger inkluderer:

 • Hvis sannsynligheten for suksess er lav, kan rådgiveren gjøre lite innsats for å jobbe med avtalen, siden de tviler på at de vil kunne tjene en provisjon.
 • Hvis gebyrstrukturen er for et fast gebyr, et gebyr som er det samme uavhengig av verdien av avtalen, kan rådgiveren bli oppmuntret til å avslutte avtalen så raskt som mulig i stedet for å bruke tid på å prøve å få en bedre avtale som vil ikke gi dem ekstra penger. I en slik situasjon kan det hende at klientens og rådgiverens interesser ikke er tilstrekkelig tilpasset.
 • Rådgiveren utsettes for mye risiko hvis de jobber med en avtale med muligheten for at de - hvis de ikke klarer å sette en avtale sammen - kan tjene noe i det hele tatt for sin innsats. (På grunn av denne muligheten gir mange betingede gebyrordninger at rådgiveren får noen nominell kompensasjon for sin tid og innsats, selv om de til slutt ikke lykkes med å hjelpe klienten med å etablere en avtale.)
 • En potensiell ulempe for klienten er at en suksessavgift kan være dyrere enn en arbeidsavgift eller fast kostnad.

Eksempel på gebyrstruktur på en avtale

Tenk deg en klient henvender seg til en investeringsbank for å selge selskapet til høyest mulig pris. Følgende gebyrstruktur er forhandlet: 2% av transaksjonsverdien opp til $ 500 millioner og 5% av eventuell merverdi over $ 500 millioner. Med den store prosentvise differansen for eventuelle inntekter på over $ 500 millioner, blir rådgiveren sterkt stimulert til å jobbe med den høyest mulige salgsprisen for klienten.

Anta i dette eksemplet at banken finner en kjøper for virksomheten som er villig til å betale $ 650 millioner. Den totale suksessavgiften vil være $ 10 millioner på den første delen av transaksjonskostnaden og $ 7,5 millioner på merverdien over $ 500 millioner, for en total avgift på $ 17,5 millioner.

Serier av suksessgebyrer

Det er et bredt spekter av gebyrer som belastes ved salg av en virksomhet i investeringsbank. Nedenfor er en veldig grov retningslinje for områder som vanligvis kan sees i bransjen:

 • $ 0-10 millioner:> 10%
 • $ 10-100 millioner: 3-10%
 • $ 100 millioner - $ 1 milliard: 1-3%
 • > 1 milliard dollar: 0,5-1%

Tilleggsressurser

Takk for at du har lest Finance-guiden til en suksessavgift i investeringsbankrådgivningsvirksomheten. For å fortsette å lære og fremme karrieren din, vil disse ekstra økonomiressursene være nyttige:

 • Aksjeforskning vs investeringsbank Aksjeforskning vs investeringsbank Aksjeforskning vs investeringsbank. Når du ser på en karriere i kapitalmarkedene, er det viktig å forstå om du er bedre egnet for investeringsbank eller aksjeforskning. Begge tilbyr utmerket arbeidserfaring og god lønn. Å velge det ene fremfor det andre kommer egentlig ned på personlighet mer enn noe annet.
 • Investment Banking Career Path Investment Banking Career Path Investeringsbank karriereveiledning - planlegg din IB karrierevei. Lær om lønn til investeringsbank, hvordan bli ansatt og hva du skal gjøre etter en karriere i IB. Investeringsbankdivisjonen (IBD) hjelper myndigheter, selskaper og institusjoner med å skaffe kapital og fullføre fusjoner og oppkjøp (M&A).
 • Guide for økonomisk modellering Gratis guide for finansiell modellering Denne guiden for finansiell modellering dekker Excel-tips og beste praksis for antakelser, drivere, prognoser, kobling av de tre uttalelsene, DCF-analyse, mer
 • Program for finansiell analytiker FMVA®-sertifisering Bli med på 350 600 studenter som jobber for selskaper som Amazon, JP Morgan og Ferrari

Siste innlegg

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found