Agn og bryter - Oversikt, hvordan det fungerer og advarselstegn

Agn og bytte er en uredelig aktivitet der et selskap annonserer varer til en utrolig lav pris med sikte på å erstatte dem med dårligere eller dyrere alternativer på kjøpstidspunktet Salgs- og kjøpsavtale Salgs- og kjøpsavtalen (SPA) representerer resultatet av sentrale kommersielle og prisforhandlinger. I hovedsak angir det de avtalte elementene i avtalen, inkluderer en rekke viktige beskyttelser til alle involverte parter og gir den juridiske rammen for å fullføre salget av en eiendom. . Akkurat som ormen på slutten av en fiskestang, bruker selskaper lavere priser for å lokke kunder til tilbudene sine. Imidlertid, i stedet for å få varen opprinnelig annonsert - varen som "agnet" dem for å komme og handle, prøver selskapet å bytte og selge forbrukeren et helt annet produkt.

Agn og bryter

I mange tilfeller er varen forhandleren prøver å selge enten av dårligere kvalitet eller dyrere enn det annonserte produktet. Uansett er det en bedrageri som er straffbar i en domstol.

Hvordan et lokkemiddel og svindel fungerer

Det starter når et selskap annonserer et produkt til en pris som er godt under den nåværende markedsprisen. For eksempel annonseres et nytt 10-tommers Android-nettbrett for $ 100 når den vanlige markedsprisen er $ 400. Selv om de fleste av avtalene vanligvis er for gode til å være sanne, er et betydelig antall forbrukere Kjøpertyper Kjøpertyper et sett med kategorier som beskriver forbrukernes vaner. Forbrukeratferd avslører hvordan de kan henvende seg til mennesker med forskjellige vaner. Dessverre, når kunden besøker butikken, blir han konfrontert med et av alternativene nedenfor:

 • Nettbrettet eller annet annonsert produkt er utsolgt, men kunden får beskjed om at andre lignende alternativer er tilgjengelige - til en høyere pris. For eksempel kan leverandøren prøve å selge kunden et mye mindre nettbrett som er dårligere i alle aspekter enn det som er annonsert til $ 100. Etter å ha gått helt til butikken, ender det ofte med at et stort flertall av forbrukerne kjøper erstatningsprodukter Erstatningsprodukter Erstatningsprodukter gir forbrukerne valg når de tar kjøpsbeslutninger ved å tilby like gode alternativer, og øker dermed bruken. Fra et selskaps perspektiv skaper imidlertid erstatningsprodukter en rivalisering. Som et resultat kan bedrifter pådra seg høye markedsførings- og kampanjekostnader når de konkurrerer om å unngå å forlate butikken skuffet og tomhendt.
 • I et forsøk på å overtale kunden til å kjøpe, vil leverandøren komme med unnskyldninger. Kjøperen vil få beskjed om at det tilgjengelige produktet tilbyr bedre funksjoner og fungerer bedre enn det opprinnelige produktet i annonsen, eller at det annonserte produktet bare var tilgjengelig for de ti første kundene.

Tilbud som ikke faller under Bait and Switch-kategorien

Kjøpere bør være forsiktige med selgere som bruker agn-og-bytt-taktikk. Imidlertid bør de også være i stand til å identifisere situasjoner som ikke er agn og bytter.

En forbruker som feilaktig anklager en leverandør eller et selskap for å bruke en slik strategi, kan komme til å møte betydelige juridiske konsekvenser. Her er noen situasjoner som kan oppfattes som agn og bryter, men som faktisk ikke er:

1. Prisfeil

Prisfeil er en av de vanligste klagene som kunder feilaktig klassifiserer som agn og bryter. En prisfeil er en reell feil gjort av en leverandør som lister opp feil produktpris. Heldigvis er situasjonen lett å finne ut av. Tenk deg en helt ny 60-tommers LCD-TV som er feil prismerket til $ 50. Åpenbart vil ingen forhandler selge et slikt TV-apparat til den prisen.

I en slik situasjon kan kunden kanskje kjøpe produktet til en vanvittig avtale. Men når selgeren oppdager feilen, vil han sannsynligvis følge opp saken ved å sende en e-post og kansellere bestillingen. Han kan også utstede en refusjon hvis kunden allerede har betalt for varen.

2. Få enheter tilgjengelig

En annen forekomst der kjøpere gråter "agn-og-bryter" når taktikken ikke gjelder, er når det faktisk er begrensede mengder av et bestemt produkt. En butikk Virksomhetssegment Et forretningssegment er et underavsnitt av selskapets samlede virksomhet der det er etablert en egen produktlinje. Et forretningssegment kan være eier som kan tilby et produkt med rabatt, men også si at tilbudet bare vil være tilgjengelig for de ti første kundene (da han bare har 10 av det aktuelle produktet på lager). Arrangementet kan ikke klassifiseres som en agn-og-bryter-strategi fordi selgeren i utgangspunktet ga klare detaljer angående tilbudet.

Advarselstegn på agn og bryter

For å identifisere en lokkemiddel og svitsj-svindel på riktig måte, pass på følgende røde flagg:

 • En leverandør som gjør forespørsler om kundens betalingsdetaljer for tidlig. Hvis en online forhandler begynner å be om betalingsdetaljer allerede før kunden kan avklare spesifikasjonene for produktet, kan det være et tegn på at selgeren ikke er ekte.
 • Et selskap som annonserer produkter eller tjenester til svært nedsatte priser uten tilknytning. Det er viktig for en kjøper å lese de små skriftene før de bestemmer seg for å betale for slike produkter.
 • En selger som gir unnskyldninger for at de annonserte produktene er utsolgt eller er dyrere enn som annonsert.
 • En selger som hevder at det annonserte produktet bare er et element i et mye større produkt eller en tjeneste og at man må kjøpe hele pakken.
 • Se opp for dårlig kommunikasjon. Hvis en person planlegger å kjøpe et produkt med høy rabatt, bør han ikke vike fra å spørre om produktet: Er det en eldre modell som siden har blitt erstattet av en nyere, bedre versjon? - Er det et oppusset produkt? Kjøperen bør vurdere hvor sannferdig selgeren svarer på sine henvendelser. Hvis selgeren er motvillig til å gi klar informasjon eller ignorerer kjøperens bekymringer, bør kjøperen tenke på å kjøpe noe.

Sammendrag

Å bruke en agn-og-bytt-strategi for å lokke kjøpere er ikke bare feil, men også ulovlig. Forbrukerne må være forsiktige med avtaler som virker for gode til å være sanne. Hvis et individ blir offer for slik taktikk, har han rett til å rapportere den krenkende parten til den relevante myndigheten (for eksempel Better Business Bureau).

Tilleggsressurser

Finance tilbyr Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-sertifisering Bli med på 350 600 studenter som jobber for selskaper som Amazon, JP Morgan og Ferrari-sertifiseringsprogram for de som ønsker å ta karrieren til neste nivå. For å fortsette å lære og fremme karrieren din, vil følgende finansressurser være nyttige:

 • 5 Ps of Marketing 5 Ps of Marketing De 5 Ps of Marketing - Product, Price, Promotion, Place, and People - er viktige markedsføringselementer som brukes til å posisjonere en virksomhet strategisk. De 5 Pene av
 • Beachhead-strategi Beachhead-strategi Beachhead-strategien refererer til å fokusere ressurser på et lite markedsområde for å gjøre det til et høyborg før du går inn i det bredere markedet
 • Caveat Emptor (Buyer Beware) Caveat Emptor (Buyer Beware) Caveat emptor er en latinsk setning som oversettes som la kjøperen vokte seg. Uttrykket beskriver begrepet i kontraktsrett som legger byrden på forfall
 • Markedsposisjonering Markedsposisjonering Markedsposisjonering refererer til evnen til å påvirke forbrukernes oppfatning av et merke eller produkt i forhold til konkurrenter. Målet med markedet

Siste innlegg