Rask bevegelige forbruksvarer (FMCG) - Oversikt, eksempler, jobber

Raskt forbrukervarer (FMCG), også kalt forbruksvarer (CPG), refererer til produkter som er svært etterspurt, selges raskt og rimelig. Slike gjenstander blir betraktet som "raskt i bevegelse", ettersom de raskt forlater hyllene til en butikk eller et supermarked. Murstein og mørtel er det vanlige begrepet som brukes for å referere til en forhandler eller virksomhet som driver minst ett fysisk sted. Den refererer til materialet fordi forbrukerne bruker dem regelmessig.

Rask bevegelige forbruksvarer (FMCG)

Eksempler på raske forbruksvarer

Raskt forbrukervarer inkluderer pakket mat, toalettsaker, drikkevarer, skrivesaker, reseptfrie medisiner, rengjørings- og klesvaskprodukter, plastvarer, personlig pleieprodukter, samt rimeligere forbrukerelektronikk, for eksempel mobiltelefoner og hodetelefoner.

Noen konsumvarer i rask bevegelse er svært forgjengelige, for eksempel kjøtt, meieriprodukter, bakevarer, frukt og grønnsaker. Salg av FMCG påvirkes vanligvis av rabatter Cyber ​​Monday Cyber ​​Monday kan betraktes som online-ekvivalenten til Black Friday, som er et verdensomspennende salgsarrangement som er beryktet for sine bratte rabatter og giga som tilbys av butikkene, og av høytider og annet sesongperioder.

Jobber i et FMCG-selskap

FMCG-industrien på flere millioner dollar er kreativ og nyskapende. Bedrifter er alltid på utkikk etter forbrukerprodukter Forbrukerprodukter Forbrukerprodukter, også referert til som sluttvarer, er produkter som kjøpes av enkeltpersoner eller husholdninger for personlig bruk. Fra et markedsføringsperspektiv er det fire typer forbrukerprodukter, hver med forskjellige markedsføringshensyn. som er både rimelige og lett tilgjengelige. FMCG-produkter brukes av folk flest dag ut og dag inn. Som ansatt kan du enkelt identifisere deg med bransjen.

Hvis du leter etter et arbeidsmiljø som fremmer deling av ideer og kreativitet, kan det være lurt å vurdere å jobbe med et FMCG-selskap. Med det enorme utvalget av produkter som tilbys til forbrukerne regelmessig, må industrien følge med i etterspørselen og kontinuerlig komme med nye produktideer.

Med kjerneområder som salg, markedsføring, informasjonstjenester, økonomi, forskning og utvikling Forskning og utvikling (FoU) Forskning og utvikling (FoU) er en prosess der et selskap får ny kunnskap og bruker den til å forbedre eksisterende produkter og introdusere nye. til sin virksomhet. FoU er en systematisk undersøkelse med mål om å introdusere innovasjoner i selskapets nåværende produkttilbud. og menneskelige ressurser, tilbyr bransjen et bredt utvalg av karrieremuligheter. Her er noen av rollene du kan se i et FMCG-selskap:

1. Anskaffelsesanalytiker

Innkjøpsanalytikerrollen innebærer analyse og tolkning av tekniske data for å bedre forstå utgiftene som de ulike sidene ved virksomheten påløper.

2. Salgssjef

Salg spiller en viktig rolle i FMCG-bransjen. En salgssjef er viktig for å utvide virksomheten ved å tiltrekke seg nye kunder og beholde eksisterende.

3. Lagerstyringsleder

Aksjelederrollen innebærer riktig fordeling av aksjer og overvåking av lagernivå for å oppfylle forretningsmål.

Verdens største FMCG-selskaper

FMCG-bransjen består av noen av de mest kjente merkene over hele verden; det er derfor det ofte er en flott karrieremulighet å jobbe med slike selskaper. Fra og med 2017 er her de 10 største og mest populære merkenavnene over hele verden: (kilde)

 1. Nestlé - 91,1 milliarder dollar i inntekter
 2. Procter & Gamble - 64,5 milliarder dollar
 3. PepsiCo - 63,5 milliarder dollar
 4. Unilever - 60,5 milliarder dollar
 5. AB InBev - 56,4 milliarder dollar
 6. JBS - 49,6 milliarder dollar
 7. Tyson Foods - 38,2 milliarder dollar
 8. Coca-Cola - 35,4 milliarder dollar
 9. L'Oréal - 29,3 milliarder dollar
 10. Philip Morris - 28,7 milliarder dollar

Flere ressurser

Finance er den offisielle leverandøren av Financial Modelling and Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-sertifisering Bli med på 350 600 studenter som jobber for selskaper som Amazon, JP Morgan og Ferrari-sertifiseringsprogram, designet for å forvandle alle til en verdensklasse finansanalytiker.

For å fortsette å lære og utvikle kunnskapen din om økonomisk analyse, anbefaler vi på det sterkeste de ekstra finansressursene nedenfor:

 • Law of One Price (LOOP) Law of One Price (LOOP) Law of One Price (noen ganger referert til som LOOP) er en økonomisk teori som sier at prisen på identiske varer i forskjellige markeder må være den samme etter å ha tatt valutavekslingen i betraktning. Loven gjelder hovedsakelig eiendeler som handles i finansielle markeder.
 • Produsentens veiledende utsalgspris (MSRP) Produsentens veiledende utsalgspris (MSRP) Produsentens veiledende utsalgspris (MSRP) er prisen som produsenten anbefaler å selge produktet av forhandlere. MSRP generelt
 • Produsent av originalutstyr (OEM) Produsent av originalutstyr (OEM) En produsent av originalutstyr eller OEM er et selskap som produserer og selger produkter eller deler av et produkt som kjøperen, et annet selskap
 • Erstatningsprodukter Erstatningsprodukter Erstatningsprodukter gir forbrukerne valg når de tar kjøpsbeslutninger ved å tilby like gode alternativer, og øker dermed bruken. Fra et selskaps perspektiv skaper imidlertid erstatningsprodukter en rivalisering. Som et resultat kan bedrifter pådra seg høye markedsførings- og kampanjekostnader når de konkurrerer

Siste innlegg