Hvordan lage en Excel IF-uttalelse - formel, eksempler, guide

Excel IF-erklæringen tester en gitt tilstand og returnerer en verdi for et SANT resultat og en annen verdi for et FALSE resultat. For eksempel, hvis salg totalt er mer enn $ 5.000, så returner et "Ja" for Bonus - Ellers returner et "Nei" for Bonus. Vi kan også bruke IF-funksjonen til å evaluere en enkelt funksjon, eller vi kan inkludere flere IF-funksjoner i en formel. Flere IF-setninger i Excel er kjent som nestede IF-setninger.

Definisjon av Excel IF-utsagn

Som finansanalytiker Finansanalytiker Jobbbeskrivelse Finansanalytikerens stillingsbeskrivelse nedenfor gir et typisk eksempel på alle ferdigheter, utdannelse og erfaring som kreves for å bli ansatt for en analytikerjobb i en bank, institusjon eller selskap. Utfør sporing av økonomiske prognoser, rapportering og operasjonelle beregninger, analyser økonomiske data, opprett økonomiske modeller, IF-funksjonen brukes ofte til å evaluere og analysere data ved å evaluere spesifikke forhold.

Funksjonen kan brukes til å evaluere tekst, verdier og til og med feil. Det er ikke begrenset til å bare sjekke om en ting er lik en annen og returnere et enkelt resultat. Vi kan også bruke matematiske operatorer og utføre flere beregninger, avhengig av kriteriene våre. Vi kan også hekke flere IF-funksjoner sammen for å utføre flere sammenligninger.

IF Formula

= HVIS (logisk_test, verdi_hvor, verdi_hvordan falsk)

Funksjonen bruker følgende argumenter:

 1. Logisk _ test (nødvendig argument) - Dette er tilstanden som skal testes og evalueres som SANN eller FALSK.
 2. Verdi _ if_true (valgfritt argument) - Verdien som returneres hvis logisk_test evalueres til SANT.
 3. Value_if_false (valgfritt argument) - Verdien som returneres hvis logisk_test evalueres til FALSE.

Når vi bruker IF-funksjonen til å konstruere en test, kan vi bruke følgende logiske operatorer:

 • = (lik)
 • > (større enn)
 • > = (større enn eller lik)
 • <(mindre enn)
 • <= (mindre enn eller lik)
 • (ikke lik)

Hvordan bruke Excel IF-funksjonen

For å forstå bruken av Excel IF-setningsfunksjonen, la oss vurdere noen få eksempler:

Eksempel 1 - Enkel Excel IF-uttalelse

Anta at vi ønsker å gjøre en veldig enkel test. Vi ønsker å teste om verdien i celle C2 er større enn eller lik verdien i celle D2. Hvis argumentet er sant, vil vi returnere litt tekst som sier "Ja det er", og hvis det ikke er sant, vil vi vise "Nei det er det ikke".

Du kan se nøyaktig hvordan Excel IF-setningen fungerer i det enkle eksemplet nedenfor.

Resultat når det er sant:

Resultat når det er usant:

Last ned den enkle XLS-malen.

Eksempel 2 - IF IF-uttalelse

Anta at vi ønsker å teste en celle og sørge for at det blir gjort en handling hvis cellen ikke er tom. Vi får opplysningene nedenfor:

IF-funksjon

I regnearket over listet vi opp generalforsamlingsrelaterte oppgaver i kolonne A. Merknader inneholder datoen for ferdigstillelse. I kolonne B vil vi bruke en formel for å sjekke om cellene i kolonne C er tomme eller ikke. Hvis en celle er tom, vil formelen tildele statusen "åpen". Men hvis en celle inneholder en dato, vil formelen tildele statusen "lukket". Formelen som brukes er:

IF-funksjon - Eksempel 2

Vi får resultatene nedenfor:

IF-funksjon - Eksempel 2a

Eksempel 3 - Excel IF-uttalelse

Selgere gir ofte rabatt basert på kjøpt antall. Anta at vi får følgende data:

IF-funksjon - Eksempel 3

Ved å bruke flere IF-funksjoner kan vi lage en formel for å sjekke flere forhold og utføre forskjellige beregninger avhengig av hvilket mengdeområde den angitte mengden faller i. For å beregne totalprisen for 100 varer, vil formelen være:

IF-funksjon - Eksempel 3a

Vi får resultatet nedenfor:

IF-funksjon - Eksempel 3b

Ting å huske på IF-funksjonen

 1. Excel IF-funksjonen fungerer hvis logical_test returnerer en numerisk verdi. I et slikt tilfelle behandles enhver verdi som ikke er null som SANT og null behandles som FALSK.
 2. #VERDI! error - Oppstår når det gitte logical_test-argumentet ikke kan evalueres som SANT eller FALSE.
 3. Når noen av argumentene blir gitt til funksjonen som matriser, vil IF-funksjonen evaluere hvert element i matrisen.
 4. Hvis vi ønsker å telle forhold, bør vi bruke COUNTIF og COUNTIFS-funksjonene.
 5. Hvis vi ønsker å legge til betingelser, bør vi bruke SUMIF- og SUMIFS-funksjonene.

Grunner til å bruke en Excel IF-erklæring

Det er mange grunner til at en analytiker eller noen som bruker Excel, vil lage IF-formler.

Vanlige eksempler inkluderer:

 • Å teste om et argument er sant eller usant
 • Å sende ut et NUMMER
 • Å sende ut litt TEKST
 • Å generere en betinget formel (f.eks. Er resultatet C3 + B4 hvis sant og N9-E5 hvis det er usant)
 • Å lage scenarier Scenarioanalyse Scenarioanalyse er en teknikk som brukes til å analysere beslutninger ved å spekulere i ulike mulige utfall i finansielle investeringer. I finansiell modellering, skal dette brukes i finansiell modellering Hva er finansiell modellering Finansiell modellering utføres i Excel for å forutsi et selskaps økonomiske resultater. Oversikt over hva som er økonomisk modellering, hvordan og hvorfor bygge en modell.
 • Slik beregner du en gjeldsplan Gjeldsplan En gjeldsplan legger opp all gjeld en virksomhet har i en tidsplan basert på løpetid og rentesats. I finansiell modellering er rentekostnadsstrømmer eller en avskrivningsplan for anleggsmidler Avskrivningsplan En avskrivningsplan er nødvendig i finansiell modellering for å koble de tre regnskapene (inntekt, balanse, kontantstrøm) i Excel i regnskap

Klikk her for å laste ned Excel-filen

Tilleggsressurser

Takk for at du leser Finance-guiden om hvordan du bruker en Excel IF-uttalelse. Ved å ta deg tid til å lære og mestre disse funksjonene, vil du øke hastigheten på din økonomiske analyse betydelig. For å lære mer, sjekk ut disse ekstra økonomiressursene:

 • Avansert Excel-kurs
 • Avanserte Excel-formelguide Avanserte Excel-formler må vite Disse avanserte Excel-formlene er avgjørende for å kjenne og vil ta dine økonomiske analyseferdigheter til neste nivå. Avanserte Excel-funksjoner du må vite. Lær de 10 beste Excel-formlene hver finansanalytiker i verdensklasse bruker regelmessig. Disse ferdighetene vil forbedre regnearkarbeidet ditt i enhver karriere
 • Excel-snarveiliste Excel-snarveier til PC Mac Excel-snarveier - Liste over de viktigste og vanligste MS Excel-snarveiene for PC- og Mac-brukere, økonomi, regnskapsyrker. Tastatursnarveier gir deg raskere modellering og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigering, bånd, lim inn spesial, data manipulering, formel og celle redigering, og andre mangler
 • Finansielt modelleringsprogram FMVA®-sertifisering Bli med på 350 600+ studenter som jobber for selskaper som Amazon, JP Morgan og Ferrari

Siste innlegg

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found