VAR.P-funksjon - Formel, eksempler, hvordan du bruker VAR.P i Excel

VAR.P-funksjonen er kategorisert under Excel Statistiske funksjoner Funksjoner Liste over de viktigste Excel-funksjonene for finansanalytikere. Dette juksearket dekker hundrevis av funksjoner som er kritiske å kjenne som en Excel-analytiker. Denne funksjonen returnerer variansen til et gitt verdisett. Den ble introdusert i MS Excels 2010-versjon.

Variasjon er et statistisk mål som brukes på tvers av et sett med verdier for å identifisere mengden som verdiene varierer fra gjennomsnittsverdien.

Som finansanalytiker Finansanalytiker Jobbbeskrivelse Finansanalytikerens stillingsbeskrivelse nedenfor gir et typisk eksempel på alle ferdigheter, utdannelse og erfaring som kreves for å bli ansatt for en analytikerjobb i en bank, institusjon eller selskap. Utfør sporing av økonomiske prognoser, rapportering og operasjonelle beregninger, analyser økonomiske data, opprett økonomiske modeller, VAR.P-funksjonen kan være nyttig for å beregne avvik i inntektene. Porteføljeforvaltere Porteføljeforvaltere Porteføljeforvaltere administrerer investeringsporteføljer ved hjelp av en seks-trinns porteføljestyringsprosess. Lær nøyaktig hva en porteføljeforvalter gjør i denne guiden. Porteføljeforvaltere er fagpersoner som forvalter investeringsporteføljer, med mål om å oppnå sine kunders investeringsmål. bruker ofte funksjonen til å måle og holde rede på porteføljens risiko.

Formel

= VAR.P (nummer1, [nummer2],…)

VAR.P-funksjonen bruker følgende argumenter:

 1. Number1 (obligatorisk argument) - Dette er det første argumentet som tilsvarer en populasjon.
 2. Nummer 2, .. (valgfritt argument) - Her kan tallargumentene være opptil 254 verdier eller matriser med verdier som gir minst to verdier til funksjonen.

Når vi gir argumentene, må vi huske at:

 1. VAR.P antar at de gitte dataene representerer hele befolkningen. Hvis data representerer et utvalg, beregner du varians med VAR.S.
 2. VAR.P evaluerer bare tall i referanser, ignorerer tomme celler, tekst og logiske verdier som SANT eller FALSK.
 3. Argumenter kan enten være tall eller navn, matriser eller referanser som inneholder tall.
 4. Argumenter kan være hardkodede verdier i stedet for referanser.
 5. For å evaluere logiske verdier og / eller tekst, bruk VARPA-funksjonen.

Hvordan bruker jeg VAR.P-funksjonen i Excel?

Som en regnearkfunksjon kan VAR.P legges inn som en del av en formel i en regnearkcelle. For å forstå bruken av funksjonen, la oss se et eksempel:

Eksempel

Anta at vi får de månedlige salgstallene for en virksomhet de siste tre årene, som vist nedenfor:

VAR.P-funksjon

For variansen til den gitte populasjonen er formelen som brukes:

VAR.P-funksjon - Eksempel 1

Vi får resultatene nedenfor:

VAR.P-funksjon - Eksempel 1a

I eksemplet ovenfor tok vi argumentene for VAR.P-funksjonen som inngang i form av tre celleområder. Imidlertid kan vi også legge inn tallene direkte, enten som individuelle tall eller tallmateriale.

Noen få ting å huske på VAR.P-funksjonen

 1. # DIV / 0! error - Oppstår hvis vi ikke ga noen numeriske verdier som argumenter.
 2. #VERDI! error - Oppstår når noen av verdiene som er gitt direkte til denne funksjonen, er tekstverdier som ikke kan tolkes som tall.
 3. VAR.P-funksjonen brukes når du beregner variansen til en hel populasjon. Hvis dataene dine bare er et utvalg av befolkningen, bør du bruke VAR.S-funksjonen.

Klikk her for å laste ned Excel-filen

Tilleggsressurser

Takk for at du leser Finance-guiden til Excel VAR.P-funksjonen. Ved å ta deg tid til å lære og mestre disse funksjonene, vil du øke hastigheten din økonomiske modellering betydelig. For å lære mer, sjekk ut disse ekstra økonomiressursene:

 • Excel-funksjoner for økonomi Excel for økonomi Denne Excel for finans-guiden lærer de 10 beste formlene og funksjonene du må vite for å være en god finansanalytiker i Excel. Denne guiden har eksempler, skjermbilder og trinnvise instruksjoner. Til slutt laster du ned den gratis Excel-malen som inkluderer alle økonomifunksjonene dekket i opplæringen
 • Avansert Excel Formel Course
 • Avanserte Excel-formler du må vite Avanserte Excel-formler må vite Disse avanserte Excel-formlene er avgjørende for å kjenne og vil ta dine økonomiske analyseferdigheter til neste nivå. Avanserte Excel-funksjoner du må vite. Lær de 10 beste Excel-formlene hver finansanalytiker i verdensklasse bruker regelmessig. Disse ferdighetene vil forbedre regnearkarbeidet ditt i enhver karriere
 • Excel-snarveier for PC og Mac Excel-snarveier PC Mac Excel-snarveier - Liste over de viktigste og vanligste MS Excel-snarveiene for PC- og Mac-brukere, økonomi, regnskapsyrker. Tastatursnarveier gir deg raskere modellering og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigering, bånd, lim inn spesial, data manipulering, formel og celle redigering, og andre mangler

Siste innlegg