IF-uttalelse mellom to tall - Hvordan beregne trinn for trinn

I Excel Excel for nybegynnere Denne Excel for nybegynnere-guiden lærer deg alt du trenger å vite om Excel-regneark og formler for å utføre økonomisk analyse. Se på videoen og lær alt en nybegynner trenger å vite fra hva som er Excel, til hvorfor bruker vi, og hva er de viktigste hurtigtastene, funksjonene og formlene, du kan kombinere IF med AND-funksjoner for å returnere en verdi basert på to forskjellige tall. Det kan være veldig nyttig når du utfører økonomisk modellering Hva er finansiell modellering Finansiell modellering utføres i Excel for å forutsi et selskaps økonomiske resultater. Oversikt over hva som er økonomisk modellering, hvordan og hvorfor bygge en modell. og når du lager betingede situasjoner. I denne artikkelen,lær hvordan du bygger en IF-setning mellom to tall, slik at du enkelt kan svare på problemet du prøver å løse.

For eksempel, hvis du leter etter en formel som vil gå inn i celle B2, og hvis tallet er mellom 100 og 999, vil resultatet være 100. Hvis ikke, hvis det er utenfor dette området, blir resultatet null.

Last ned den gratis Excel-malen - IF med OG-funksjoner.

IF-setning mellom to tall

= HVIS (OG (C6> = C8, C6 <= C9), C11, C12)

(Se skjermbilder nedenfor).

Eksempel på hvordan du bruker formelen:

Trinn 1: Sett nummeret du vil teste i celle C6 (150).

Trinn 2: Sett kriteriene i cellene C8 og C9 (100 og 999).

Trinn 3: Sett resultatene hvis de er sanne eller usanne i cellene C11 og C12 (100 og 0).

Trinn 4: Skriv inn formelen = IF (AND (C6> = C8, C6 <= C9), C11, C12).

Endelig resultat

Her er et skjermbilde i Excel etter bruk av formelen for en IF-setning mellom to tall. Du kan tydelig se hvordan resultatet fra eksemplet er 100 fordi tallet 150 er mellom 100 og 999.

hvis uttalelse i Excel med to tall

Gratulerer, du har nå kombinert IF med AND mellom to tall i Excel!

Last ned gratis malen.

IF-setning mellom to tall (med tekst)

Du trenger ikke å begrense den resulterende produksjonen fra modellen til bare tall. Du kan også bruke tekst, som vist i eksemplet nedenfor. Denne gangen, i stedet for å produsere 100 eller 0 som resultat, kan Excel vise JA eller NEI for å vise om argumentet er sant eller usant.

hvis uttalelse mellom to tall med tekst

Flere Excel-veiledninger

Takk for at du leser denne guiden for å forstå hvordan du bruker IF-funksjonen med AND-funksjonen i Excel for å vite om et tall er mellom to andre tall. For å fortsette å lære og utvikle din karriere som finansanalytiker, vil disse ekstra økonomiressursene hjelpe deg på vei:

  • Indeks- og matchfunksjoner Index Match Formula Å kombinere INDEX- og MATCH-funksjoner er en kraftigere oppslagsformel enn VLOOKUP. Lær hvordan du bruker INDEX MATCH i denne Excel-opplæringen. Indeks returnerer verdien av en celle i en tabell basert på kolonne og radnummer, og Match returnerer posisjonen til en celle i en rad eller kolonne. Lær hvordan du gjør det i denne veiledningen
  • Excel-snarveiliste Excel-snarveier til PC Mac Excel-snarveier - Liste over de viktigste og vanligste MS Excel-snarveiene for PC- og Mac-brukere, økonomi, regnskapsyrker. Tastatursnarveier gir deg raskere modellering og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigering, bånd, lim inn spesial, data manipulering, formel og celle redigering, og andre mangler
  • Viktige Excel-formler Excel-formler Cheat Sheet Finance's Excel-formler jukseark gir deg de viktigste formlene for å utføre økonomisk analyse og modellering i Excel-regneark. Hvis du vil bli en mester i Excel-analyse og ekspert på å bygge økonomiske modeller, har du kommet til rett sted.
  • Avansert Excel-kurs

Siste innlegg