Regnskapsskandaler - Liste over topp 10 skandaler i de siste tiårene

De siste to tiårene så noen av de verste regnskapsskandaler i historien. Milliarder dollar gikk tapt som et resultat av disse økonomiske katastrofene, som ødela selskaper og ødela folks liv. Mange av disse regnskapsskandalene var et resultat av overdreven grådighet fra noen få individer hvis handlinger førte til katastrofale konsekvenser som brøt hele selskaper og påvirket millioner av mennesker. I denne artikkelen ser vi på de 10 største regnskapsskandaler i nyere tid.

Topp 10 regnskapsskandaler de siste tiårene

Avfallshåndteringsskandale (1998)

Regnskapsskandaler - Avfallshåndtering

Waste Management Inc. er et børsnotert amerikansk avfallshåndteringsselskap. I 1998 oppdaget selskapets nye administrerende direktør, A Maurice Meyers, og hans ledergruppe at selskapet hadde rapportert over 1,7 milliarder dollar i falske inntekter.

Securities and Exchange Commission Typer SEC-arkivering US SEC gjør det obligatorisk for børsnoterte selskaper å sende inn forskjellige typer SEC-arkiver, skjemaer inkluderer 10-K, 10-Q, S-1, S-4, se eksempler. Hvis du er en seriøs investor eller økonomiprofesjonell, vil kunnskap om og være i stand til å tolke de forskjellige typene SEC-arkiveringer hjelpe deg med å ta informerte investeringsbeslutninger. (SEC) fant selskapets eier og tidligere administrerende direktør, Dean L Buntrock, skyldig sammen med flere andre toppledere. I tillegg bøtelok SEC Waste Management's revisorer, Arthur Andersen, over 7 millioner dollar. Avfallshåndtering avviklet til slutt en aksjonærsøksmål for $ 457 millioner.

Enron Scandal (2001)

Regnskapsskandaler - Enron Corp.

Enron Corporation var et amerikansk energi-, råvare- og serviceselskap med base i Houston, Texas. I en av de mest kontroversielle regnskapsskandalene det siste tiåret ble det oppdaget i 2001 at selskapet hadde brukt regnskapsmangler for å skjule milliarder dollar med dårlig gjeld, samtidig som selskapets inntjening ble oppblåst Beholdte inntekter Formelen for beholdt inntjening representerer alt akkumulert nettoinntekt netto av alt utbytte til aksjonærene. Overført resultat er en del av egenkapitalen i balansen og representerer den delen av virksomhetens fortjeneste som ikke fordeles som utbytte til aksjonærene, men i stedet er forbeholdt reinvestering. Skandalen resulterte i at aksjonærer mistet over 74 milliarder dollar da Enrons aksjekurs kollapset fra rundt 90 dollar til under 1 dollar i løpet av et år.

En SEC-etterforskning avslørte at selskapets administrerende direktør, Jeff Skillings, og tidligere administrerende direktør, Ken Lay, hadde holdt milliarder dollar i gjeld utenfor selskapets balanse. I tillegg hadde de presset selskapets revisjonsselskap, Arthur Andersen, til å ignorere problemet.

De to ble dømt, i stor grad basert på vitnesbyrd fra tidligere Enron-ansatt, Sherron Watkins. Lay døde imidlertid før han sonet i fengsel. Jeff Skillings ble dømt til 24 års fengsel. Skandalen førte til Enrons konkurs og Arthur Andersens oppløsning.

Etter det var overbevisningen like kontroversiell som selskapets sammenbrudd hadde vært sjokkerende, da aktor Andrew Weissman tiltalte ikke bare enkeltpersoner, men hele regnskapsbyrået Arthur Andersen, som effektivt satte selskapet ut av virksomheten. Det var liten trøst for de 20.000 ansatte som hadde mistet jobben da overbevisningen senere ble omgjort.

WorldCom Scandal (2002)

Regnskapsskandaler - WorldCom

WorldCom var et amerikansk telekommunikasjonsselskap basert i Ashburn, Virginia. I 2002, bare et år etter Enron-skandalen, ble det oppdaget at WorldCom hadde oppblåst sine eiendeler med nesten 11 milliarder dollar, noe som gjorde den til en av de største regnskapsskandaler noensinne.

Selskapet hadde underrapportert linjekostnader ved å kapitalisere i stedet for å kostnadsføre dem og hadde oppblåst sine inntekter ved å foreta falske poster. Skandalen kom først til syne da selskapets internrevisjonsavdeling fant nesten 3,8 milliarder dollar i falske kontoer. Selskapets administrerende direktør, Bernie Ebbers, ble dømt til 25 års fengsel for svindel, sammensvergelse og arkivering av falske dokumenter. Skandalen resulterte i over 30 000 tap av arbeidsplasser og over 180 milliarder dollar i tap fra investorer.

Tyco Scandal (2002)

Regnskapsskandaler - Tyco International

Tyco International var et amerikansk selskap med blå chip-sikkerhet, basert i Princeton, New Jersey. I 2002 ble det oppdaget at administrerende direktør, Dennis Kozlowski, og økonomidirektør, Mark Swartz, hadde stjålet over 150 millioner dollar fra selskapet og hadde oppblåst selskapets inntjening med over 500 millioner dollar i sine rapporter. Kozlowski og Swartz hadde sluppet av penger ved hjelp av ikke-godkjente lån og aksjesalg.

Skandalen ble oppdaget da SEC og kontoret til distriktsadvokaten på Manhattan utførte undersøkelser knyttet til visse tvilsomme regnskapspraksis fra selskapet. Kozlowski og Swartz ble begge dømt til 8 til 25 års fengsel. En gruppesøksmål tvang dem til å betale 2,92 milliarder dollar til investorer.

HealthSouth Scandal (2003)

Regnskapsskandaler - HealthSouth Corporation

HealthSouth Corporation er et topp amerikansk børsnotert helseselskap basert i Birmingham, Alabama. I 2003 ble det oppdaget at selskapet hadde oppblåst inntjening med over 1,8 milliarder dollar. SEC hadde tidligere undersøkt HealthSouths administrerende direktør, Richard Scrushy, etter at han solgte 75 millioner dollar på lager en dag før selskapet bokførte et enormt tap. Skjønt, ble Scrushy frikjent for alle 36 anklagene om regnskapsbedrageri. Imidlertid ble han funnet skyldig i å bestikke den Alabama guvernøren, Don Siegelman, og ble dømt til syv års fengsel.

Freddie Mac Scandal (2003)

Regnskapsskandaler - Freddie Mac

Federal Home Loan Mortgage Corporation, også kjent som Freddie Mac, er en amerikansk føderal støttet boliglånsfinansieringsgigant basert i Fairfax County, Virginia. I 2003 ble det oppdaget at Freddie Mac hadde feil på over 5 milliarder dollar i inntjening. COO David Glenn, administrerende direktør Leland Brendsel, tidligere CFO Vaughn Clarke, og tidligere Senior Vice President Robert Dean og Nazir Dossani hadde forsettlig overvurdert inntektene i selskapets bøker. Skandalen kom til syne på grunn av en SEC-etterforskning av Freddie Macs regnskapspraksis. Glenn, Clarke og Brendsel fikk alle sparken og selskapet fikk en bot på 125 millioner dollar.

American International Group (AIG) -skandalen (2005)

Regnskapsskandaler - AIG International

American International Group (AIG) er et amerikansk multinasjonalt forsikringsselskap med over 88 millioner kunder i 130 land. I 2005 ble administrerende direktør Hank Greenberg funnet skyldig i aksjekursmanipulasjon. SECs etterforskning av Greenberg avdekket en massiv regnskapsbedrageri på nesten 4 milliarder dollar.

Det ble funnet at selskapet hadde booket lån som inntekt i sine bøker og tvunget kunder til å bruke forsikringsselskaper som selskapet hadde eksisterende utbetalingsavtaler med. Selskapet hadde også bedt aksjehandlere om å oppblåse selskapets aksjekurs. AIG ble tvunget til å betale en bot på 1,64 milliarder dollar til SEC. Selskapet betalte også 115 millioner dollar til et pensjonsfond i Louisiana og 725 millioner dollar til tre pensjonsfond i Ohio.

Lehman Brothers Scandal (2008)

Regnskapsskandaler - Lehman Brothers

Lehman Brothers var et globalt finansselskap basert i New York City, New York. Det var en av de største investeringsbankene i USA. Under finanskrisen i 2008 ble det oppdaget at selskapet hadde gjemt over 50 milliarder dollar i lån. Disse lånene hadde vært forkledd som salg ved hjelp av regnskapsmessige hull.

I følge en SEC-etterforskning hadde selskapet solgt giftige eiendeler til banker på Caymanøyene på kort sikt. Det ble forstått at Lehman Brothers ville kjøpe tilbake disse eiendelene. Dette ga inntrykk av at selskapet hadde 50 milliarder dollar mer i kontanter og 50 milliarder dollar mindre i giftige eiendeler. I etterkant av skandalen gikk Lehman Brothers konkurs.

Bernie Madoff Scandal (2008)

Regnskapsskandaler - Bernie Madoff Investment Securities

Bernie Madoff er en tidligere amerikansk aksjemegler som orkestrerte den største Ponzi-ordningen i historien , og også en av de største regnskapsskandaler. Madoff drev Bernard L. Madoff Investment Securities LLC. Etter finanskrisen i 2008 ble det oppdaget at Madoff hadde lurt investorer på over 64,8 milliarder dollar.

Madoff, hans regnskapsfører, David Friehling, og nestkommanderende, Frank DiPascalli, ble alle dømt for anklagen mot dem. Den tidligere aksjemegleren fikk en fengselsstraff på 150 år og ble også pålagt å betale 170 milliarder dollar i restitusjon.

Satyam Scandal (2009)

Regnskapsskandaler - Satyam

Satyam Computer Services var et indisk IT-tjenester og back-office regnskapsfirma basert i Hyderabad, India. I 2009 ble det oppdaget at selskapet hadde oppblåst omsetning med 1,5 milliarder dollar, noe som markerte en av de største regnskapsskandaler.

En undersøkelse av Indias Central Bureau of Investigation avslørte at grunnlegger og styreleder, Ramalinga Raju, hadde forfalsket inntekter, marginer og kontantsaldoer. Under etterforskningen innrømmet Raju svindelen i et brev til selskapets styre. Selv om Raju og broren hans ble siktet for tillitsbrudd, sammensvergelse, svindel og forfalskning av poster, ble de løslatt da Central Bureau of Investigation ikke klarte å inngi anklager i tide.

Tilleggsressurser

Finance er den offisielle globale leverandøren av Financial Modellering and Valuation Analyst (FMVA) FMVA®-sertifisering Bli med på 350 600 studenter som jobber for selskaper som Amazon, JP Morgan og Ferrari-programmet, designet for å forvandle alle til en verdensklasse finansanalytiker. For å fortsette å lære og fremme karrieren din, vil disse ekstra økonomiressursene være nyttige:

  • Regnskap for inntektsskatt Regnskap for inntektsskatt Inntektsskatt og regnskap er et nøkkelområde for bedriftsfinansiering. Å ha en konseptuell forståelse av regnskap for inntektsskatt gjør at et selskap kan opprettholde økonomisk fleksibilitet. Skatt er et intrikat felt å navigere i og forvirrer ofte selv de dyktigste finansanalytikerne.
  • Analyse av regnskap Analyse av finansregnskap Hvordan utføre analyse av regnskap. Denne guiden vil lære deg å utføre en regnskapsanalyse av resultatregnskapet, balansen og kontantstrømoppstillingen inkludert marginer, forhold, vekst, likviditet, gearing, avkastning og lønnsomhet.
  • Rettsmedisinsk revisjonsveiledning Rettsmedisinsk revisjonsveiledning En rettsmedisinsk revisjon er en detaljert revisjon av et selskaps registre som skal brukes i en domstol i en rettslig prosess. Regnskapsførere, advokater og finanspersoner er alle involvert. I en slik tilsyn vil de lete etter korrupsjon, interessekonflikter, bestikkelser, utpressing, misbruk av eiendeler, økonomisk svindel
  • Revidert finansregnskap Revidert finansregnskap Offentlige selskaper er forpliktet i henhold til lov til å sikre at regnskapet blir revidert av en registrert CPA. Hensikten med den uavhengige revisjonen er å gi forsikring om at ledelsen har avlagt regnskap uten vesentlige feil. Revidert regnskap hjelper beslutningstakere

Siste innlegg