Hvordan forhandle lønn etter et jobbtilbud - tips og hva du IKKE skal gjøre

Den vanligste feilen folk gjør etter å ha blitt tilbudt en jobb, er ikke å forhandle om lønn. Dette er helt forståelig av frykt for å bringe jobbtilbudet i fare og ender med å forlate intervjurommet med tomme hender. Det mange jobbsøkere ikke er klar over, er imidlertid det faktum at de fleste selskaper faktisk lager et forhandlingsrom for kompensasjonen. Godtgjørelse Godtgjørelse er enhver form for kompensasjon eller betaling som en person eller ansatt mottar som betaling for sine tjenester eller det arbeidet de utfører. for en organisasjon eller bedrift. Det inkluderer hvilken grunnlønn en ansatt mottar, sammen med andre typer betaling som påløper i løpet av arbeidet, og hvilke fordeler de gir.

Bare om lag en tredjedel av menneskene forhandler faktisk om lønnen etter et jobbtilbud. Det kan virke ufarlig, men hvis vi ser nærmere på en nyansatt arbeidstaker som kunne tjent $ 1000 mer i måneden hadde han forhandlet, ville han tjent ytterligere $ 12.000 mer det første året. Så, med tanke på mulige lønnsøkninger, kan beløpet være mye høyere.

Cirka 42% av arbeidsgivere, nesten halvparten, er åpne for å forhandle om lønn for startstillinger. 75% av arbeidsgivere er villige til å forhandle om varer som ikke er lønn.

Startdato for sysselsetting, fleksibel arbeidstid og sponsing av etterutdanning har en tendens til å være privilegier som arbeidsgivere er villige til å forhandle om. Nøkkelen er å vite når og når man ikke skal forhandle om lønn etter å ha mottatt et jobbtilbud.

Når skal man forhandle om lønn

La oss se på tidene eller tilfellene når det er greit å forhandle om lønn.

# 1 Når du har et tilbudsbrev

Ifølge rekrutterere prøver en vanlig feil av kandidater til en jobb å forhandle før de blir sikret et jobbtilbud. Nøkkelen her er å sørge for at et skriftlig tilbud allerede er på plass før du forhandler. Man må først være sikker på at arbeidsgiveren virkelig ønsker dem, noe som fremgår av et skriftlig tilbud. Hvis godkjenningen bare er muntlig, bør en lønnsforhandling bli satt på vent.

# 2 Når man tydelig kan kvantifisere deres bidrag til selskapet

En søkers månedlige utgifter er ikke det viktigste hensynet arbeidsgivere tar når de bestemmer seg for lønn, men heller jobbenes betydning for selskapet. Så en ansatt som er klar til å tydelig oppgi hvor mye han kan tilby selskapet, kan definitivt forhandle.

# 3 Når jobben medfører mye arbeid og ekstra timer på kontoret

Riktignok er det visse jobber som er mer krevende enn andre, og det er helt riktig at folk som gjør disse jobbene får rettferdig kompensasjon. En ny ansatt bør vurdere hvordan han vil ha det med lønnen de neste månedene. Sjansen er at hvis lønnen ikke begynner å føles nok i begynnelsen, ville den ikke være annerledes i fremtiden.

Når IKKE å forhandle

I mellomtiden krever følgende tilfeller at nyansatte tenker seg om før de tar en lønnsforhandling.

# 1 Når avtalen er på

Anta at en ny ansatt mottok et tilbudsbrev og tallene der begeistret ham så mye at han umiddelbart signerte brevet. På vei hjem ringer han til en venn som tilfeldigvis jobber den samme jobben i et annet selskap og lærer at lønnen er $ 10.000 lavere enn den til vennen. Uten tvil ville en forhandling ikke lenger være riktig, og det kan sette arbeidstakeren i et dårlig lys.

# 2 Når de har gitt sitt beste tilbud

Hvert selskap har et budsjett som de må holde seg innenfor. Hvis de allerede har gitt sitt beste tilbud, er de kanskje ikke åpne for å forhandle lenger.

# 3 Når det ikke er noen grunn til å forhandle

Før du kommer til et jobbintervju, vil en ansvarlig søker allerede ha undersøkt prisene i bransjen. Når tilbudet er akkurat riktig eller innenfor det området, er det ikke lenger nødvendig med en lønnsforhandling.

Hvordan forhandle lønn

Nå kommer hvordan man skal forhandle om lønn uten å gå på bekostning av sjansene for å få jobben.

# 1 Vær klar

Som nevnt ovenfor vil en ansvarlig søker ikke komme til intervjuet uten å ha kunnskap om hva man kan forvente lønnsmessig. Forskning hjelper sterkt, siden det er mange nettsteder som indikerer gjennomsnittslønnen for forskjellige stillinger i forskjellige byer.

# 2 Vær vag om lønnsforventning og historie

Det er vanlig at arbeidsgivere spør om søkerens lønnshistorie og forventninger etter at de har tilbudt jobben. Svar kan være risikabelt, da det kan slå arbeidsgiveren av hvis tallene er for høye. For å være på den sikre siden kan en ansatt si at det ville være bedre om han først visste hva jobben innebærer, slik at lønnen deretter kan diskuteres.

# 3 Ikke hopp rett inn i det første tilbudet

Dette gjelder spesielt hvis det første tilbudet ikke virker høyt nok. Vi nevnte allerede i begynnelsen at lønningene ble hevet basert på forrige sats. Med det kan en ansatt nøye spørre hva selskapets taklønnssats er og deretter gå derfra.

# 4 Ikke bare forhandle lønn

Selv om lønn er den største motivasjonen for å gjøre jobben sin, er det ikke det eneste som kan kompensere for hardt arbeid. For eksempel kan en ny ansatt be om et mer fleksibelt arbeidsmiljø eller tidsplan, eller om medlemskap i en profesjonell organisasjon. Resultatene av å forhandle om ikke-lønnsytelser kan ikke undervurderes.

Siste tanker

Det er enhver nyansattes rett til lønnsforhandling, og arbeidsgivere er godt klar over det. Det trenger bare de riktige verktøyene for å lykkes med det. En lønnsforhandling skal ikke være skummel - bare en utfordring for stor kompensasjon.

Tilleggsressurser

Finance tilbyr Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-sertifisering Bli med på 350 600 studenter som jobber for selskaper som Amazon, JP Morgan og Ferrari-sertifiseringsprogram for de som ønsker å ta karrieren til neste nivå. For å fortsette å lære og fremme karrieren din, vil følgende ressurser være nyttige:

  • Eierplan for ansattes aksjer (ESOP) Eierplan for ansattes aksje (ESOP) En eierandelsplan for ansatte (ESOP) refererer til en ytelsesplan for ansatte som gir de ansatte en eierandel i selskapet. Arbeidsgiveren tildeler en prosentandel av selskapets aksjer til hver kvalifisert ansatt uten forhåndskostnad. Fordelingen av aksjer kan være basert på den ansattes lønnsskala, vilkår for
  • Aksjebasert kompensasjon Aksjebasert kompensasjon Aksjebasert kompensasjon (også kalt aksjebasert kompensasjon eller aksjekompensasjon) er en måte å betale ansatte og styremedlemmer i et selskap med eierandeler i virksomheten. Den brukes vanligvis til å motivere ansatte utover deres vanlige kontantbaserte kompensasjon og for å tilpasse deres interesser til selskapets.
  • Slik skriver du et oppsigelsesbrev (med mal) Oppsigelsesbrev Et oppsigelsesbrev er et offisielt brev sendt av en ansatt til arbeidsgiveren og varsler at de ikke lenger vil jobbe i selskapet. Målet med et fratredelsesbrev er å opprette en offisiell varslingsregister, gi detaljer om den ansattes siste dag, neste trinn osv. Denne brevmalen
  • Finans mest populære kurs

Siste innlegg