Bootstrapping - Oversikt, trinn og fordeler

Bootstrapping er prosessen med å bygge en bedrift fra bunnen av uten å tiltrekke seg investeringer eller med minimal ekstern kapital. Det er en måte å finansiere små bedrifter Små og mellomstore bedrifter (SMB) SMB, eller små og mellomstore bedrifter, er definert forskjellig over hele verden. Landet et selskap opererer i, skaffer ved å kjøpe og bruke ressurser på eierens bekostning, uten å dele egenkapital eller låne store summer med penger fra bankene.

Bootstrapping

En virksomhet som bruker bootstrapping er preget av stor avhengighet av interne finansieringskilder, kredittkort, pantelån. Pantelån Et pantelån er et lån - gitt av en pantelåner eller en bank - som gjør det mulig for en person å kjøpe et hjem. Selv om det er mulig å ta opp lån for å dekke hele boligkostnaden, er det vanligere å sikre et lån til omtrent 80% av boligens verdi. , og lån. Bootstrapping er med andre ord preget av begrensede finansieringskilder.

For en vellykket vekst av en bedrift er det nødvendig med en kompetent utviklingsstrategi der alle mulige risikoer vil bli regnskapsført. I tillegg må tilgjengelige midler tildeles til de mest viktige segmentene i forretningsmodellen.

Rask oppsummering

 • Bootstrapping bygger en virksomhet uten hjelp fra ekstern kapital.
 • Hovedårsakene til å ta bootstrapping som en forretningsmodell er mangel på erfaring med utforming av forretningsplaner, samt mangel på ferdigheter for produktmarkedsføring og forhold til leverandører.
 • Husk følgende anbefalinger: reinvestere nettofortjeneste for å skalere virksomheten, en forretningsidé (produkt / tjeneste) skal løse noens problem, og tiltrekke seg en mentor eller enhver person som lykkes i den virksomheten og som vil gi gode råd.

Stadier av Bootstrapping

Det er noen få trinn som et bootstrapped selskap går gjennom:

1. Nybegynnerstadiet

Nybegynnerstadiet starter med noen sparte penger eller lånte / investerte penger som kommer fra venner. For eksempel fortsetter grunnleggeren å jobbe med hovedjobben sin og starter samtidig en bedrift.

2. Kundestøttet stadium

Når penger fra kunder / kunder brukes til å holde virksomheten i drift og til å finansiere veksten.

3. Kredittstadium

Kredittfasen innebærer at gründeren fokuserer på finansiering av spesifikke aktiviteter, som å ansette ansatte, oppgradere utstyr osv. På kredittstadiet tar virksomheten lån eller prøver å finne risikokapital Venture Capital Venture capital er en form for finansiering som gir midler til tidlig stadium, nye selskaper med høyt vekstpotensial, i bytte mot egenkapital eller eierandel. Venturekapitalister tar risikoen for å investere i oppstartsselskaper, med håp om at de vil tjene betydelig avkastning når selskapene blir en suksess. for utvidelse.

Hvorfor velger folk Bootstrapping?

Bootstrapping er vanligvis valget mellom begynnende entreprenører Entreprenør En entreprenør er en person som starter, designer, lanserer og driver en ny virksomhet. I stedet for å være ansatt og rapportere til en veileder. Det lar dem lage et selskap uten erfaring og tiltrekke seg en investor eller investorer.

Valgårsakene for å ta bootstrapping som en forretningsmodell er forskjellige. Entreprenører begynner å delta i bootstrapping hvis de:

 • Manglende erfaring med å formulere forretningsplaner og i entreprenørskap
 • Manglende ferdigheter for produktopprykk og kontakter med leverandører
 • Vet ikke hvordan jeg skal skaffe finansiering
 • Ønsker ikke å dele inntekt med investorer
 • Ikke vil bruke tid på å lete etter en investor

Fordeler med Bootstrapping

 1. Gründeren får mye erfaring mens han bare risikerer sine egne penger. Det betyr at hvis virksomheten mislykkes, vil han ikke bli tvunget til å betale ned lån eller andre lånte midler. Hvis prosjektet lykkes, vil bedriftseieren spare kapital og være i stand til å tiltrekke seg investorer. Så virksomheten vil vokse opp til et nytt nivå.
 2. "Bootstrapper" forbeholder seg retten til all utvikling, samt ideer som ble brukt under utviklingen av virksomheten.
 3. Mangelen på førstegangsfinansiering får gründere til å se etter uvanlige måter å løse problemer på, skape nye tilbud på markedet og vise kreativ tenkning.
 4. Uavhengighet fra investorenes meninger. En gründer kan ta alle avgjørelsene uavhengig, slik at han er i stand til å skape noe unikt, realisere en drøm, teste styrke og være uavhengig av investorenes instruksjoner.
 5. Å tiltrekke seg ekstern finansiering er utfordrende og kan være en veldig belastende og tidkrevende oppgave. Bootstrapping lar en gründer fullt ut fokusere på de viktigste aspektene ved virksomheten, som salg, produktutvikling, etc.
 6. Å skape det økonomiske grunnlaget for en entreprenør er en stor attraksjon for fremtidige investeringer. Investorer, som privatpersoner, spesialfond eller risikovillige kapitalfirmaer, er mye mer trygge på å finansiere virksomheter som allerede er sikret og har demonstrert eiernes løfter og engasjement.
 7. Å gi verdi til mennesker. Virksomhet handler om å levere en bestemt verdi gjennom et produkt eller en tjeneste.

Ulemper ved Bootstrapping

 1. Virksomhetsvekst kan være vanskelig hvis etterspørselen overstiger selskapets evne til å tilby eller produsere tjenester eller produkter.
 2. Gründeren tar på seg nesten alle økonomiske risikoer i stedet for å dele dem med investorer som investerer i å støtte selskapets vekst.
 3. Begrenset kapital og mangel på investering: I sammenheng med bootstrapping-spesifikasjonene kan tiltrekningen av store investeringer og fullstendig implementering av ideene være ekstremt vanskelig.
 4. Stressproblemer: Evnen til å håndtere stressende situasjoner blir regelmessig kontrollert når uventede problemer oppstår.

Bootstrapping-strategi

Nedenfor er noen velprøvde metoder som vil hjelpe en gründer i de tidlige stadiene av oppstartsstart:

 • Reinvestere nettoresultatet.
 • Opprette en forretningsplan Forretningsplan En forretningsplan er et sammendragsdokument som skisserer hvordan og hvorfor en ny virksomhet blir opprettet. Nye gründerforetak må utarbeide formelle skriftlige dokumenter for å skissere deres langsiktige mål og virkemidlene for å nå disse målene. . Planlegging er nødvendig, og det vil hjelpe eieren med å organisere ting og forstå bevegelsesvektorene.
 • En forretningside (produkt / tjeneste) skal løse noens problem. Ellers er det verken et produkt eller en målgruppe.
 • Tiltrekke deg en mentor eller en person som lykkes i den virksomheten og som vil gi nyttige råd.
 • Bruk det meste av nettverksmuligheter og kommuniser med et nettverk av personlige kontakter. I et utviklet personlig nettverk (eller et nettverk av venner og slektninger) kan det være journalister som vil skrive om deg eller grafiske designere som vil lage en logo eller et minimalistisk, men trendy nettsted av vennskap.

Relaterte målinger

Finance tilbyr Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -sertifisering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ akkreditering er en global standard for kredittanalytikere som dekker økonomi, regnskap, kredittanalyse, kontantstrømanalyse, covenant modellering, lån tilbakebetaling og mer. sertifiseringsprogram for de som ønsker å ta karrieren til neste nivå. For å fortsette å lære og utvikle kunnskapsbasen din, kan du utforske de relevante relevante finansressursene nedenfor:

 • Equity Kicker Equity Kicker En equity kicker er et aksjeinsentiv der långiveren gir kreditt til en lavere rente og i bytte får en egenkapitalposisjon i låntakerens selskap. En aksjekicker er strukturert som en betinget belønning, der utlåner får eierandeler som skal betales på en fremtidig dato
 • Økonomisk modellering for oppstart Finansiell modellering for oppstart
 • Non-profit Business Plan Non-Profit Business Plan En ideell forretningsplan er rett og slett en veikart for den ideelle organisasjonen som skisserer sine mål og mål, hvordan den kan oppnå sitt uttalte formål
 • Prosjektfinansiering Prosjektøkonomi - En primer Prosjektfinansieringsgrunning. Prosjektfinansiering er den økonomiske analysen av hele prosjektets livssyklus. Vanligvis er det brukt en nytte-analyse

Siste innlegg