CLEAN-funksjon - formel, eksempler, hvordan du bruker CLEAN i Excel

CLEAN-funksjonen er kategorisert under Excel Text-funksjoner. Funksjonen fjerner tegn som ikke kan skrives ut fra den gitte teksten. Som finansanalytiker Finansanalytiker Jobbeskrivelse Finansanalytikerens stillingsbeskrivelse nedenfor gir et typisk eksempel på alle ferdigheter, utdannelse og erfaring som kreves for å bli ansatt for en analytikerjobb i en bank, institusjon eller et selskap. Utfør sporing av økonomiske prognoser, rapportering og operasjonelle beregninger, analyser økonomiske data, opprett økonomiske modeller, vi importerer ofte data fra forskjellige kilder, og CLEAN-funksjonen kan bidra til å fjerne ikke-utskrivbare tegn fra en medfølgende tekststreng. Det er også nyttig for å fjerne linjeskift.

Funksjonen ble introdusert for å fjerne de ikke-utskrivbare tegnene representert med tallene 0 til 31 i 7-biters ASCII-kode, som ofte finnes ved starten av data importert til Excel fra andre applikasjoner.

Formel

= RENGJØR (tekst)

CLEAN-funksjonen inkluderer følgende argument:

 1. Tekst (obligatorisk argument) - Regnearkinformasjonen vi har til hensikt å fjerne tegn som ikke kan skrives ut fra.

Husk at CLEAN-funksjonen skiller seg fra TRIM-funksjonen, da førstnevnte eliminerer ikke-utskrivbare tegn, representert ved ASCII-numeriske koder 0 til 31. På den annen side hjelper TRIM-funksjonen med å kvitte seg med flere mellomrom som er representert med ASCII-tallet kode 32.

Hvordan bruker jeg CLEAN-funksjonen i Excel?

CLEAN-funksjonen er en innebygd funksjon og kan brukes som en regnearkfunksjon i Excel. Som en regnearkfunksjon kan den legges inn som en del av en formel i en celle i et regneark.

For å forstå bruken av funksjonen, la oss vurdere noen eksempler:

Eksempel 1

Anta at vi importerte noen data i følgende format:

CLEAN-funksjon

Ved hjelp av CLEAN-funksjonen kan vi fjerne de uønskede tegnene som vist nedenfor:

CLEAN-funksjon

I hele scenariet ovenfor fjernet funksjonen tegn som ikke kan skrives ut. Det fjernet også tegnene CHAR (15) og CHAR (12) som ikke kan skrives ut.

Hvis vi ønsker å bruke denne formelen raskt på en stor mengde data, kan vi følge trinnene nedenfor:

 1. Forutsatt at dataene er gitt i kolonnene A1 til A1000, høyreklikker du deretter kolonneoverskriften "B" og velger "Sett inn" for å opprette en ny "B" -kolonne.
 2. Gå nå til B1. Velg B1 til B1000 ved hjelp av SKIFT-tasten. I eksemplet holder du "Skift" og klikker på celle "B1000" for å velge celler "B1" til "B1000."
 3. Skriv nå “= CLEAN (A1)” (unntatt anførselstegn) og trykk deretter “Ctrl-Enter” for å bruke CLEAN-funksjonen på hele utvalget og rense hvert datapunkt på listen vår.

Funksjonen fungerer selv om ikke tegn som kan skrives ut, er mellom dataene. Anta at vi får følgende data: 'Månedsrapport'

I et slikt scenario kan vi bruke formelen RENS (Månedsrapport). Ved hjelp av CLEAN-funksjonen kan vi fjerne all ikke-utskrivbar data som er tilstede hvor som helst mellom tegnene. Vi får resultatet vist nedenfor:

RENGJØR-funksjon - Eksempel 1

Eksempel 2

La oss anta at vi ønsker å fjerne linjeskift fra celler, vi kan bruke TRIM med CLEAN-funksjonen som vist nedenfor:

RENGJØR-funksjon - Eksempel 2

I eksemplet ovenfor inkluderer dataene ikke-utskrivbare tegn, samt linjeskift. For å rense og trimme data brukte vi formel = TRIM (RENGJØR (tekst)) som vist nedenfor:

RENGJØR-funksjon - Eksempel 2a

RENGJØR-funksjonen mangler muligheten til å fjerne alle tegn som ikke skrives ut, spesielt et ikke-brutt mellomrom, som kan vises i Excel som CHAR (160). I et slikt scenario, ved å legge til SUBSTITUTE-funksjonen i formelen, kan vi fjerne spesifikke tegn som vist nedenfor:

RENGJØR-funksjon - Eksempel 2b

Her brukte vi TRIM, CLEAN og SUBSTITUTE sammen.

Noen få ting å huske på CLEAN-funksjonen

 1. RENGJØR-funksjonen vil gi verdien med alle ikke-utskrivbare tegn fjernet.
 2. Funksjonen ble introdusert i Excel 2000 og er tilgjengelig i alle versjoner etter det.
 3. Husk at i Unicode-tegnsettet er det flere tegn som ikke skrives ut. I seg selv fjerner ikke CLEAN-funksjonen disse ekstra tegnene som ikke er utskrevet.

Klikk her for å laste ned Excel-filen

Tilleggsressurser

Takk for at du leser Finance-guiden til viktige Excel-funksjoner! Ved å ta deg tid til å lære og mestre disse funksjonene, vil du øke hastigheten på din økonomiske analyse betydelig. For å lære mer, sjekk ut disse ekstra økonomiressursene:

 • Excel-funksjoner for økonomi Excel for økonomi Denne Excel for finans-guiden lærer de 10 beste formlene og funksjonene du må vite for å være en god finansanalytiker i Excel. Denne guiden har eksempler, skjermbilder og trinnvise instruksjoner. Til slutt laster du ned den gratis Excel-malen som inkluderer alle økonomifunksjonene dekket i opplæringen
 • Avansert Excel Formel Course
 • Avanserte Excel-formler du må vite Avanserte Excel-formler må vite Disse avanserte Excel-formlene er avgjørende for å kjenne og vil ta dine økonomiske analyseferdigheter til neste nivå. Avanserte Excel-funksjoner du må vite. Lær de 10 beste Excel-formlene hver finansanalytiker i verdensklasse bruker regelmessig. Disse ferdighetene vil forbedre regnearkarbeidet ditt i enhver karriere
 • Excel-snarveier for PC og Mac Excel-snarveier PC Mac Excel-snarveier - Liste over de viktigste og vanligste MS Excel-snarveiene for PC- og Mac-brukere, økonomi, regnskapsyrker. Tastatursnarveier gir deg raskere modellering og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigering, bånd, lim inn spesial, data manipulering, formel og celle redigering, og andre mangler

Siste innlegg