SMART Goal - Definisjon, veiledning og viktigheten av målsetting

Mål er en del av alle aspekter av virksomheten / livet og gir en følelse av retning, motivasjon Mellommenneskelig intelligens Mellommenneskelig intelligens refererer til en persons evne til å forholde seg godt til mennesker og håndtere relasjoner. Det gjør det mulig for folk å forstå behovene og motivasjonene til de rundt seg, noe som bidrar til å styrke deres generelle innflytelse. Mennesker med mellommenneskelig intelligens, et tydelig fokus Ledelse av eksempel Ledelse er en prosess der et individ påvirker atferd og holdninger til andre mennesker. Ledende med et godt eksempel hjelper andre mennesker å se hva som ligger, og avklare viktigheten. Ved å sette mål gir du deg et mål å sikte deg mot. Et SMART-mål brukes til å veilede målsettingen. SMART er et akronym som står for S pecific, M easurable,En chievable, R ealistic, og T imely. Derfor inneholder et SMART-mål alle disse kriteriene for å fokusere innsatsen og øke sjansene for å oppnå målet ditt.

Smart mål

SMART mål er:

 • S pecific: Godt markert, klar og entydig
 • M easurable: Med spesifikke kriterier som måler din fremgang mot gjennomføringen av målet
 • En troverdig: Oppnåelig og ikke umulig å oppnå
 • R ealistic: Innen rekkevidde, realistisk og relevant for livet ditt formål
 • T imely: Med et klart definert tidslinje, inkludert en startdato og en dato. Hensikten er å skape haster.

SMART mål - spesifikt

Mål som er spesifikke har en betydelig større sjanse for å bli oppnådd. For å gjøre et mål spesifikt må de fem “W” -spørsmålene vurderes:

 1. Hvem: Hvem er involvert i dette målet?
 2. Hva: Hva vil jeg oppnå?
 3. Hvor: Hvor skal dette målet oppnås?
 4. Når: Når vil jeg oppnå dette målet?
 5. Hvorfor: Hvorfor vil jeg oppnå dette målet?

For eksempel vil et generelt mål være "Jeg vil komme i form." Et mer spesifikt mål vil være "Jeg ønsker å få et treningsmedlemskap på mitt lokale samfunnshus og trene fire dager i uken for å være sunnere."

SMART mål - målbart

Et SMART-mål må ha kriterier for å måle fremgang. Hvis det ikke er noen kriterier, vil du ikke kunne bestemme fremdriften din, og om du er på vei til å nå målet ditt. For å gjøre et mål målbart, spør deg selv:

 1. Hvor mange / mye?
 2. Hvordan vet jeg om jeg har nådd målet mitt?
 3. Hva er indikatoren min for fremgang?

For eksempel, bygge videre på det spesifikke målet ovenfor: Jeg ønsker å få et treningsmedlemskap på mitt lokale samfunnshus og trene fire dager i uken for å være sunnere. Hver uke vil jeg sikte på å miste ett kilo kroppsfett.

SMART Goal - Oppnåelig

Et SMART-mål må være oppnåelig og oppnåelig. Dette vil hjelpe deg med å finne ut måter du kan realisere det målet og jobbe mot det. Oppnåeligheten av målet bør strekkes slik at du føler deg utfordret, men defineres godt nok til at du faktisk kan oppnå det. Spør deg selv:

 1. Har jeg ressurser og evner til å nå målet? Hvis ikke, hva mangler jeg?
 2. Har andre gjort det med hell før?

SMART mål - realistisk

Et SMART-mål må være realistisk ved at målet kan realiseres med tanke på tilgjengelige ressurser og tid. Et SMART mål er sannsynligvis realistisk hvis du tror at det kan oppnås. Spør deg selv:

 1. Er målet realistisk og innen rekkevidde?
 2. Er målet nåbart, gitt tid og ressurser?
 3. Er du i stand til å forplikte deg til å nå målet?

SMART mål - rettidig

Et SMART-mål må være tidsbundet ved at det har en start- og sluttdato. Hvis målet ikke er tidsbegrenset, vil det ikke være noen følelse av haster og derfor mindre motivasjon for å nå målet. Spør deg selv:

 1. Har målet mitt en frist?
 2. Når vil du oppnå målet ditt?

For eksempel ved å bygge videre på målet ovenfor: 1. august får jeg et treningsmedlemskap på mitt lokale samfunnshus. For å være sunnere vil jeg trene fire dager i uken. Hver uke vil jeg sikte på å miste ett kilo kroppsfett. Innen slutten av august vil jeg ha realisert målet mitt hvis jeg mister fire kilo fett i løpet av måneden.

Viktigheten av SMART målinnstilling

Ofte vil enkeltpersoner eller bedrifter sette seg opp for å mislykkes ved å sette generelle og urealistiske mål som "Jeg vil være best på X." Dette målet er vagt uten retningssans.

SMART-mål gir deg suksess ved å gjøre målspesifikke, målbare, oppnåelige, realistiske og rettidige. SMART-metoden hjelper deg med å presse deg videre, gir deg en følelse av retning og hjelper deg med å organisere og nå dine mål.

Tilleggsressurser

Takk for at du leser denne guiden til SMART målinnstilling i virksomheten. Nedenfor er flere gratis ressurser fra Finance, den globale leverandøren av FMVA-sertifisering (Financial Modelling & Valuation Analyst) FMVA®-sertifisering. Bli med på 350 600 studenter som jobber for selskaper som Amazon, JP Morgan og Ferrari.

 • Emosjonell intelligens Emosjonell intelligens Emosjonell intelligens, også kjent som den emosjonelle kvotienten (EQ), er evnen til å håndtere ens følelser og andres følelser. For bedriftsledere er høy EQ viktig for å lykkes. Denne guiden dekker de fem elementene av emosjonell intelligens og deres relevans for å karakterisere en vellykket leder. EQ vs IQ
 • Time Management Time Management Time management er prosessen med å planlegge og kontrollere hvor mye tid du skal bruke på spesifikke aktiviteter. God tidsstyring gjør det mulig for en person å fullføre mer på kortere tid, senker stress og fører til karrieresuksess. Denne guiden gir en liste over de beste tipsene for å administrere tiden godt
 • Ledertrekk Ledertrekk Ledelsesegenskaper refererer til personlige egenskaper som definerer effektive ledere. Ledelse refererer til evnen til et individ eller en organisasjon til å veilede enkeltpersoner, team eller organisasjoner mot oppfyllelse av mål og mål. Ledelse spiller en viktig funksjon i ledelsen
 • A Sense of Purpose at Work Sense of Purpose at Work Finn din følelse av formål på jobben. Enten du liker jobben din eller ikke, kommer ofte ned på hvor godt den støtter din følelse av formål. Der du jobber, rollen du har, og din bredere følelse av formålet ditt, kan endres. Hvis du vil ha en balanse mellom disse tre, må du være åpen for endring

Siste innlegg

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found